Leste bøker juli måned 2022

Juli måned er over å mange har hatt ferie, og jeg har lest 17 bøker med variert innhold og sjanger denne måneden.

Noen av bøkene har jeg både lest og lyttet til. Alle bøkene som er motatt som lese-eksemplar fra forlagene er merket med det og resten er lånt på biblioteket.

Bøkene er lest som både ebok og lydbok

 

Håper dere finner noe som dere vil lese

En fin august ønskes dere alle, og en forsatt god sommer.

 

Martine Johansen “Vi har ikke fire nye år”

Terningkast 4

Boka er mottatt som gave

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/martine-johansen-vi-har-ikke-fire-nye-ar.html

Forlaget om boka:

den natten

på Landmark’s Midtown Art Cinema
kjøper vi hver vår bøtte med popcorn
ekstra smør
spiser oss en tredjedel ned i begge
før filmen starter
og heller Reese’s Pieces sjokoladekuler på toppen

vi kliner til amerikanske klassikere
som Eraserhead og Wild At Heart

hun lukter av sheabutter og mentolsigaretter

– Jeg vil vise deg Amerika, sier hun

 

 

 

Lene Lauritsen kjølner “Sommer i Sandøsund”

Terningkast 5-

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/lene-lauritsen-kjolner-sommer-i-sandosund.html

Forlaget om boka:

En sjarmerende bokbuss av edelt, fransk merke baner seg vei inn i Sofies liv. Linn og franskmennene elsker den, selv om Sjøstjernen er full av kunder som vil ha kaker, softis og pocketbøker. Og Agathe skal feire nitti år og sommerens høydepunkt, den store maleriauksjonen, står for døren. For var det egentlig en ekte Munch som dukket opp på Sofies loft? Tante Agathe er hjemme fra Spania med stor energi, og etter å ha ryddet opp i andres liv, maler hun forfatter Jack. Til stor glede for Sandøsunds kvinner. Sofie strir med trøblete softismaskiner, bortkomne måker, glorete hodepynt, napoleons- og kremkaker, samtidig som hun gleder seg til kveldsbad, et glass champagne og romantikk i hverdagen. For Francois er herlig, i Sandøsund opplever de kjærlighet og et nytt liv, bokbussen blir champagnebar og løfter blir avlagt på Mistelteinen hotell. Alt mens lyden av klaprende flamencosko rir Sofies liv som et mareritt.

 

 

 

Tom Egeland Metusalem-proskjektet

Terningkast 5

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/tom-egeland-metusalem-proskjektet.html

Forlaget om boka:

Ny Bjørn Beltø-roman hvor antihelten tar opp jakten på Odins opprinnelse. Den 10. boken om arkeologen Bjørn Beltø. Bjørn Beltø leder utgravningen av en vikinggrav på et norsk høvdingsete da de finner et skjelett som ikke har noe i graven å gjøre. Med seg på laget har han datteren Angelina som han fikk vite om i Sølvmyntene. Det viser seg at de har snublet over et mysterium der linjene trekkes mellom gammeltestamentlige myter og norrøn mytologi. En gammel munk skriver sitt livs viktigste krønike. Skrivermunken var trell og fulgte Leiv Eiriksson på ferden til Vinland (cirka år 1000). Han ble senere omvendt til kristendommen og lærte seg å skrive. Krøniken er i realiteten et oppdrag fra en kardinal i Vatikanet, som får sin befalig fra paven. Den er med andre ord en hemmelig rapport til den hellige far om fortellerens møte med en mann som Vatikanet har mistanke om at er Satan.

 

 

 

Lucinda Rieyly “Mordene på Fleat House”

Terningkast 5

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/lucinda-riely-mordene-pa-fleat-house.html

Forlaget om boka:

Lucinda Rileys (1966-2021) fascinerende kriminalroman Mordene på Fleat House åpner med det plutselige dødsfallet til en elev ved Fleat House på St. Stephen’s, en privat internatskole i det dypeste Norfolk, nordøst for London. Det er en sjokkerende hendelse som skolens rektor helst vil kalle «en tragisk ulykke». Det lokale politiet kan likevel ikke utelukke at noe mistenkelig har skjedd, og saken fører til at den anerkjente etterforskeren Jazmine ‘Jazz’ Hunter kommer tilbake til politiet. Noe motvillig går Jazz med på å lede etterforskningen som en tjeneste for sin gamle sjef. Et makabert funn på skolens område gjør saken til den vanskeligste drapsetterforskningen i hennes karriere. For Fleat House skjuler hemmeligheter som er mørkere enn Jazz og hennes team kunne ha forestilt seg. Lucinda Riley døde 11. juni 2021. Rett etter hennes bortgang fant sønnen flere manus, blant annet Mordene på Fleat House.

 

 

 

Johan Theorin “Beinrester”

Terningkast 5

Boka er et lesereksemplar fra forlaget

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/johan-theorin-beinrester.html

Forlaget om boka:

Ölandskvartetten blir kvintett. En mann dør i et steinras på en øde strand på Öland. På marken ved siden av ham har noen rukket å legge en krans av roser. Da politibetjent Tilda Davidsson løfter på kransen, finner hun beinrester fra en mann som hun sist så sammen med sin gamle slektning, den 86-årige skipperen Gerlof. Gerlof er gammel og svak, men må likevel finne ut hvorfor en tragedie fra fortiden på nytt skaper redsel og hat. Et hat som er så sterkt at mordet på stranden bare er begynnelsen …

 

 

Tone Skillebæk Moe “Blyantskissen”

Terningkast 5

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/tone-skillebaek-moe-blyantskissen.html

Forlaget om boka:

Paris 2016. Mari befinner seg i foajeen på Moulin Rouge da et fotografi tiltrekker seg oppmerksomheten hennes. Det ser da virkelig ut som den samme kvinnen som besteforeldrene har bilde av på spisestueveggen? Funnet vekker en gnist i Mari som blusser opp da hun hjemme hos farmor og farfar i Drøbak finner et gammelt skrin. Oppdagelsen skal føre henne tilbake til Paris hvor hun nøster i sin tippoldemors dramatiske skjebne. Paris, 1894. Seks dager i uken skrubber Jeanine laken på dampfylte vaskeri Colbert i Latinerkvarteret, men det hun drømmer om er å få danse ballett på Opera Garnier. Tilværelsen lysner da hun en dag fanger blikket til en ung kunstmaler, og snart åpner også en uventet mulighet seg. Men finnes lykken der ute, utenfor vaskeriets klamme vegger? Og er kunstmaleren til å stole på? Blyantskissen er en fengslende historie som lar deg få oppleve Paris under den fascinerende tidsepoken La Belle Époque, og som rommer alt en historisk underholdningsroman skal ha: uløste mysterier, gamle avisutklipp, kabaretscener, mord og kjærlighet.

 

 

 

Jon Olav Raake “Dypet”

Terningkast 4

Boka er et lesereksemplar fra forlaget

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/john-kare-raake-dypet.html

Forlaget om boka:

Dypet – en dypt aktuell, intrikat og realistisk thriller 1962, Cuba-krisen: Mens verden sto på randen av atomkrig, var en amerikansk og en russisk ubåt ute på et ultrahemmelig oppdrag under isen på Nordpolen. Bare en av båtene vendte tilbake, den andre tok med seg sin hemmelighet ned i dypet. Den norske spesialsoldaten Anna Aune overlevde så vidt en overvintring på Nordpolen. Nå befinner hun seg i Russland for behandling av skadene hun fikk, da hun igjen blir utsatt for drapsforsøk. Hun blir tilbudt beskyttelse av den russiske etterretningstjenesten, under forutsetning av at hun blir med tilbake til pol-isen. Anna blir med i håp om å finne sin døde venn Daniel Zakariassen i dypet. Men i det evige mørket på fire tusen meter oppdager hun at letingen etter den forsvunne ubåten handler om mye mer enn å kunne gi de etterlatte en grav å gå til. Skjult i vraket er en hemmelighet så farlig at den kan ødelegge ikke bare Nordpolen, men hele den nordlige halvkule.

 

Jørn Lier Horst og Thomas Enger “Arr”

Terningkast 4+

Boka er et lesereksemplar fra forlaget

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/jorn-lier-horst-og-thomas-enger-arr.html

Forlaget om boka:

Alexander Blix er en slagen mann. Etter å ha blitt dømt for å ha hevnet datterens død, er han plassert i et av landets høysikkerhetsfengsler. På innsiden utnytter de andre fangene enhver mulighet til å utfordre og fornedre den tidligere politietterforskeren. Det går tidvis hardt for seg. På utsiden har gamle kollegaer satt i gang jakten på en fryktet drapsmann. Walter Kroos har rømt fra fengselet i Tyskland og har krysset grensene på vei nordover. Den eneste forbindelsen politiet har funnet til Norge er en medinnsatt på Blix sin avdeling. Nå ønsker de innsidehjelp fra politimannen. Journalisten Emma Ramm er en av de få på Blix sin besøksliste. Hun blir hans allierte når Blix må koble tråder mellom fortid og nåtid, og mellom innsiden og utsiden av fengselsmurene. Sporene leder til Osen, en skogsbygd 15 mil nord for Oslo, hvor flere av innbyggerne bærer på dødelige hemmeligheter og sitter med dype arr.

 

 

Per Eftang “Blindsonen”

Terningkast 5-

Boka er et lesereksemplar fra forlaget

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/per-eftang-blindsonen.html

Forlaget om boka:

Politimannen og mentaltreneren Per Eftang har brukt hele sin karriere på å jobbe med mennesker. Han har en helt spesiell observasjonsevne når det gjelder menneskelig adferd og relasjonelle forhold. Blindsonen inneholder en rekke eksempler fra karrieren hans, og verktøyene han bruker deler han med deg i denne boka. Per Eftang er utdannet i Forsvaret og politiet. Han har til sammen 20 års erfaring fra operativ polititjeneste, hvorav ti som innsatsleder. Han har trent verdensmestere, olympiske mestere, ledere og team i nasjonale og internasjonale selskaper.

 

Ninni Schulmann

Terningkast 3+

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/ninni-schulman-dagen-er-kommet.html

Forlaget om boka:

Noen dager før jul blir Harry og Inga Tynning funnet brutalt drept i hjemmet sitt et par mil nord for Hagfors. Huset er endevendt, og både penger og smykker er stjålet. Det eldre ekteparet har levd et tilsynelatende stille og rolig liv, og det er ingenting som tyder på at de hadde fiender. Politiet, med Christer Berglund og Petra Wilander i spissen, har mistanke om at det er et ran som har gått galt. Jo mer de undersøker saken, desto merkeligere og mer ubehagelig viser den seg å være. Journalisten Magdalena Hansson er tilbake på jobben etter en lang sykemelding og blir snart engasjert i drapene som ryster bygda.

 

 

Lena Lindahl “Den gylne stjerne”

Terningkast 5

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/lena-lindahl-den-gylne-stjerne.html

Forlaget om boka:

Femtenårige Harald opplever hets og utfrysning fordi foreldrene er i NS. Han får han tilbud om være med opp i steinbruddet der russerfangene jobber – han skal lære seg hvordan man behandler såkalte undermennesker. I arbeidsleiren får Harald kontakt med en gutt på sin egen alder, Viktor, som han snart forstår at er i livsfare. Gjennom noen hektiske måneder mot slutten av krigen settes Harald på store prøver.

 

 

Alexander Løken

Terningkast 6

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/alexander-loken-bluchers-hemmelighet.html

Forlaget om boka:

Ung grøsser med linjer tilbake til 9. april 1940.

Bokslukerpris-vinner Alexander Løken tar oss med til sommeridyllen ved Drøbak. Men alt er ikke som det skal være i forsommersola. Når krabbene angriper i flokk og sjøen utstråler en mørk kraft som truer med å trekke henne ned, er det ikke rart Kit (14 år) helst vil dra hjem.

Hva er det som skjer? Hyttenaboen forteller gufne ting, men hvorfor skal hun tro på en gammel fyr som påstår han har jobbet for CIA? Kanskje fordi det ligger noe på bunnen av Drøbaksundet som har begynt å bevege på seg …

 

David Ärlemalm “Som natten”

Terningkast 4

Boka er et lesereksemplar fra forlaget

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/david-arlemalm-som-natten.html

Forlaget om boka:

For tyve år gamle Asynja er den fire måneder gamle datteren «Snäckan» alt som virkelig betyr noe. Når det går galt med kjæresten Eddies narkotikahandel, blir Asynja og datteren maktesløse brikker i et mørkt spill. I løpet av noen dager i Sør-Stockholm driver Asynja lenger og lenger vekk fra livet hun drømte om.

Som natten er en mørk roman om en ung kvinne som forlot en smertefull oppvekst i Norrland, og trekkes inn i en kriminell underverden. Det er en fortelling om brutalitet, men også om vennskap og menneskelig varme, og om hvor langt du er villig til å gå for å beskytte det kjæreste du har.

 

Douglas Stuart “Unge Mungo”

Terningkast 5

Boka er lånt på biblioteket som lydbok.

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/douglas-stuart-unge-mungo.html

Forlaget om boka:

Fra forfatteren av Shuggie Bain. Mungo og James burde ikke være venner, og langt mindre kjærester. I et hypermaskulint og voldsherjet Glasgow der protestanter og katolikker holder seg på hver sin kant, er de to tenåringenes følelser for hverandre uakseptable. Drømmen om å komme seg vekk krasjer hele tiden med angsten for å bli oppdaget. Da moren sender Mungo på tur med to tvilsomme menn, må han samle alt han har av styrke for å komme seg i sikkerhet og til et sted der han og James kan ha en framtid sammen. Unge Mungo er en gripende oppvekstskildring, en fortelling om maskulinitetens grenser og om farene ved å elske noen for høyt.r

Brutal ømhet fra Douglas Stuart: skriver så det røsker. Brutalt og vakkert. … en øm og nærmest poetisk beskrivelse av en ung gutts uskyld og håp. Boken er hard, sår, øm og brutal.

 

 

Runar K. Dahle “TOM – Den andre viljen”

Terningkast 5

Boka er lånt på biblioteket som lydbok

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/runar-k-dahle-tom-den-andre-viljen.html

Forlaget om boka:

Christine, ei seks år gammal jente, endrar gradvis åtferd. Ho blir taus, inneslutta og skyr andre barn. Ein dag begynner ho å snakke til ein imaginær leikekamerat. Ho kallar han for Tom. Hos BUP blir foreldra fortalde at fantasivennen er eit positivt teikn, men dei er likevel urolege. Tom opptrer aggressivt og skremmande, og bestemmer stadig meir over Christine. Snart blir familien dregne mot ei verd tom for alt anna enn redsler. – No må vi seie god natt, mamma. – Ja, jenta mi, no skal vi seie god natt. Camilla bøygde seg fram og gav Christine eit lett kyss på panna. – Du må seie god natt til han bak deg ogsa?. Camilla retta seg opp i ryggen og rynka augebryna. Dottera såg forbi henne. – Kva meiner du? – Den vesle mannen. I trappa.

 

 

 

Andrea Abreu “Skydekke”

Terningkast 4

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/andrea-abreu-skydekke.html

 

Forlaget om boka:

Tenerife, 2005: Omgitt av løshunder, gamle damer og solbrente turister lengter to landsbyjenter etter å være voksne og tynne og barbere beina. Aller mest lengter de ned til stranda, som de nesten aldri har sett. I fjellsida der de bor, under den evig truende vulkanen Teide, slipper sola sjelden gjennom skyene.

Men ingen har tid til å ta dem med ut av nabolaget; foreldrene er opptatt med å jobbe for turistene, og bestemødrene er for gamle. Jentene er overlatt til seg selv – i en alder der de ikke vet om de skal onanere eller leke med barbie. Eller begge deler.

 

Jussi Adler-Olsen “Natriumklorid”

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/jussi-adler-olsen-natriumklorid.html

Forlaget om boka:

Drapssjef Marcus Jacobsen møter sin beste etterforsker, Carl Mørck, i forbindelse med en gammel sak som fortsatt plager ham. Et hjerteskjærende selvmord gjenåpner etterforskningen, og snart står Avdeling Q overfor et skummelt flettverk av saker som vokser mellom hendene på dem.
Dødsfallene til flere prominente personer tolkes som ulykker eller selvmord, men når Avdeling Q ser nærmere på dem, peker et ufattelig mønster mot noe langt mer alvorlig, og alt tyder på at en annen utvalgt person snart vil dø.

I kamp mot tiden og de plagsomme koronarestriksjonene tar Avdeling Q, med sedvanlig samhold og humor, opp en hard kamp for å forhindre flere dødsfall.

Og samtidig bukter en helt annen sak fra fortiden mot Carl, som en kvelerslange som endelig har været sitt bytte.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg