Skjebnedøgn av Jørgen Jæger

Skjebnedøg av Jørgen Jæger

 

Forlaget om boka:

 

Susanne Skogen plages av en truende stalker og etterdønningenefra sitt forrige forhold. En solskinnsdag i juli finner politiet en ukjent, død mann utenfor huset deres – og sønnen til Susanne er sporløst forsvunnet. Samme helg blir lederen for miljøorganisasjonen World Warriors skutt og drept under en demonstrasjon foran Stortinget. Flere av medlemmene i organisasjonen viser seg å være i livsfare. Cecilie Hopen aner en sammenheng, og den nervepirrende jakten på en nådeløs bakmann begynner. Mens Ole Vik har permisjon for å pleie sin hardt skadde kone, må Cecilie innhente drapsmennene før det er for sent.

 

Om forfatteren:

 

Jørgen Jæger (f 1946) er en av Norges mestselgende kriminalforfattere, kjent for serien med lensmann Ole Vik i rollen som etterforsker. Serien rundet en million solgte bøker i Norge høsten 2021.

 

Jæger debuterte som kriminalforfatter med «Skyggejakten» i 2003, den første boken i serien om lensmannen Ole Vik & co. Hans endelige gjennombrudd kom i 2012 med kriminalromanen «Stemmen». Jæger har vært nominert til den prestisjefulle Bokhandlerprisen fem ganger. I 2018 ble han også nominert til «Sølvkniven», Randabergs egen krimpris. Jæger er oversatt til dansk, nederlandsk, svensk og tysk. I tillegg skal hans fire første bøker utgis digitalt i Finland, Polen, Spania og Russland i løpet av 2022.

 

Meg om boka:

 

Endelig er Jørgen Jæger klar med bok nummer fjorten i serien om Ole Vik. Det er mange som har ventet på denne boka her. Det er alltid spennende å begynne på ei ny bok i serien. Intet unntak med denne boka heller.

 

Vi blir kastet rett ut i fra starten av. Susanne er på stranden med datteren når hun får en telefon fra sønn om at den ekle mannen står utenfor huset deres. Når politiet ankommer så finner de en død mann utenfor huset. Susanne har slitt med en truende stalker, samt etterdønningene etter bruddet fra sitt siste forhold, som endte alt annet enn godt. Hennes sønn er i tillegg sporløst borte. Hvem er den drepte.Miljøorganisasjonen World Warriors har samme helg en demonstrasjon foran Stortinget. Lederen for orginasjonen blir drept under demonstrasjonen. Dette før til at flere i organisasjonen befinner seg i livsfare. Ole Vik  kone er hardt skadet, og Ole Vik har permisjon fra jobben for å pleie sin kone . I hans fravær må Cecilie lede denne vanskelige etterforskningen. Det blir en krevende etterforskning, men Cecilie anner en mulig sammenheng  mellom alle hendelsene.

 

Boka har korte handlingsmetta kapitler. Historien flyter bra fremover. Språket er lett og ledig som vi kjenner fra hans tidligere bøker. Vi blir i passe mengde kjent med plasser og miljø. Vi møter igjen mange kjente og kjære karakterer. Noen nye er også med. Handlingen er fiksjon. Selv om den er fiksjon så er det ting vi kan kjenne oss igjen i. Handlingen er lagt til kjente plasser for de som har fulgt serien.

 

Denne boka ble som tidligere bøker slukt mer eller mindre i et. For her er bare å sette seg godt til rette for det går virkelig unna fra start til slutt. Forfatteren ligger alltid et steg foran lesere underveis. Noe blir oppklart etterhvert utover i boka før han legger ut nye tråder å nøste opp i for leseren. Helt tilslutt får vi svar på alle mulige løse tråder. Et godt kamuflert plott i kjent Jæger stil. Her er det både tempo og spenning boka gjennom og lite utenomsnakk. Som i tidligere bøker tar han opp samfunns aktuelle temaer. Denne gangen er det kyniske utbyggere og miljø. Ole Vik har en meget tilbake trukket rolle denne gangen her, men fortvil ikke Ole er nok for fult tilbake i neste bok.

 

Jeg har hatt nok en gang hatt ei herlig og spennende lesestund med denne serien. Han holder meg på pinebenken boka gjennom. For her måtte jeg bare til bunns i dramaet. Ei krimbok  helt etter min smak. Det som er så fint med Jæger sine bøker at du aldri helt vet hva du får når en starter på ei ny bok. Et stort pluss for denne serien som er kommet til hele 14 bøker er at det er veldig stor variasjon. Noe jeg og sikkert mange med meg setter veldig stor pris på, og gjør at vi gleder oss alt til neste bok når den er ferdig lest.  Her det bare for alle Ole Vik fans å glede seg til nok ei bra bok i serien. Du vil garantert ikke bli skuffet .Her får vi alle indigrensene han er så kjent for og gjort ham til en av vårens mest populære forfatter. Må det ikke bli like lenge til neste bok. Her lander terningen på en sekser. En intenst spennende bok fra øverste hylle. Spennende og folkelig krim.

 

Litt fun fact tilslutt. I forbindelse med lanseringen av boka har forfatteren satt seg et hårete mål om å besøke alle bokhandlere i Norge før jul. Klarer han det? Da er bare å følge med på hans Facebook side og se om han kommer i mål!

 

Tine Sundal og Anita Ness har blogget om boka.les deres fine omtaler her:

https://tinesundal.blogspot.com/2023/09/skjebnedgn-av-jrgen-jger-lanseres-i-dag.html?m=1

https://artemisiasverden.blogspot.com/2023/09/skjebnedgn-av-jrgen-jger-en-godbit-for.html?m=1

 

Fakta:

 

Tittel: Skjebnedøgn
Forfatter: Jørgen Jæger
Forlag: Bonnier
Sjanger: Krim
Serie: 14

 

Boka er et lesereksemlplar fra forlaget.

 

Terningkast 6

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg