Leste bøker i august 2022

August måned er over og en spennende bokhøst nærmer seg, og jeg har lest 13 bøker med variert innhold og sjanger denne måneden.

Noen av bøkene har jeg både lest og lyttet til. Alle bøkene som er motatt som lese-eksemplar fra forlagene.

Bøkene er lest som både ebok og lydbok

Håper dere finner noe som dere vil lese

En fin august ønskes dere alle, en fin september ønskes til dere alle.

 

Det ble også et bok arrengenent denne måneden her. Jeg deltok på når Bonnier presenterte høstlista si her i Stavanger for bokhandlere. Det ble servert tapas med  noe godt i glasset og bokbad av noen forgattere deriblant Unni Lindell og kvelden ble avrundet med quiz, som var en bøkene de presenterte.

Det  ble tid til en fin prat med selveste krim dronningen Unni Lindell.

 

rbt

 

 

Karin Fossum “Natteløperen”

Terningkast 4

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/karin-fossum-natteloperen.html

Forlaget om boka:

Meidel Jonsson finner farfaren sin død i huset. Atten år gammel er Meidel plutselig alene i livet. I hodet sitt har han mange kamre: et for lek, et for gode ideer, et for faenskap. Og et kammer for smerte og erkjennelse, som han vil lukke for alltid. Nå har Meidel ingenting igjen å tape. Men når han handler på Kiwi, kommer han i snakk med den unge jenta i kassen, og han aner en mulighet.
Etterforsker Eddie Feber er et kraftfelt på jobb, og hjemme har han et hus fullt av unger og kona Karmen som skriver krimromaner. Flere mennesker i byen får besøk om natten av en lysende skikkelse med et våpen i hendene. Feber har ikke mye å gå etter, annet enn en lapp der det står 833. Feber har sine helt egne metoder, noen vil si han går over grensen.

 

 

 

Anette Hemming “Kartografen”

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/anette-hemming-kartografen.html

Forlaget om boka:

I et velstående nabolag i Bærum forbereder den nyskilte tobarnsmoren Lisbet en helt vanlig frokost da hun oppdager et håndtegnet kart festet på kjøkkenvinduet. Kartet viser rommet hun befinner seg i, og er markert med et rødt kryss. På baksiden er det størknet blod. Dagen etter blir hun funnet drept på sitt eget kjøkken. Ikke lenge etter drapet mottar Lisbets eksmann og andre i hennes omgangskrets mystiske kart. Snart tikker det også inn tekstmeldinger til sønnen Mikkels telefon, signert hans avdøde mor. Etterforsker John Persvik sliter med å finne et motiv og en mulig drapsmann, men så hevder en lokal dranker at han kan ha vært vitne til noe drapsnatten.

 

 

 

Geir Tangen “La alt håp fare”

Terningkast 6

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/geir-tangen-la-alt-hap-fare.html

Forlaget om boka:

Syv dødssynder. Syv straffer. Én utspekulert plan.
En iskald novemberkveld sitter en mann i en penthouseleilighet og kikker ut over en mørklagt Oslofjord. Bak ham henger det første offeret. En av Norges mest kjente skuespillere har blitt konfrontert med sitt grenseløse hovmod, og tapt.
Den erfarne drapsetterforskeren Steinar Sand er fortsatt i bunnløs sorg etter å ha mistet sine aller nærmeste på tragisk vis, da han ankommer Tjuvholmen denne kvelden. Dagen etter dukker det opp enda en sak med klare referanser til de syv dødssyndene, og straffen som knyttes til disse. Steinar står overfor en utfordring han aldri har vært i nærheten av, men enda verre: Noen legger igjen spor som kobles til ham. Lar Steinar alt håp fare? Eller finnes det en vei ut av mørket som omslutter ham? I dette spillet kan han ikke stole på noen. Ikke en gang seg selv.

 

 

Unni Lindell “Fremmedlegeme”

Terningkast 6

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/unni-lindell-fremmedlegeme.html

Forlaget om boka:

Lilja og Betzy er blant kvinnene som gjemmer seg for sine voldelige menn på en jordbærgård i indre Østfold. Stedet er driftet på ideell basis av en kvinne i 60-årene. Hun gjør alt for å hjelpe. Eller gjør hun det? En dag oppdager Lilja overvåkningskameraer i trærne. Og seks år gamle Bambi går i søvne en natt og finner noe fryktelig i skogen. Den unge politibetjenten Lydia Winther, kalt Snø jobber igjen på politihuset med Hay og Marian Dahle. En førti år gammel savnetsak fører Snø til gården. Det skal sette livet hennes i fare. Nesten for sent går den grufulle sannheten opp for henne. At det finnes farlige menn i verden er noe alle vet, men finnes det også farlige kvinner?

 

 

 

Nina Rossing “#Naken”

Terningkast 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/nina-rossing-naken.html

Forlaget om boka:

Møt Thea, som er på jakt etter en gutt å ligge med. Det holder med en one-night stand, helst med en som er god til det, for å få kryssa av det siste punktet på lista som hun og bestevenninna lagde da de var ukule på ungdomsskolen. Møt Amund, som er ny på skolen og helst ikke vil bli lagt merke til. Men alle har fått med seg at han har kallenavnet Don Juan, og han virker som den perfekte kandidaten for Thea. På en av årets beste fester sniker Thea og Amund seg av gårde. Ingen av dem får med seg at noen filmer dem. Ikke før senere, da flere bilder og en video sprer seg blant elevene på skolen, og Amund begynner å motta trusler.

 

 

 

Birgitte Wærstad

Terningkast 5 –

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/birgitte-waerstad-glimmersvippen.html

Forlaget om boka:

Glimmersvippen er den første boken i serien om eventyrlandet Oria, der gamle, norske folkeeventyr får nytt liv i moderne drakt. Myra Grasdalen er ikke redd for noen ting, nesten. Hun hater å skille seg ut, men det er uunngåelig når utseendet hennes skifter med årstidene. Om vinteren ser hun i følge seg selv ut som en laboratorierotte. Ingen er som henne. Som barn flest er Myras største drøm å få venner, og bli likt. Men det er ikke så lett med ansvar for en syk mor, samtidig som hun blir mobbet av sin tidligere bestevenn, Frans. Lettere blir det ikke av at plageånden bor i samme blokk som Myra. En dag de to krangler i heisen, finner de en merkelig knapp. Sammen blir de to fiendene fanget i Oria. En fremmed verden befolket av troll, tusser og alver! Verre blir det ikke, tenker Myra – men det skal vise seg at hun tar grundig feil … I en verden der alle hater ‘nimler’, dvs. mennesker, oppdager hun godt skjulte hemmeligheter der faren hennes knyttes til et grovt ran, og et bergtroll i tettsittende skinndrakt ser ut til å hate han så mye at han vil gjøre alt for å hevne farens forbrytelse på Myra. På flukt i en ukjent verden der hun ikke vet hvem som er venn eller fiende, kommer hun på sporet av hvem hun er. Men klarer hun å komme hjem? Og vil hun klare å redde sin dødssyke mor? Myra må også stille seg spørsmålet: Hvor mye er et gammelt vennskap egentlig verdt?

 

 

 

Kristine Begot “Gi meg en sjanse”

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/kristine-begot-gi-meg-en-sjanse.html

Forlaget om boka:

To unge mennesker, Aina og Even, kaster seg ut i et skjebnesvangert parforhold, hver på sin kant.

 

 

Viveca Sten “Offermakeren”

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/viveca-sten-offermakeren.html

Forlaget om boka:

Snøen laver ned, temperaturen faller og stadig flere befinner seg i livsfare. Skisesongen har akkurat begynt i Åre da et stivfrossent lik blir oppdaget i en av skiheisene. Mye tyder på at det har skjedd et mord. Funnet utløser et skred av sorg, utrygghet og-ikke minst-sladder i lokalsamfunnet. Samtidig forsvinner en ung jente på vei hjem fra fest. Kriminalbetjent Daniel Lindskog blir ansvarlig for etterforskningen, og må balansere lange dager på jobb med sin nye tilværelse som nybakt pappa. Hanna Ahlander har blitt dumpet av kjæresten og tvunget til å slutte i jobben i Stockholmspolitiet. Hun reiser til Åre for å søke tilflukt hos søsteren sin, men det går ikke lang tid før hun også dras inn i etterforskingen.

 

 

 

Ann Helen kolås Ingebrigtsen “Eg blir her”

Terningkast 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/ann-helen-kolas-ingebrigtsen-eg-blir-her.html

Forlaget om boka:

Ungdomsroman om forelsking, forviklingar og ein litt annleis pappa. Oda er 16 år og bur saman med faren og besteforeldra sine i ei lita bygd på Vestlandet. Ho gler seg til å henge med kjærasten Sondre heile sommaren og til å vise han den vakre naturen på heimplassen sin. Men når Daniel kjem til bygda, blir sommaren ganske annleis enn ho først hadde tenkt seg. Kvifor dukkar han alltid opp der ho er, og irriterer henne? Og kvifor masar han om at ho må flytte frå bygda? Samstundes må Oda takle ein pappa som drikk for mykje, og som har starta pub for turistane heime i stova si. Kan han ikkje vere meir til stades for ho i staden for å leve i fortida? Vi følger Oda gjennom nokre dramatiske dagar der ho strevar med å akseptere faren si rolle som bygdeoriginal, samtidig som ho prøver å finne ut av kjenslene sine for kjærasten Sondre og Daniel.

 

 

 

Maarten De Mol “Overløperen”

Terningkast 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/maarten-de-mol-overloperen.html

Forlaget om boka:

En sommerkveld i 1944 blir en mann funnet død i en myr. Rolf Monsen mistenker at det kan være en flyktning han fraktet et stykke på veien mot Sverige. Den tidligere lensmannsbetjenten nøster opp i saken. Er svogeren Tore, som han trodde var bunnsolid, innblandet? Har kollaboratøren Tommy Bø noe med dødsfallet å gjøre, og er han så farlig som ryktene sier? Den rappkjeftede Monsen og den naive Even Sagen må motvillig samarbeide for å finne svar. Svar på hvem som er forrædere og hvem som er gode nordmenn. På hvor langt noen kan gå for å få det som de vil. Og på et spørsmål som melder seg for flere: Hvem kan du egentlig stole på?

 

 

 

Ingebjørg Liland “Pappa har fest”

Terningkast 4

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/ingeborg-liland-pappa-har-fest.html

Forlaget om boka:

Pappa har fest er noe så sjeldent som en novellesamling med pageturnereffekt og høy humrefaktor. Med et lett satirisk tilsnitt tematiserer samlinga familierelasjoner og samliv. Den kan også leses som en roman da samtlige noveller i samlinga følger den samme familien. Med et sikkert og direkte språk, leverer Ingebjørg Liland en liten perle full av smertepunker, som også skildrer irritasjoner og misnøyen som så ofte kan oppstå i moderne familiekonstellasjoner.

 

 

 

Bjørn Bottolvs “Dorthea Bjørk”

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/bjorn-bottolvs-dorthea-bjork.html

Forlaget om boka:

Dorthea Bjørk er en middelaldrende kvinne. Handlingen foregår i Oslo, i nåtid, med en dramatisk hendelse under en snøstorm på fjellet som bakteppe. Dorthea har en litt annen innfallsvinkel på verden enn de fleste av oss og leseren vil raskt føle ubehaget ved å bli trukket inn i hennes bisarre tankegang. Dorthea Bjørks mørke sider kommer stadig mer til syne, noe som ikke minst overrasker henne selv, selv om hun etter hvert erkjenner dem.
Sønnen hennes forsvinner, hun hun foretar seg besynderlige handlinger mens hun desperat leter etter han. Hun opplever å bli sveket av ektemann og venninne, men utvikler til gjengjeld et besynderlige forhold til sønnens kamerat.
En misforståelse får fatale følger da hennes venninne uventet dukker opp hjemme hos henne, og etter enda en dramatisk hendelse en natt ved Monolitten i Frognerparken, som får store konsekvenser for Dorthea, er det som om hun forsoner seg med sin skjebne. Nå har hun ikke lenger mer å miste …

 

 

Ragna Dahl “Skumringsmannen”

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/ragna-dahl-skumringsmannen.html

Forlaget om boka:

Vi følger hovedpersonen, Anna, og hvordan hun takler hverdagen etter å ha fått en alvorlig diagnose som følge av mobbing og voldshistorie. Har hun fått en stalker eller er det bare en innbilning? Hvorfor er det ingen som tar henne på alvor? Dette er en historie som er inspirert av faktiske hendelser fra 1981- 1982.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg