Leste bøker i Februar 2024

Februar måned er over. Jeg har lest eller lyttet til totalt fjorten bøker. Det ble også denne måneden mest krim. Det ble lest eller lyttet til tolv krimbøker og to sakprosa bøker. Det er stor variasjon i hva jeg likte eller ikke. I krimbøker er det variajon, så her vil det være noe for enhver. Sakprosa bøkene var veldig bra. Selv om det var to vidt forskjellige ting de handlet om. Tre av bøkene ble det ikke egne blogg omtaler av, men kun en kort omtale her. Alt i alt en god lese måned.

 

Bøkene er enten mottat som lesereksemplar fra forlagene eller lånt på biblioteket. Hver bok er merket med om de er lesereksemplar eller lånt på biblioteket.

 

Håper dere finner noe dere vil lese.

 

Takk for følget denne måneden, og ha en riktig god Mars.

 

Fritt vilt av Agens L. Matre

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/fritt-vilt-av-agens-l-matre.html

Terningkast: 6

Sjanger: Krim

Serie: bok nummer 5

Format:  lesereksemplar i E-bok format

Forlaget om boka:

En ung gutt blir funnet drept i Hardangerbadet i Øystese sentrum. Samtidig meldes en femten år gammel jente savnet. Hun har ikke kommet hjem om kvelden, og ute raser en av vinterens kraftigste stormer. Enorme snømengder har falt på få dager, og det har gått flere store ras innover Hardangerfjorden. Flyplasser og fjelloverganger er stengt. Bygda er praktisk talt isolert fra omverdenen.

 

Drapsetterforskningen og den desperate leteaksjonen etter jenta strekker det lokale lensmannskontorets kapasitet langt utover bristepunktet. Og så begynner bygdedyret å røre på seg.

 

Langsomt avdekkes et ungdomsmiljø der småjenter selger nakenbilder, sårbare tenåringsjenter ruser seg, og omgås voksne menn. Politistasjonssjef Bengt Alvsaker leder en etterforskning der sporene de leter etter, gjemmes unna i dysfunksjonelle familier der det å skjule egne synder synes viktigere enn å ta vare på sine nærmeste.

 

 

Min venn, Alice av Mally Marlene

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/min-venn-alice-mally-marlene.html

Terningkast: 4

Sjanger: Psykologisk thriller

Format: lesereksemplar i E-bok format

Forlaget om boka:

Min venn, Alice er en psykologisk thriller som har en overraskende plottvri.
Jessie og Alice har vært uatskillelige venninner så lenge de kan huske, og sammen har de delt en altoppslukende interesse for True-crime saker. Men når Alice blir besatt av en uløst forsvinningssak fra 90tallet – Den sovende baby-saken – opplever Jessie at vennskapet med Alice blir mer og mer truende. Alice er svært dominerende, og for Jessie blir det utfordrende å opprettholde et normalt liv. Hun begynner og bli redd og forsøker å distansere seg fra Alice. Er vennskapet direkte ødeleggende?

 

 

 

 

Svarttrost av Jesper Stein

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/svarttrost-av-jesper-stein.html

Terningkast: 5

Sjanger: Krim

Serie: Bok nummer 2

Innleser: Trond Heien

Spilletid: 12t46m

Format: lesereksemplar i E-bok og lydbok format

Forlaget om boka:

Kriminaloverbetjent Axel Steen får en telefon fra fortiden da han en stekende het sommerdag blir kontaktet av Kriminalteknisk Center. Det er funnet DNA i en ny voldtektssak som matcher DNA fra den såkalte Svarttrost-saken, et uoppklart seksualdrap på en nybakt student som rystet København i 2004.
Dårlig politiarbeid og mistro til voldtektsofre har imidlertid hindret politiet i å se sammenhengen mellom dem. Men Axel Steen ser mønsteret.
Jakten leder til en sadistisk og kynisk serievoldtektsforbryter og drapsmann som herjer på Nørrebro. Axel Steen, som er tvunget i kne av en samværskonflikt om barnet sitt og et eskalerende hasjmisbruk, går lenger enn noen gang i forsøket på å få stilt gjerningsmannen til ansvar.
Svarttrost er en rå krim fra København, og andre bok i serien om Axel Steen.

