Leste bøker i september 2023

September er over og høsten er her for fullt. Høstens bok utgivelser kommer ut på løpende bånd. Mye en vil lese, men ikke alt en rekker over. Leste listen minker aldri. Jeg har denne måneden lest og lyttet til 15 bøker. Det ble variert sjanger selvom det ble mest krim nok en gang. Så håper dere vil finne noen dere vil lese.

I tillegg ble det tid til tre bok arrengementer. Jeg var så heldig og få delta når Gyldendal forlag , kagge forlag og Cappelen Damm hadde sinne høstlanseringer i Stavanger. Her ble det servert god mat og drikke. Forfatter møter ble det også innimellom presentasjon av høstens bøker.

 

Alle bøker er lesereksemplar mottatt fra forlag og forfattere. Alle lydbøker er lånt på biblioteket.

 

Ha en riktig så fin og spennende lesehøst.

 

Her er bøker jeg har lest

 

Nattens bok av Jørgen Brekke

Terningkast: 6

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/nattens-bok-av-jorgen-brekke.html

Forlaget om boka:

Elisabet er tilfreds med familielivet. Hun er et hverdagsmenneske, og det viktigste er uansett at hun vet at hun kan stole på ektemannen Jakob.

En dag dukker den gåtefulle Sofie opp hjemme i leiligheten til Jakob og Elisabet og presenterer seg som Jakobs lillesøster. Jakob og Elisabet har bodd under samme tak i femten år, de har fått to barn sammen, men Elisabet har aldri fått vite at Jakob har en søster. Det skal snart vise seg at det er langt mer hun ikke har fått vite.

Sofies inntog er begynnelsen på en kjede fatale hendelser som får Elisabets verdoen til å rakne. Hun må revurdere alt hun har trodd om Jakob, om sin nærmeste familie og om sin egen virkelighet. Snart forstår hun at jakten på sannheten kan komme til å koste mye, den kan koste henne livet.

 

 

Protrett i flammer av Stian M. Langaard

 

Terningkast: 4

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/protrett-i-flammer-av-stian-m-langaard.html

Forlaget om boka:

– Jeg vil male deg …

Slik begynner forholdet mellom maleren Arnold Krag og hans unge modell på Isle of Wight høsten 1974. Et portrett blir unnfanget i løpet av tre måneder med stjålne møter og forbudt kjærlighet. Så må han reise tilbake til Norge, men de ser begge frem til å treffes igjen til våren.

Nesten femti år senere sitter Arnold på et sykehjem i Oslo når han mottar et brev som spør: Hvorfor kom du ikke tilbake?

Portrett i flammer er en roman om kunstens kamp mot menneskets forgjengelighet, og om de endelige valgene vi tar.

 

 

Liv, levende og død av Alex Dahl

 

Terningkast 4-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/liv-levende-og-dod-av-alex-dahl.html

Forlaget om boka:

Liv holder lav profil i Sandefjord, som alenemor til en sønn mens hun forsøker å få endene til å møtes. Hun har aldri fortalt sønnen om hemmelighetene hun bærer på eller om livet hun levde før han ble født. Hun vil gjøre hva som helst for å holde ham trygg.

Anastasias liv blir snudd på hodet når hun flytter fra Russland til Milano for å jobbe som modell. Hun er rik. Hun er ettertraktet. Men det finnes en mørk side av livet på catwalken og de glamorøse cocktailfestene. Snart er hun villig til å gjøre hva som helst for å unnslippe.

Selma er journalist i Oslo. Hun har gravd fram alvorlige skandaler i modellbransjen, men får ikke saken sin på trykk. Når en kvinne forsvinner fra Sandefjord, forstår Selma at en enda større sak er i emning – den største saken hun noen gang har avdekket, og med forgreninger hun aldri har kunnet forestille seg.

 

Kkkk

 

 

Nattravnen av Jan-Erik Fjell

 

Terningkast: 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/nattravnen-av-jan-erik-fjell.html

Forlaget om boka:

I 1995 forsvinner 17 år gamle Isabell Lilleng fra Rømskog. Robert Taule er nylig løslatt etter en voldtektsdom og blir straks hovedmistenkt. Så forsvinner også han. Etter at lensmannen går av med pensjon, blir han besatt av å løse saken. En livstruende sykdom gjør at tiden hans er knapp. Hvor nær sannheten rekker han å komme før han blir borte for alltid? I nåtid blir Isabells levninger funnet. Anton Brekke blir engasjert av truecrimejournalist Kristian Bolstad, som vil lage podkast om forsvinningen. De begynner å tråkke opp en ny, ukjent sti for å løse saken før politiet gjør det. Men Isabells morder er villig til å gjøre alt for å holde seg skjult.

 

 

 

Beistet av Johannes Kaasa

 

Terningkast: 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/beistet-av-johannes-kaasa.html

Forlaget om boka:

En gruppe gjester er samlet på jaktgodset Orceval. Det ligger i en park beskyttet av en ugjennomtrengelig tornehekk. Utenfor er det store skoger, der et beist vandrer rundt og dreper uskyldige gjetere. Den eneste veien inn og ut er en port i hekken, voktet av en mystisk portner. Alle på Orceval bærer på hemmeligheter, noen mørkere enn andre. En grusom hendelse skjedde noen år tidligere, skjult, men ikke glemt.

Professor Buffon er sendt til godset av kong Ludvig XV av Frankrike. Sammen med sin assistent, den unge studenten Tristan, skal han organisere en jakt på beistet. Snart viser det seg at ondskapen ikke bare råder utenfor hekken, på innsiden blir også mennesker drept.

 

 

Haiene av Øistein Borge

 

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/haiene-av-oistein-borge.html

Forlaget om boka:

En høstnatt i 2011 forsvinner en norsk jente, ti år gamle Stella Walther, fra familiens fasjonable villa i Port d’Andratx på Mallorca. Hun er sporløst borte, men basert på blodrøde indisier blir hennes onkel likevel dømt for bortføring og antatt drap på jentungen.
Nesten elleve år senere finner to sportsdykkere liket av Stella lenket til en undervannsrygg utenfor Mallorcas kyst. Problemet er bare at hun neppe kan ha vært død i mer enn 48 timer.
Kripos-etterforsker Bogart Bull blir sendt sørover, og står stilt overfor ikke mindre enn tre gåter: Hvis onkelen er uskyldig dømt, hvem var det da som sto bak Stellas forsvinning i 2011? Hvor har den stakkars jenta vært i alle disse årene? Og hvem har tatt livet av henne nå nylig?

 

 

 

Skjebnedøgn av Jørgen Jæger

 

Terningkast 5+

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/skjebnedogn-av-jorgen-jaeger.html

Forslaget om boka:

Susanne Skogen plages av en truende stalker og etterdønningenefra sitt forrige forhold. En solskinnsdag i juli finner politiet en ukjent, død mann utenfor huset deres – og sønnen til Susanne er sporløst forsvunnet. Samme helg blir lederen for miljøorganisasjonen World Warriors skutt og drept under en demonstrasjon foran Stortinget. Flere av medlemmene i organisasjonen viser seg å være i livsfare. Cecilie Hopen aner en sammenheng, og den nervepirrende jakten på en nådeløs bakmann begynner. Mens Ole Vik har permisjon for å pleie sin hardt skadde kone, må Cecilie innhente drapsmennene før det er for sent.

 

 

 

Drømmelaget av Geir Jacobsen

 

Terningkast: 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/drommelaget-av-geir-jacobsen.html

Forslaget om boka:

Der blåser han! Der blåser han! Norge har slått England 2-1 i fotball! Vi er best i verden! Vi er best i verden! Vi har slått England 2-1 i fotball! Det er aldeles utrolig! Vi har slått England!”

Bjørge Lillelien, NRK, 9. september 1981

Bli med på en magisk fotballreise tilbake til 80-tallet! Gjenopplev Norges legendariske triumf mot England på Ullevaal Stadion, tidenes beste brasilianske landslag i VM i Spania og dansk dynamitt i VM i Mexico. I en fascinerende blanding av fiksjon og fakta forteller Drømmelaget historien om 80-tallets viktigste fotballøyeblikk og største stjerner – Zico, Preben Elkjær, Kenny Dalglish, Bryan Robson, Hallvar Thoresen og mange flere.

Drømmelaget er en vidunderlig dose fotballnostalgi fra et tiår da avspark ble tatt lørdag ettermiddag, og spillerne dro på pub med fansen etter at kampen var over.

Bøker jeg har lyttet til. Alle lydbøker er lånt på biblioteket.

 

 

 

Krigseilere fra Trøndelag av Roger Albrigtsen

 

Terningkast: 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/krigseilere-fra-trondelag-av-roger-albrigtsen.html

Forlaget om boka:

Denne boken omhandler trøndere i krigsseilas 1939 – 1945.

Med utgangspunkt i personlige historier, bilder og dokumenter, sjøforklaringer og tyske ubåtlogger vekkes brutale historier til liv.

 

 

 

På ære og samvittighet av Chris Tvedt

 

Terningkast: 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/pa-aere-og-samvittighet-av-chris-tvedt.html

Forlaget om boka:

En mann blir kastet ut fra altanen i femte etasje, tilsynelatende bare et fylleslagsmål i et belastet miljø. Advokaten Mikael Brenne tar på seg jobben med å forsvare gjerningsmannen.
Så dukker Edvard Matre opp i Bergen. Han har begynt i Kripos’ cold case-gruppe og etterforsker et gammelt drap fra Bergens underverden. Det begynner å gå opp for Mikael at han selv kan bli Matres hovedmistenkte.

På ære og samvittighet er en bok om ukjente blodsbånd og gamle hemmeligheter, der Mikael Brenne tvinges til å grave i sitt eget mørke indre. For én ting er å slå om seg med begreper som skyld og soning i retten. Det blir noe ganske annet når det er personlig

 

 

 

 

Bøker som jeg har lyttet til. Alle lydbøker er lånt på biblioteket.

 

STHLM Delete av Jens Lapidus

 

Terningkast:

Innleser: Helge Winther Larsen

Spilletid: 16t45m

Meg om boka:

Ei spennande og bra bok fra Stockholms underverden.

Forlaget om boka:

Bli med på en mørk ferd i Stockholms underverden og møt Jens Lapidus’ umake etterforskningspar Emelie og Teddy. Hun: Nyutdannet advokat med jobb i prestisjefylt advokatbyrå. Han: Fengselsfuglen som prøver å leve på riktig side av loven. En mann blir funnet brutalt drept, og den mistenkte gjerningsmannen blir funnet hardt skadd i nærheten av åstedet. Saken viser seg å ha koblinger til en kidnappingssak som Teddy har sonet en lengre straff for. Når gjerningsmannen ber om å få Emelie som forsvarer, tilspisser seg situasjonen ytterligere for de to. Ingenting er som det først virker, og før de vet ordet av det har de rotet seg inn i en sak som har koblinger til jugoslavisk mafia så vel som Stockholms finanselite. Det er umulig å la være å bla videre, denne boken legger du ikke fra deg!

 

 

 

Gjentakelsen av Vigdis Hjorth

 

Terningkast: 5

Innleder: Vigdis Hjorth

Spilletid: 3t5m

Meg om boka:

Rå og heftig bok. Vanskelig og ikke stoppe og lytte til. Jeg ble skikkelig revet inn i historien.

Forslaget om boka:

Gjentakelsen er en rå og heftig framstilling av ungt liv. En voksen kvinne ser tilbake på seg selv som 16 år gammel jente, hun gransker en sentral hendelse fra oppveksten. Gjentakelsen handler om å kysse for første gang, å skulle gjøre det for første gang, å drikke og kjenne rus i kroppen, på fest hos noen gutter i et rekkehus i Oslo. Å løpe til Ullevålseter for å forberede seg til maraton, å kjenne en enorm sult og tørst. Hele tida vokter mor over jenta som en hauk. Far holder seg i bakgrunnen. Fars avstand er påtakelig, mors kontroll er uhørt. Det fins en stor og farlig hemmelighet i familiens hus.

 

 

 

Odds store kamp av Anne Ellingsen

 

Terningkast: 5

Innlest av: Herman Ljung Opdal

Spilletid: 1t54m

Sjanger: Sakprosa fra 12 år og oppover

Meg om boka:

Bra og ei viktig bok fra alderen 12 år som vil lære om krigen.

Forlaget om boka:

Dette er historien om Odd Nansen, en uredd og helt spesiell mann som tok ansvar i vanskelige tider og reddet mange jøder fra Holocaust.
Adolf Hitler og nazistene tålte ikke at noen hjalp jødene, og under krigen ble Odd arrestert. Nesten hver dag mens han satt i nazistenes fangeleire skrev han en hemmelig dagbok. Dagboka om liv og død på Grini og i Sachsenhausen ble en bestselger da den ble utgitt etter krigen.
Odd Nansen sto opp for frihet og fred da det trengtes som mest. Som sin far, polfareren og vitenskapsmannen Fridtjof Nansen, arbeidet han utrettelig med å hjelpe flyktninger. Han ble også en viktig og kjent nordmann internasjonalt.
Også i dag, 50 år etter sin død, er han et forbilde. I denne boka kan du lese om alt det utrolige Odd opplevde, hva han sto for, og om den store innsatsen han gjorde for andre.
Boka er illustrert med bilder og Odd Nansens egne tegninger.
En inspirerende historie fra vår nære fortid. For lesere fra 12 år og oppover.

 

 

Litle meg av Oskar Stein Bjørlykke

 

Terningkast 48

Innlest av:

Spilletid: 4t55m

Meg om boka:

En fin og varm skildring om oppvekst. Behagelig lydbok.

Forlaget om boka:

 

 

Den norske pasienten av Lars Lenth

 

Terningkast: 4

Innleser: Lars Lenth

Spilletid: 8t11m

Meg om boka:

En utrolig morsom og alvorlig bok om menneskeskjebner. Her virkelig koste jeg meg underveis i lyttingen. Latteren var aldri langt unna innimellom. Ser frem til å lese eller lytte til flere av hans bøker.

Forlaget om boka:

Noe er pill råttent i Bærum kommune. Den en gang så lovende Leo Vangen har brakt seg selv i sikkerhet på Gåsøya på vestsiden av Snarøya i Bærum, der han lever et trygt, men begrenset liv. Da den sykmeldte dorgeentusiasten Trond Bast fisker opp liket av en polakk utenfor Fornebulandet, tvinges Leo Vangen ut i en verden bestående av korrupsjon, drap, gammel kjærlighet og misbruk av rusmidler og au pairer. Den norske pasienten er en humoristisk og alvorlig roman om menneskeskjebner i Bærum – bygda alle elsker å hate.

 

 

J

4 kommentarer
  1. Et fint knippe bøker du har lest denne måneden. Jeg har lest flere av dem, og jeg ser vi har ganske så lik lesesmak. Artig med den boken om Odd Nansen, leste nettopp Simon Stranger sin nye bok, og der er han nevnt flere ganger.
   Får legge ut en oppsummering jeg også 🙂
   Ønsker deg en fin avslutning på søndagen!

   1. Takk for det Tine. Vi har ganske lik smak på krim har jeg sett. Ser frem til ditt måneds sammendrag. Ha en forsatt fin dag Tine

  2. Stort sett bare toppkarakterer fra deg denne gang, du har vært heldig med valg av bøker:)
   Har lest Jæger og Hjort, men har flere av disse på vent:)

   Leser den siste av Lars Lenth nå, like bøkene hans godt. Så også Kongen av Lofoten. De er spinnville bøkene om Leo og Rino. Den norske pasienten har jeg dog ikke lest.

   Fin oktober til deg Henning:)

   1. Heldig med bøkene denne måneden. Liker de bøkene til Lars som jeg har lest. Siste boka han ligger klar her.

    Takk for det og fin oktober til deg også 😃

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg