Gapestokk – Hevn og pressens nådeløse hevn

Monika N. Yndestad – «Gapestokk»

Alice Bratt mottar en pressepris for en sak om fyllekjøring. Bare noen timer senere blir hun selv funnet overstadig beruset i sin egen bil. Hun henges ut i mediene og flykter skamfull fra jobb og samboer. Alice husker ingenting av forløpet, men idet liket av en annen prisvinner dukker opp, skjønner hun at noen gjør alt for at sannheten ikke skal komme fram. <<Gapestokk>> er andre bok i serien om BA-journalist Alice Bratt.

Etter en meget lovende debutbok, som hun forøvrig vant Maurits Hansen prisen Nytt Blod for, er det med store forventninger jeg går i gang med bok nr. to om Alice Bratt. Jeg synes nok ikke denne romanen er like bra som første var, spenningsnivået underveis er lavere. Det er likevel en velskrevet krimbok, der jeg mer enn en gang trodde jeg hadde løst krimgåten, før boken igjen tok uventede vendinger. Det er hevn og pressens nådeløse framferd som er temaet i boka, med unge jenter som sentrale karakterer. 
Boka har et greit og lettlest språk, og forfatterens bakgrunn som journalist gjør at handlingen virker troverdig, så selv om den ikke når opp til debutboka er det absolutt en roman du bør lese. Jeg ser allerede frem til å lese hennes neste bok <<Graven>> 
Jeg gir «Gapestokk» en svak femmer i karakter.

Karakter 5-

Triangel – Thriller med godt driv

Eystein Hanssen “Triangel”

Elli er permittert fra Oslo-politiet etter et utmattende oppdrag i Afrika. Men hun greier ikke å sitte i ro og starter sin egen etterforskning av det uløste drapet på sin søster Anne, som skjedde for 16 år siden. Jakten på søsterens drapsmann fører Elli både bakover i tid, men også inn i nåtidens kyniske underverden. Nye spor indikerer en helt annen historie bak drapet enn etterforskeren trodde for seksten år siden. Samtidig blir en mann skutt inne i Ekebergtunnelen da han forsøker å hjelpe ved en bilulykke. Ellis kollega Jan Noreng etterforsker saken, men ingen kan forklare hvorfor mannen ble skutt. Ettersom Nereng dykker ned i den nye etterforskningen, og Elli graver dypere i søsterens kalde sak, vokser følelsen av at hun selv også kan være i livsfare. Kan Annes morder fortsatt være aktiv?
Etter å ha lest de to foregående bøkene til forfatteren, er det med forventning jeg går i gang med bok nr. 3 om Elli, og Eystein Hanssen innfrir nok en gang. Forfatteren har laget et godt plott som bygger seg opp ned finurlige vendinger, og han holder på spenningen til siste slutt. I boka er vi borti narkotika med internasjonale forgreininger. Finner Elli til slutt den eller de som drepte søsteren hennes? Kan saken til Elli og Nereng ha noe til felles?  Hvis du vil vite det er du nødt til å lese boka …
Dette er en godt skrevet bok som det luktet svidd av, og jeg anbefaler den gjerne videre. Eystein Hanssen befester seg som en av de beste i Norge i krim/ thriller sjangeren. Dette må være forfatteres beste bok, i mine øyne
Karakteren fra meg blir en sterk femmer.
Boka er fra egen bokhylle

Karakter 5+

Det som sies høyt- er du ensom ?

May Sissel Vadla “Det som sies høyt”

Huset er for stort for ham og det han bærer alene.
Huset har mørke kroker der det før hva lys. Det finnes mennesker som tangerer livet hans. Hvem er de? Skal han våge å stole på dem?
Våge å slippe dem inn?
La det sive litt lys inn i mørket?

Dette er forfatterens debutroman, og jeg synes alltid det er ekstra spennende med nye stemmer. Forfatteren innfrir her. Dette er en god og varm fortelling om sorg og savn, om nye og gamle forbindelser, om det å holde seg oppreist, selv om livet trykker deg ned. Vi møter en som mistet moren sin for ti år siden. Hvordan han opplever savnet, følger livet hans videre, til savnet etterhvert mykner, og han igjen kommer seg ut. 
Jeg tror mange vil kjenne seg igjen i hovedpersonen og anbefaler romanen videre. Dette er en kort, men fin roman, som er verdt å lese. Språket er enkelt og godt. Boka passer fint å leses på sengekanten, eller når en har lite tid til lesing. 
Jeg leser gjerne mer fra denne forfatteren, og håper det blir flere bøker fra hennes penn. 
Etter du har lest boka kan du spørre deg selv er jeg som
Etter lest boka kan du spørre deg selv er jeg ensom ?
Terningkast 4.

 

Smertens aveny – Roar Sørensen

Roar Sørensen “Smertens aveny”

Når den norske innehaveren av nattklubben Forbidden Pleasure, Martin Werner, en morgen blir funnet drept i sitt luksuriøse hjem i gledesbyen Angels City på Filippinene, er ikke det lokale politiet særlig interessert i å oppklare saken.
Med løfter om penger fra Werners ekskone i Norge, og med håp om en billett hjem til en livsviktig operasjon, begynner Stingo, norsk ekspolitimann bosatt på Filippinene, å grave i Angels Citys brokete barmiljø på egen hånd for å finne drapsmannen.
Da han til slutt står ansikt til ansikt med Werners morder, blir han tvunget til å revurdere alle sine forestillinger om svik og sannhet, skyld og ansvar, frihet og tvang.
Etter å ha lest Roar Sørensens svært solide debutkrim, var det med spenning jeg begynte å lese denne boka. Oppfølgeren innfridde så til de grader, og det er svært forståelig at den i sin tid ble nominert til Rivertonprisen. 
Som i førsteboka er det spenning fra start til slutt. Det er tydelig at forfatteren har kjennskap til miljøet han skriver om. Det er en rekke strandede nordmenn som er hovedpersonene i bøkene. De lever et hardt liv bestående av alkohol og stoff, lite penger og helseproblemer. Boka har et røft, usladdet språk. Vi får et godt og troverdig innblikk i hvordan er å leve på skyggesiden på Filippinene, med prostitusjon, bedrageri, alkohol, helseproblemer og svindel. 
Denne boka anbefaler på det sterkeste videre. 
Roar Sørensen fortjener å nå ut til flere lesere. Jeg ser frem til å starte på neste bok i serien, og er veldig glad jeg har flere bøker fra Sørensen å se frem til. Løp og kjøp folkens, dere vil ikke angre! 
Karakter fra meg blir en veldig sterk femmer.
Boka er fra egen bokhylle

 

 

Hundene i Raqqa- Solid å troverdig debut

Ser at han haTrygve Kalland “Hundene I Raqqa”

Norske bistandsarbeideren Hege Kvalvåg blir tatt som gissel av IS i Syria og jobben med å få hu satt fri starter.
eks narkomane Sjur Larsen møter somaliske Gaal hjemme i Haugesund å får en venn han kan stole på.Gaal overtaler han til å konvertere til Islam og slutte seg til brødrene DeTålmodige. Første gang i livet Sjur opplever kameratskap og tilhørighet. Gruppa planlegger terrorangrep i Oslo. Hvor ligger da lojaliteten hans. 
Hvordan går det med Hege å Sjur tilslutt i et drama så bringer leserene til Syria. I boka får vi samarbeid på tvers av lande grensene. Blir det USA eller Russerene som redder Sjur å Hege tilslutt. En god thriller i internasjonalt miljø

Boka anbefales sterkt. Forfatteren klarer å holde spenningen oppe i over 500 sider. Ei bok hva som hva veldig vanskelig å legge fra seg.Lovende debut av Trygve. En thriller me høyt spenning nivå. Ser forfatteren har brukt sin bakgrunn fra forsvaret. Alt i alt en solid debut. For meg blir det en av årets bøker når gjelder debutanter. Denne anbefales sterkt videre. Boka er fra egen bokhylle. Gleder neg til flere bøker fra hans kant. Løp å kjøp du vil ikke angre !!!

Karakter 5

Vendepunkt. Hvordan bli fri fra psykopaten

Ingunn Norheim
“Vendepunkt”

Dette er forfatterens egen historie om hvordan hun opplevde å være utsatt for psykisk vold og mobbing i en partnerrelasjon, og hvordan hun overlevde påkjenningene hun ble utsatt for. Dette er også beretningen om et vendepunkt, men mest av alt deler forfatteren raust fra sin vellykkede rehabilitering etter hun slapp fri, der kombinasjonen av å være løsningsorientert og aktivt ta i bruk sanseapparatet, var suksessfaktoren.

Boka er forfatterens fortelling om å leve i et samliv med psykisk vold, mobbing og manipulasjon. Hun deler raust av sine egne opplevelser, og forteller hvordan hun kom seg videre etter at hun endelig kom seg ut av forholdet. Denne boka bør du lese hvis du selv er i et slikt forhold, eller er på vei ut av et. Mange vil kjenne seg igjen i hvordan en psykopat går frem for å nå sine mål. 
Forfatteren forteller hva hun gjorde for å komme dit hun er i dag. Skal en ut av et sånn forhold er dette ei god bok å lese, for i en slik prosess er det verdifullt å høre historier fra andre som har opplevd det samme, samt å søke profesjonell hjelp. Jeg har selv sett i nær relasjon hva en sånn person kan finne på av f…skap for nå sine mål, og de er dessverre ikke lette å gjennomskue. Når du har lest denne boka, vil du nok forstå bedre hva en av dine venner mente når hun snakket om hvordan eksen virkelig var … 
Boka er lettlest og enkel, men allikevel viktig for de som trenger hjelp og veiledning for å bli fri fra en psykopat. Forfatteren deler sine erfaringer om hvordan hun endret seg fra å være nedbrutt, til å endre adferd for å komme seg dit hun er i dag. Jeg likte boka veldig godt, så kjenner dere noen i et slikt forhold; les den og anbefal den videre. Ingen fortjener å bli utsatt for en slik person!
Dette er første boka i en trilogi, og jeg ser allerede frem til neste bok. Besøk også gjerne forfatterens hjemmeside www.mittvendepunkt.no

Boka er et leser eksemplar fra Forlagshusetvest. Jeg står fritt til å skrive å mene hva jeg vil om boka. Takk for boka

Karakter: En sterk firer.

Jotunheimen s løyndomar Einstøingen

Ole Ramshus Sælthun
Jotunheimens løyndommar – Einstøingen, en fjell- og bygdekrim

Adrian (6) finn far sin død heime på garden i Lærdal.
To søstre i tenåra forsvant sporlaust for nitten år sidan.
Ei ukrainsk prostituert har vore i Lærdal, men det er eit halvt år sidan sist ho ga livsteikn frå seg.
Ein einstøing som bur ved foten av Hurrungane fattar stor interesse for sakane. Eller saka.
Gamle Løyndommar, skjulte vennskap og undertrykte minne byrjar å dukka opp.
Indre Sogn og Hurrungane – meir fredfulle stadar finst ikkje. Til førjula 2016.

Hvor godt kjenner vi egentlig våre aller nærmeste og venner? Alle har vi skjulte sider, og det er disse hemmelighetene denne boka utforsker. Mer kan jeg ikke si om handlinga, uten å røpe for mye. Boka er skrevet på nynorsk. Det skal ikke jeg prøve meg på. 
Boka har et flott språk, og inneholder en rekke vakre beskrivelser av bl. a. Indre Song. Boka har mange flotte og rike beskrivelser av både mennesker og natur, du får både besteget store topper, vært i byen, og møte en rekke forskjellige type mennesker. De gode naturbeskrivelsene gir leseren følelsen av å være tilstede i landskapet, og boka må være ekstra interessant for de som kjenner plassene der handlingene foregår. Dette er en bok som godt kan leses sakte, slik at den får tid til å synke inn. For meg ble den likevel noe langdryg, og litt for lite spennende. Jeg slet til tider med lesingen, fordi framdriften var for treg. 
Ei debutbok helt på det jevne, og jeg kommer nok til å lese forfatterens neste bok. 
Fra meg får den en firer i karakter.

Boka er en gave fra forfatteren. Tusen takk for boka ?

Karakter 4

Hvor godt kjenner vi egentlig våre aller nærmeste

Ole Ramshus Sælthun
Jotunheimens løyndommar – Einstøingen, en fjell- og bygdekrim

Adrian (6) finn far sin død heime på garden i Lærdal.
To søstre i tenåra forsvant sporlaust for nitten år sidan.
Ei ukrainsk prostituert har vore i Lærdal, men det er eit halvt år sidan sist ho ga livsteikn frå seg.
Ein einstøing som bur ved foten av Hurrungane fattar stor interesse for sakane. Eller saka.
Gamle Løyndommar, skjulte vennskap og undertrykte minne byrjar å dukka opp.
Indre Sogn og Hurrungane – meir fredfulle stadar finst ikkje. Til førjula 2016.

Hvor godt kjenner vi egentlig våre aller nærmeste og venner? Alle har vi skjulte sider, og det er disse hemmelighetene denne boka utforsker. Mer kan jeg ikke si om handlinga, uten å røpe for mye. Boka er skrevet på nynorsk. Det skal ikke jeg prøve meg på. 
Boka har et flott språk, og inneholder en rekke vakre beskrivelser av bl. a. Indre Song. Boka har mange flotte og rike beskrivelser av både mennesker og natur, du får både besteget store topper, vært i byen, og møte en rekke forskjellige type mennesker. De gode naturbeskrivelsene gir leseren følelsen av å være tilstede i landskapet, og boka må være ekstra interessant for de som kjenner plassene der handlingene foregår. Dette er en bok som godt kan leses sakte, slik at den får tid til å synke inn. For meg ble den likevel noe langdryg, og litt for lite spennende. Jeg slet til tider med lesingen, fordi framdriften var for treg. Boka passer nok best for de som liker kose-krim.
Ei debutbok helt på det jevne, og jeg kommer nok til å lese forfatterens neste bok. 
Fra meg får den en firer i karakter.
Karakter 4

Lille Linerle en sterk, brutal og dyster story

Myriam H. Bjerkli “lille Linerle”

 

Den fattige å pene alelenemora er hodestups forelska i den rik å kjente stjerne advokaten Petter. Sissel å Mari bor i ei lita hytte som er det eneste de har råd til. En dag kommer Petter på besøk mens syvåringen Mari er ute å leker i sjøkanten. Hun savner sin far sterkt å mens hu er ute å leker kommer en mann roendes å sier han er hennes far som hu ikke har sett på noen år. Hu blir med i båten og ført til i hytte i skogen hvor faren har lovet hu ska få se kattunger han . Etter noen timer oppdager mora at Mari er vekke etter hu å Petter hadde sovnet. Gjenom boka får vi vite hvordan det går når Mari blir holdt fanget i kjelleren i hytta å misbrukt på det groveste og morens håp om at hu lever å ikke drukna som Politi tror. Dette hva ein meget god debut. Mørk å dyster bok . Språket i boka er bra å Myriam setter fint ord på alt det fæle. Denne går inn til nå som årets best lese opplevelser for meg. Klarte ikke stoppe når hva i gang selv om boka er brutal å viser H ordan mennesker kan være. Denne boka anbefaler jeg på det sterkeste selv om story er sterk mørk og brutal. Dette er ei bok som sitter i lenge etter er lest. Utrolig bra skrevet.
Gir denne ?????
Så ser frem til å få i hus  hennes bok Stella Polaris altfor stor lesehaug så aldri minker

 

Terningkast 5

 

 

Alle skruer løs

Kjersti Marken <<Alle skruer løs>>

«Alle skruer løs» er en samling fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis, viser oss livet på godt og vondt
Forfatteren har bodd flere plasser i inn og utland. Hun har delvis vokst opp i Afrika, og har som voksen bodd i Ecuador og Kenya, foruten å ha flytta rundt i Norge, og hun har nok plukket opp ideer og historier fra de mange stedene hun har bodd. 
Dette er ei lita og koselig bok på 72 sider. Her får vi litt av alt fra livet i små historier. Boka er enkel, men velskrevet. Historiene er egnet til ettertanke, og passer utmerket som lesestoff i en liten kaffepause når man vil senke skuldrene i fem minutter. Dette var en grei debutbok, og jeg leser gjerne flere bøker av Kjersti Marken.

Boka er et leser eksemplar fra Forlagshusetvest. Jeg står fritt til å mene hva jeg vil om boka.Takk for boka.

Karakter 4