 

 

 

Samiras død av Myriam H. Bjerkli

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/samiras-dod-av-myriam-h-bjerkli.html

Terningkast: 5

Sjanger: Krim

Serie: Bok nummer 7

Format: lesereksemplar i E-bok format

Forlaget om boka:

Håkon Haakonsen er lykkelig sammen med kjæresten Sigrid og hennes sønn David. Så forsvinner begge. Sigrids voldelige ekskjæreste Muhammad har rømt fra fengselet, og en eldre dame blir kjørt ned og drept på en øde vei utenfor Sandefjord uten at noen melder seg. David har også hatt større problemer på skolen enn Håkon har kunnet forestille seg. Har alt dette noen sammenheng? Mens tiden er i ferd med å renne ut for de to menneskene som står ham nærmest, står en ting klart for ham: Han har aldri kjent den kvinnen han elsker.

 

 

Liksteinen av Marit Reiersgård

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/liksteinen-av-marit-reiersgard.html

Terningkast: 4+

Sjanger: Krim

Serie: bok nummer 5

Format: lesereksemplar i E-bok format.

Forlaget om boka:

I en leilighet i Drammen blir en mann funnet død innelåst i en rosemalt kiste fra 1800-tallet. Drapsofferet var en aktiv jeger, og jaktlaget mannen tilhørte, viser seg å ha forbindelser til alvorlig miljøkriminalitet. Etterforskningen avdekker etter hvert en tragisk familiehistorie som strekker seg gjennom generasjoner. Etterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen skimter snart et sterkt motiv og frykter at flere liv står i fare. Samtidig skaper deres gjensidige tiltrekning skyld og dårlig samvittighet overfor Verners gravide kone. Det hele ender i et iskaldt drama i en liten bygd i Hallingdal.

 

 

 

Nattens øyne av Cilla og Rolf Börjlind

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/nattens-oye-av-cilla-borjlind-rolf-borjlund.html

Terningkast 5

Sjanger: krim

Serie: bok nummer 8

Format: lesereksemplar i E-bok format.

Forlaget om boka:

Krigen herjer i Ukraina, og Sverige har åpnet grensen for ukrainske flyktninger. Mange ønsker å hjelpe, men det finnes også profitører som gjør alt for egen vinning. I arbeidet med å intervjue ukrainske flyktninger som kommer til Sverige, får politietterforsker Olivia Rönning og hennes kollegaer nyss om et internasjonalt nettverk som organiserer menneskehandel og utnytter kvinner på flukt.

Samtidig blir Mette Olsäter, som egentlig er pensjonert drapssjef, bedt om å hjelpe til med en sak, ettersom store deler av politistyrken er opptatt med arbeidet med flyktningene. Noen har stjålet et uidentifisert lik fra likhuset. Mette får med seg Tom Stilton til å se på saken.

Abbas, Tom og Olivias gode venn, får uventet besøk av sin mor, som han ikke har sett siden han var barn. Hva gjør hun i Stockholm? Og hvorfor kommer hun etter så mange år? Etter hvert drar alle tråder mot en luksusyacht utenfor den franske rivieraen, en overtroisk russisk oligark og et forsvunnet Fabergé-egg som kalles Nattens øye.

 

 

 

Gjøkungen av Camilla Lackberg

 

Min omtale av boka:

Denne boka har jeg lest og lyttet til. Jeg har likt de tidligere bøkene bedre enn denne. Jeg ble ikke helt revet med her. Ei bok helt på det jevne. Synes plottet ble for gjennomsiktig.

Som lydbok funket den bra for min del, og gjorde det til en grei lyttestund. Så her kan en i grunnen velge hvilket format en vil.

Terningkast: 4-

Sjanger: Krim

Serie: Bok nummer 11

Innleser: Bodil Vidnes-Kopperud

Spilletid: 12t37m

Format: lesereksemplar i E-bok format. Lydbok lånt på biblioteket.

Forlaget om boka:

To grusomme hendelser, tilsynelatende uten forbindelser, ryster Fjällbacka.
Først blir en kjent fotograf funnet drept i utstillingslokalet sitt kvelden før han skal åpne en ny utstilling. Deretter, på en liten øy utenfor Fjällbacka, rammes den kjente forfatteren Henning Bauers familie av et trippeldrap.
Patrik Hedström og kollegaene på Tanumshede politistasjon har store utfordringer med å løse de to sakene.
Samtidig graver Erica Falck i et tragisk mord som skjedde i Stockholm i 1980-årene. Det viser seg at alt kommer for en dag når gamle synder fra fortiden kommer frem i lyset.

 

 

 

Uro av Jesper Stein

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/uro-av-jesper-stein.html

Terningkast: 5

Sjanger: Krim

Serie: Bok nummer 1

Innleser: Trond Heien

Spilletid: 14t46m

Format: lesereksemplar i E-bok og lydbokformat.

Forlaget om boka:

En mann blir funnet drept på Assistens kirkegård natten etter at politirazziaen mot Ungdomshuset på Nørrebro utløste brutale opptøyer i 2007. Den døde er iført svart finlandshette og militærstøvler, noe som straks retter mistanken mot politiet, som har voktet kirkegården strengt mens urolighetene har pågått: Kan gjerningsmannen finnes blant betjentene, som har gått for langt i kampens hete? Eller har noen prøvd å tåkelegge saken? Drapsavdelingens problembarn, kriminaloverbetjent Axel Steen – skilt far med kjærlighetsproblemer, økende hasjbruk og uttalt dødsangst – blir satt til å lede etterforskingen, som etter hvert viser forbindelser til både narkogangstere fra Balkan og gjengmiljøet på Blågårds Plads, og til politi ets elitestyrke i PET-bunkersen i Søborg. Uro er hardkokt krim fra København, og første bok i serien om Axel Steen.

 

 

 

Skallebank av Randi Fuglehaug

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/skallebank-av-randi-fuglehaug.html

Terningkast: 5

Sjanger: Krim

serie: Bok nummer 3

Format: Et lesereksemplar i e-bok format

Forlaget om boka:

Journalist Agnes Tveit skal dekke det tradisjonsrike Smalahovesleppet på Voss for lokalavisa då ho får auge på eit menneskehovud blant saueskallane.

Den påtroppande ordføraren på Voss, tidlegare TV-kjendis og heimflytta vossing Sjur Dagestad, dukkar ikkje opp til opninga av Smalahovesleppet. Men hovudet hans gjer det. Det blir funne i festivalteltet, skilt frå resten av kroppen. Kven har tatt livet av – og halshogd – den populære politikaren?

 

 

 

Skyggeadvokaten av Eva J. Stensrud

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/leste-boker-i-februar-2024.html

Terningkast: 5

Sjanger: Krim

Serie: Bok nummer 1

Format: Et lesereksemplar i e-bok format.

Forlaget om boka:

Skyggeadvokaten er en dagsaktuell og altoppslukende kriminalroman. Bakteppet er Khomeinis maktovertakelse i Iran i 1979, som tvinger en norsk ambassaderåd i Teheran og hans iranske kone på flukt, sammen med medlemmer fra hennes familie.

Mange år senere treffer vi flyktningene igjen i Norge i 2017, i og utenfor et iransk eksilmiljø. De har utdannet seg til leger og advokater, lever sammen med nordmenn, eller uten. En dag blir en iransk kvinne fra dette miljøet, Anna, funnet død i sitt hjem på Nesodden, og mistanken rettes mot mannen hun en gang forrådte. På grunn av koblingen til Iran blir etterforskningen et samarbeid mellom overbetjenten i Kripos, Asbjørn Skar, og PST-etterforskeren Liv Lindemann. Men er det egentlig i fortiden svaret på drapsgåten ligger?

 

 

Løvinnen av Sven Petter Næss

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/lovinnen-av-sven-petter-naess.html

Terningkast: 6

Sjanger: krim

Seie: bok nummer 5

Format: lesereksemplar i E-bok format

 

 

Jakten på en serieovergriper av Anne Britt Harsem

 

Min omtale av boka:

Titlene sier mye om hva vi kan forvente. Ei sterk, rystende og vond bok vi tar del i. En sitter ikke igjen uberørt etter å ha lest. Tross dette er det ei bok jeg anbefaler videre.

Innleser av boka synes jeg var bra. Hun klarte fint å holde på meg.  Så her er dere bare til å velge hvilket format dere vil ha.

Terningkast: 5

Sjanger: Sakprosa

Innleser: Silje Storstein

Lyttetid: 5t33m

Format: lånt på biblioteket som lydbok.

Forlaget om boka:

Stine vokser opp i en liten bygd på Vestlandet. Hjemme går mor med hørselvern på hodet for å stenge ute lydene fra barna. Barneverntjenesten forsøker å hjelpe den dysfunksjonelle familien. En kveld logger Stine seg på internett med mobiltelefonen hun fikk til elleveårsdagen, og lager en profil på en chatteside. For første gang opplever hun å få positiv oppmerksomhet. Noen uker senere skriver hun til gruppa: «Hva er den minst smertefulle måten å dø på?» Før monitor rekker å slette meldingen får elleve-åringen et svar: «Du får ikke lov til å forlate denne verden før du har blitt kjent med meg. Alt skal ordne seg, det lover jeg deg.» Mannen presenterer seg som Otto. En trettisju år gammel mann fra Østlandet. Etter noen måneder med kontakt kommer han til Vestlandet og besøker henne. Det er begynnelsen på et overgrepsmareritt som varer gjennom flere år. Den psykiske makten mannen fikk over den lille jenta skildres nådeløst av forfatteren Anne-Britt Harsem. Stine var redd ham, hun følte på skyld og skam, samtidig var hun avhengig av ham og glad i ham. Han plasserte henne i en umulig situasjon. Mange år senere ser Stine et bilde av Otto i avisen. Han er på konsert, står helt framme ved scenekanten, omringet av masse barn. Hun skjønner at det kan være flere ofre enn henne. Og at hun må stoppe ham. Nå er rollene byttet om. I to år jakter hun på serieovergriperen, samler bevis før hun går til politiet. Etterforskningen avdekker flere ofre, og takket være Stine kan politiet pågripe mannen, reise tiltale og få ham dømt.

 

 

Politihjertet av Kim Anne Hihort

 

Terningkast:

Min omtale av boka:

Denne bok lånte jeg etter å ha lest forlagets omtale av boka. Veldig interessant når forfatteren forteller fra sitt arbeid som Politi i Oslos gater. Hun forteller bra rundt det hun er innom. Her er vidt forskjellige saker og ting hun gir oss lesere. Mye kjenner vi igjen fra aktuelle saker i nyhetsbildet

Lydboka leses av forfatteren. Selv om ikke er beste innleser, men gikk det greit for min del.

Sjanger: Sakprosa

Innleser: forfatteren av boka.

Lyttetid: 5t10m

Forlaget om boka:

Noen historier er for sanne til å bli fortalt. Likevel skal jeg forsøke.» Sånn begynner Kim Anne Hiorths memoarer fra et yrkesliv som politi i Oslos gater. Siden hun begynte i tjeneste tidlig på 1990-tallet, har hun sett byen og menneskene i den fra sider vi andre sjelden ser. Mennesker som lever med vold, rus og prostitusjon. Mennesker som er farlige. Som føler seg ensomme og redde, fremmedgjorte og fortapte. Man vet aldri hva folk bærer med seg og hva de har opplevd. Som politi var det hennes plikt å hjelpe alle, uansett hvem de var. Gjøre dem trygge, få deres tillit, og la dem forstå at det banket et hjerte under politiuniformen.

 

 

 

Sorgsankeren av Heine T. Bakkeid

 

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/sorgsankeren-av-heine-t-bakkeid.html

Terningkast: 5

Sjanger: Krim

Serie: bok nummer 5

Boka er et lesereksemplar fra forlaget i e-bok format

Forlaget om boka:

Alt burde vært over. Thorkild Aske har sendt hovedmannen bak overgrepsnettverket i Stavanger i fengsel, og rettssaken starter i neste måned. Så står plutselig Kurt Jevne inne på hybelen hans. Mannen som forsøkte å drepe Thorkild Aske sist de møttes, ber denne gangen om hjelp.

Jevnes åtte år gamle nevø er kidnappet, og gjerningsmannen har laget en liste med navn. Alle på listen må drepes før gutten slipper fri. Sammen vikles Kurt og Thorkild inn i en desperat jakt på kidnapperen, som sender dem stadig nye navn. Det blir en kamp mot klokken, fra politiet som jakter dem, og etter stadig nye ledetråder – som alle vender tilbake til rettssaken som snart skal begynne.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg