Geir Tangen “La alt håp fare”

Geir Tangen “La alt håp fare”

 

Forlaget om boka:

 

Rå og leken spenningsroman om dødssynder! Gis ut i serien med romaner inspirert av De ti bud. Syv dødssynder. Syv straffer. Én utspekulert plan. En iskald novemberkveld sitter en mann i en penthouseleilighet og kikker ut over en mørklagt Oslofjord. Bak ham henger det første offeret. En av Norges mest kjente skuespillere har blitt konfrontert med sitt grenseløse hovmod, og tapt. Den erfarne drapsetterforskeren Steinar Sand er fortsatt i bunnløs sorg etter å ha mistet sine aller nærmeste på tragisk vis, da han ankommer Tjuvholmen denne kvelden. Dagen etter dukker det opp enda en sak med klare referanser til de syv dødssyndene, og straffen som knyttes til disse. Steinar står overfor en utfordring han aldri har vært i nærheten av, men enda verre: Noen legger igjen spor som kobles til ham. Lar Steinar alt håp fare? Eller finnes det en vei ut av mørket som omslutter ham? I dette spillet kan han ikke stole på noen. Ikke en gang seg selv.

 

Om forfatteren:

 

Geir Tangen (f. 1970) er en norsk krimforfatter, skribent, lærer og bokblogger.
Han debuterte på eget forlag med romanen «Maestro» i januar 2016, og har etter overgangen til Gyldendal Norsk Forlag våren 2016 gitt ut ytterligere to kriminalromaner i samme serie med handling fra Haugesund. «Hjerteknuser» og «Død manns tango.»
I 2021 kom han med første bok i en ny serie, Hans nye serie «Vargtimen.» Også denne har handling fra Haugesund. Tangens bøker er solgt til en rekke land.

 

Meg om boka:

 

Geir Tangen er femte forfatter ut i Vigmostad & Bjørkes populære romanserie inspirert av De ti bud.
Tangen har valgt bud nummer to “Du skal ikke misbruke Guds navn.” Alle bøkene i serien er kortromaner på mellom 150 og 200 sider. Jeg har lest alle og likt serien godt.

Vi blir kastet rett inn handlingen. Det er en iskald novemberkveld, og vi befinner oss i en penthouseleilighet med utsikt mot en mørklagt Oslofjord. I leiligheten sitter det en mann, og bak ham henger drapsmannes første offer, en av Norges mest kjente skuespillere.
Skuespilleren har blitt konfrontert med sitt grenseløse hovmod. En kamp han tapte og som nå har kostet ham livet.
Den erfarne etterforskeren Steinar Sand blir satt på saken, som selvfølgelig får mye oppmerksomhet siden den drepte var en kjent person. Selv har Sand noen måneder tidligere mistet familien sin på tragisk vis. Han er derfor i bunnløs sorg.
Dagen etter, dukker det opp nok en drept person som også har sterke referanser til de syv dødssyndene og straffen de skyldige blir utsatt for.
Det blir en intens kamp mot klokken når Sand og kollegaene hans prøver å avverge flere drap, den største utfordringen den erfarne etterforskeren har stått ovenfor i sin karriere. Og enda skal det bli verre. Noen legger igjen spor som knytter nettopp ham til drapene.
Klarer Steinar Sand å komme seg ut av mørket han befinner seg i? Slik spillet utvikler seg kan han ikke stole på noen, ikke en gang seg selv.

Romanen har korte og effektive kapitler som ender slik at du bare vil lese videre. Det er lite utenom-snakk, og vi blir i passe mengde kjent med både hovedkarakterene og plasser, miljø og steder. Handlingen er mørk, vi er innom Dantes beretning om reisen gjennom helvete, og hvordan disse dødssyndene skulle straffes i skjærsilden.
Selv om det er en politimann som er hovedperson i boka, er dette likevel ingen politikrim, mer en seriemorder- thriller.
Det er god driv fra start til slutt med få dødpunkter, så det er liten sjanse til å få trukket pusten underveis. Her er det bare å sette seg godt til rette i godstolen og få lest hele romanen i ett, noe du fint klarer på en kveld, siden boka er på bare 200 sider. Det er rett og slett imponerende å få til en så bra story på så få sider, de fleste forfattere hadde antagelig trengt det dobbelte for å ro boka i land. Det merkes at forfatteren virkelig har fått utfolde seg, lekt og kost seg underveis i skrivingen. Syv dødssynder, syv straffer, og en utspekulert plan. Tangen har han fått til en meget bra og effektiv historie, med god drive og spenning.

Jeg tror denne romanen vil passe for alle, men det er mulig den blir noe brutal for noen. Etter at jeg har lest alle bøkene i serien, er dette den jeg synes er best til nå. Det gikk godt utover nattesøvnen min, for den var så bra at den bare måtte leses ferdig. Jeg ble til de grader kastet inn i historien og virkelig koste meg, det var nesten synd at boka var så kort.
Er du ute etter en bra seriemorder-thriller uten dødpunkter, med spenning og tempo, så er dette boka for deg. Her blir det full pott på terningen og hatten av!

Nå er jeg spent på hvem den neste forfatteren i denne seieren blir.

 

Fakta:

 

Forfatter: Geir Tangen
Tittel: La alt håp fare
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2022
Sjanger: Kortroman krim
Serie: 5

 

Boka er mottatt som pdf-fil av forlaget

 

Terningkast 6

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg