Maarten De Mol “Overløperen”

Maarten De Mol “Overløperen”

 

Forlaget om boka:

 

En sommerkveld i 1944 blir en mann funnet død i en myr. Rolf Monsen mistenker at det kan være en flyktning han fraktet et stykke på veien mot Sverige. Den tidligere lensmannsbetjenten nøster opp i saken. Er svogeren Tore, som han trodde var bunnsolid, innblandet? Har kollaboratøren Tommy Bø noe med dødsfallet å gjøre, og er han så farlig som ryktene sier? Den rappkjeftede Monsen og den naive Even Sagen må motvillig samarbeide for å finne svar. Svar på hvem som er forrædere og hvem som er gode nordmenn. På hvor langt noen kan gå for å få det som de vil. Og på et spørsmål som melder seg for flere: Hvem kan du egentlig stole på?

 

Om forfatterne:

 

Maarten de Mol er et pseudonym for Arne Blakkisrud og Ingrid Sande Larsen. Blakkisrud er utdannet barnehagelærer og har gått på Filmskolen på Lillehammer. Sande Larsen driver Skrivelivet, en inspirasjonsbedrift for skrivende, og jobber med kompetanseutvikling i Flyktninghjelpen. Begge er ivrige lesere av krim- og spenningsbøker og har mange flere historier i ermet

 

Meg om boka:

 

Dette er en av høstens krim bøker, som jeg var så heldig å få lese på forhånd. Det er alltid spennende med nye fortellerstemmer, og de to forfatterne debuterer med en historisk krim, som er en sjanger jeg liker.

Dette er en historisk krim hvor handlingen er lagt til slutten av krigen i Østfold og i byene Moss og Son. En mann blir funnet død i ei mye en sommer kveld i 1944. Den tidligere lensmannsbetjenten, Rolf Monsen, mistenker at det er en flyktning han hjalp på deler av veien mot Sverige. Da han nøster i saken, peker sporene i retning av svogeren hans, Tore, som Rolf trodde var en bunnsolid kar.
Tommy Bø, som er tyskerens mann og jobber for dem, er enn annen som peker seg ut som mulig gjerningsperson. Er han virkelig så farlig som ryktene sier?
Den rappkjefta Rolf Monsen og den naive Even Sagen må motvillig samarbeide for å komme til bunns i dødsfallet. Hvem er forrædere, og hvem er gode nordmenn? Hvor langt er noen villig til å gå for å få det som de vil? Og, det viktigste spørsmålet, Hvem kan de stole på?

Boka har korte handlingsmettede kapitler som avsluttes med cliffhangere. Vi blir godt kjent med karakterene. Det er ganske mange karakterer i boka, men de står beskrevet først i boka, så det er likevel lett å holde styr på dem. Miljø og plasser er godt beskrevet, og språket er bra. Romanen er i tillegg lettlest.
Her treffer vi både motstandsfolk, nordmenn som løper tyskernes ærend, tyskertøser og en tysk general. Dette er en krim med både tempo og spenning, og uventede vendinger jager leseren fremover. Historien fortelles fra flere vinkler.
Forfatterne har skrevet en ulidelig spennende bok som virkelig holder deg på pinebenken gjennom sine nesten 500 sider. Det skjer mye gjennom hele boka, og forfatterne gir leseren nok av muligheter til å finne løsningen. Hvis du starter på denne boka, blir det fort til at du glemmer tid og sted, og isteden befinner deg i 1944.
Boka fremstår som realistisk og troverdig. Jeg ble fanget i historien og slukte romanen på to dager. Det er en veldig god debut, de to forfatterne er minst på høyde med sine mer etablerte kollegaer som skriver i samme sjanger. Boka overrasket meg, og jeg satt og trippet mens jeg leste.

Dette er en god, solid og gjennomført bok, og jeg ser i spenning frem til flere bøker fra denne forfatterduoen
Bokhøsten 2022 er så vidt i gang, men har du lyst å bevege deg bort fra bestselgerlista så er dette ei bok jeg anbefaler sterkt. Denne boka fortjener virkelig mange lesere!

 

Fakta:

 

Forfatter” Maarten De Mol
Tittel: Overløperen
Forlag: Thuis forlag
Utgivelsesår: 2022
Sjanger: Historisk krim

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget.

 

Terningkast 5

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg