Leste bøker i Juni 2022

Juni måned er over å mange ser frem til ferie, og jeg har lest 16 bøker med variert innhold og sjanger denne måneden.

Noen av bøkene har jeg både lest og lyttet til. Alle bøkene som er motatt som lese-eksemplar fra forlagene er merket med det og resten er lånt på biblioteket.

Bøkene er lest som både ebok, fysisk og lydbok.

Håper dere finner noe dere vil lese.

En fin juli ønskes dere alle, og en riktig god ferie.

 

Arne Dahl “Isløsnig”

Terningkast 5

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget.

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/arne-dahl-islosning.html

Forlaget om boka:

Isløsning er en velskrevet, fartsfylt, blodig og skrekkelig spennende psykolgisk thriller fra den svenske mesteren Arne Dahl. Den femte i serien om Berger og Blom. For deg som liker Sjøwall & Wahlöö, Håkan Nesser, Jussi Adler-Olsen og Lars Kepler. Vinter går mot vår og isen brister raskt på fjorden. Sam Berger, Molly Blom og ikke minst Deer, som er deres kontakt i politiet og må lære seg å gå igjen etter angrepet som forandret livet hennes, er overbevist om at det er en sammenheng mellom likene som flyter i land i den svenske skjærgården. Noen kommer til å drepe igjen. Kan Sam, Molly eller Deer hindre det? Eller er sannheten for langt unna deres forestillingsevne?

 

 

 

Roger Albrigtsen “Krigseilere fra nord – Nordland” 24 historier om krigseilerene og det de måtte gjennom når de seilte ute under krigen.

Terningkast 5

Boka er motatt som pdf-fil av forlaget

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/roger-albrigtsen-krigsseilere-fra-nord-nordland.html

Dette er den tredje boken om krigsseilere fra nord, og omhandler krigsseilere fra Nordland. Med utgangspunkt i personlige historier, bilder og dokumenter, sjøforklaringer og tyske ubåtlogger vekkes brutale historier til liv.

 

 

 

Jens Petrus “Festningens hemmlighet”

Terningkast 5

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/petrus-jensen-festningens-hemmelighet.html

Boka er motatt som pdf-fil av forlaget

Forlaget om boka:

Fra bokens baksidetekst: DETEKTIVSERIEN DE TRE LYKTER er skrevet for jenter og gutter fra 9 til 14 år. Her er det dramatikk og spenning, kløkt og mot, humor og forelskelse – og glimt av det overnaturlige midt i den kjente virkeligheten: FOR MANGE ÅR SIDEN SKJEDDE DET oppsiktsvekkende ting i traktene rundt Klipphus – en historisk småby med en berømt festning nær svenskegrensen. Det var på den tiden TV-bildene var svart-hvite og det fantes ettøringer og sveivetelefoner … NOE FOREGÅR PÅ HENRIKSTEN FESTNING om nettene! Det høres ut som noen graver – lager de en underjordisk gang? Hva er de ute etter? Har de kommet over et glemt skatte- kart? Eller funnet et skjult budskap fra 1716? Og hva med den mystiske «gule piken» som liksom svever opp de gamle steintrappene? LISSI, LUTA OG FYRSTIKKEN HAR MER ENN NOK å grave i, de også, for samtidig rammes Klipphus av en bølge av ran og innbrudd. Kan det være en sammenheng? Og hvordan skal de tolke den gåtefulle beskjeden de får av «mannen fra den andre siden»? Bli med inn i mysteriet og de farefulle hendelsene når De Tre Lykter prøver å finne løsningen og stoppe den ustoppelige banden!

 

 

 

Kristina Ohlsson “Isbryter”

Terningkast 4+

Boka er lånt på biblioteket

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/henning-sviland-kristina-ohlsson-isbryter.html

Forlaget om boka:

Politietterforsker Maria Martinsson og brukthandler August Strindberg må løse nye mysterier på Sveriges vestkyst. Det er vinter i Hovenäset, og August er lykkeligere enn på lenge. Butikken hans, Strindbergs second hand, går strålende, og dessuten er han nyforelsket. Men en iskald januarnatt rystes det lille samfunnet av en brann som ødelegger to sjøboder. Den ene tilhører August, og den andre eies av Axel Ehnbom, en eldre mann som har bodd i Hovenäset hele sitt liv. Politietterforsker Maria Martinsson sliter med å oppklare saken, som snart viser seg å omfatte et drap. Noen i Hovenäset skjuler mørke hemmeligheter. Isbryter er den andre boken om politietterforsker Maria Martinsson og brukthandler August Strindberg.

 

 

 

Kristina Vedel Nielsen & Roger Pihl “Den lille røde boka for deg som møter NAV”

Terningkast 5

Boka er motatt som pdf-fil av forlaget.

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/nielsen-kristina-vedel-pihl-roger-den-lille-rode-bok-for-deg-som-moter-nav.html

Forlaget om boka:

 

«Den lille røde bok for deg som møter NAV» er et verktøy for deg som av én eller annen grunn trenger NAV sine tjenester. Den kan benyttes som et oppslagsverk hvor du finner grunnleggende informasjon om tjenester og ytelser, med mange tips og råd. Det viktigste boka kan lære deg er å ta ansvar selv, og være i forkant slik at du er best mulig forberedt gjennom din prosess. «Den lille røde bok for deg som møter NAV» egner seg for brukere og brukerorganisasjoner, dessuten kan NAV og deres samarbeidspartnere få et gløtt inn i hvordan det er å måtte forholde seg til etaten.

 

 

 

Olav W. Rokseth “Husk du skal dø”

Terningkast 4

Boka er lånt på biblioteket

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/olav-w-rokseth-husk-du-skal-do.html

Forlaget om boka:

PST- etterforsker Ellen Marie Moi blir utsatt for et attentat i Syria der hun skulle møte en jihadist som hadde viktig informasjon om nordmenn i landet. Kollegaen Camilla Egernes blir bortført under attentatet. Tilbake i Oslo hyrer Ellen Marie tidligere etterretningsagent Alex Borge til å dra til Syria for å redde Camilla. Alex er halvt syrer, og går under kallenavnet Kameleonen for sin evne til å gli inn i ulike roller. Reisen inn i Syria blir også en søken etter sin egen far som han aldri har møtt. Alex innfiltrerer gruppen som har kidnappet Camilla. Han får økende respekt for gruppens karismatiske leder, og går med hele seg opp i rollen som jihadist. Samtidig er to syriske terrorister på vei til Oslo. Er det en sammenheng mellom kidnappingen av Camilla og terrortrusselen mot Norge? I Oslo må Ellen Marie innse at hun ikke lenger kan stole på Alex. Samtidig må hun finne ut av terrortrusselen før det er for sent. I Syria må Alex bestemme seg for hvilken side han vil være på.

 

 

 

Myriam H. Bjerkli “Grønnøyd monster”

Terningkast 6

Boka er motatt som pdf-fil av forlaget.

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/myriam-h-bjerkli-gronnoyd-monster.html

Forlaget om boka:

Psykologisk thriller – solid forankret i lokalsamfunn i Vestfold. Årets roman fra Myriam H. Bjerkli er frittstående, men karakterene er kjent for dem som har lest Engelens fall. Vibeke og Christian har giftet seg. Alt er tilsynelatende bra, men Vibeke mottar noen rare brev der noen forsøker å advare henne, og hevder at Christian drepte den forrige kona si. Noen skraper opp bilen hennes og skriver HORE!!! på den. Samtidig blir hun dårlig og kjenner seg både uvel og svimmel. Hun går til legen som konstaterer at hun er blyforgiftet. Er det virkelig noen som prøver å ta henne av dage? Har avsenderen av brevet rett, er Christian virkelig en skruppelløs morder?

 

 

Stein Sivertsen “Vinterpuls”

Terningkast 4

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget.

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/tore-sivertsen-vinterpuls.html

Forlaget om boka:

Vinteren er i ferd med å feste grepet på det lille, nord-norske tettstedet. Gode mennesker møter hverandre, og pulsen stiger mens snøen laver ned. Men ondskapen kommer til bygda, og de to parallelle virkelighetene kolliderer brutalt. Midt imellom står Petter Savio som mener å vite forskjellen på rett og galt … I denne historien får vi mange glimt fra nordnorsk virkelighet, med hverdagsliv, spenning og svart humor.

 

 

Hans Bekkemellem & Kjetil S. Hansen “Disipelen”

Terningkast 5

Boka er motatt som pdf-fil av forlaget

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/kjetil-skjonberg-hansen-hans-bekkemellem-disippelen.html

Forlaget om boka:

Søker du en leseopplevelse utenom det vanlige, full av svart humor, dystopiske miljøskildringer og bisarre karakterer? I så fall: Da er dette boken for deg! Etter å ha fått sparken, lever Olve et nøkternt og tungsinnet liv som privatetterforsker, alkoholiker og ufrivillig dumpster diver, da fortiden bokstavelig talt banker på døren. Utenfor står nemlig Tiril, hans gamle sjef og vil ha ham tilbake i politiet. En seriemorder er løs i hovedstaden, og Olve blir nok en gang etterforskeren politiet trenger, men ikke vil ha. Selv om de fleste jobber imot ham, skyr han ingen midler for å jakte den mystiske .loddselgeren”, en karakter som holder hovedstaden i et klamt grep. På sin elleville ferd støter Olve på et bredt utvalg fargerike karakterer, bisarre hendelser og et Oslo du garantert aldri har sett maken til. For i en by hvor korrupsjon og vanstyre eser ut som en kreftsvulst, og hvor Borgermesterens skygge breier seg ut over staden som et tykt teppe, eksisterer ingen grenser for hva som kan skje.

 

 

Gunnar Mathisen “Ambassadøren”

Terningkast 3

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/gunnar-mathisen-ambassadoren.html

Forlaget om boka:

Ambassadøren er fortellingen om hvordan norske toppdiplomater barker sammen i Afrika – i kampen mellom grønn energi og olje, mellom Kina og Vesten, mellom idealer og realiteter. Kineserne har bedt ambassadør Kalle Brochmann lede satsingen på grønn teknologi i Afrika. Men lite aner han hva han begir seg ut på. Er han en stråmann for kineserne, og teknologirevolusjonen bare et skalkeskjul? Snart trekkes Brochmann inn i et storpolitisk spill. Motkreftene mobiliserer til kamp. Hvem ønsker egentlig at han skal lykkes? Er Brochmann selv klar for oppgaven? En mørk fortid innhenter diplomaten. Dette er første bok i en trilogi, og Gunnar Mathisens niende bok.

 

 

Nick Shenan “Når noen slår et menneske ihjel”

Terningkast 3+

Min om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/nick-shenan-nar-noen-slar-et-menneske-ihjel.html

Forlaget om boka:

Svein Robert sitter i avhør, mistenkt for å ha skutt Anita Sjøstrand. Han er overbevist om at det egentlig er Anitas voldelige ektemann som står bak drapet, men avhørslederen er ikke interessert i noe av det han forteller. Ektemannen har alibi, og flere vitner har observert Svein Robert ved åstedet. Etter hvert begynner Svein Robert å bli usikker. Kan det faktisk være at han har skutt Anita og fortrengt minnene? Å fortrenge traumatiske minner har han jo gjort tidligere … Samtidig ser det ut til å være flere mistenkelige hendelser politiet viser liten interesse for å etterforske. «Når noen slår et menneske i hjel» er en kriminalroman, men boka tar også et oppgjør med religiøse dogmer, fordommer, bygdedyr, patriarkater og annet som holder mennesker nede. Dette er Nick Shenans debutroman.

 

Jr Henrixen “Kunsten å røve”

Terningkast 5+

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/jr-henrixen-kunsten-a-rove.html

 

Forlaget om boka:

Bok nr. 4 i serien. Hverdagens trivialiteter ruger over Norges eldste by. Men byen skal snart få verdens øyne rettet mot seg. En innbruddsbølge skaker innbyggerne og skaper redsel. Det er ingenting mot den redsel tyvene skal få erfare. Et innbrudd endrer verdenshistorien. Jan Petter Salte og hans team av politisæringer begynner på den håpløse etterforskningsveien uten spor. Det de avdekker forbløffer og skremmer. POLITIROMANEN ER SKREVET AV EN POLITIMANN. Den kombinerer krimlitteraturens puls med politiets virkelighet.

 

 

Frode Eie Larsen & Jenny Lindqvist “Tidsfikserne og vikingene”

Terningkast 5+

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/frode-eie-larsen-jenny-lindqvist-tidsfikserne-og-vikingene.html

Forlaget om boka:

Om de ikke får ryddet opp i rotet til tidstyven, endres historien… 8. juni i år 793 ble klosteret på øya Lindisfarne plyndret, og det blir regnet som starten på det vi kaller vikingtiden. Hva om plyndringen aldri fant sted? Hvordan ville vikingtiden sett ut da? Sigurd finner også ut at han er i slekt med den norrøne oppdageren Leiv Eiriksson, og befinner seg plutselig i en situasjon der hele hans eksistens står på spill. Tidsfikserne Sigurd og Anne må finne en måte å stoppe Tidstyven på, ellers vil kanskje Sigurd aldri bli født!

 

 

Ingrid Berglund “Den svarte svanen”

Terningkast 4+

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/wp-admin/post.php?post=1967&action=edit

Forlaget om boka:

Koronapandemien er trusselen, men det er mennesket som dreper … De er et umake par, den unge dødsboadvokaten Oda Krohg og hennes aldrende assistent, Reidar Simonsen. De er begge forlatt av sine egne, og den felles etterforskningspraksisen deres er et ikke helt vellykket forsøk på å stable seg på beina igjen. Så kommer en døende kvinne inn døren med et siste ønske. Mot bedre vitende tar de oppdraget; å finne kvinnens sønn som angivelig druknet for fem år siden. Det eneste Oda og Reidar har å gå på, er fire skjell noen har sendt den dødsmerkede moren. Etter hvert som de graver i fortiden, oppdager de flere mistenkelige dødsfall. De ser også foruroligende tegn på at den farmasøytiske storindustrien har skitne hender. Jakten på sannheten vekker raskt oppmerksomhet fra personer som blir farligere jo mer koronapandemien brer seg. Og snart er det Oda og Reidar som jages.

 

 

 

Frode A. Brøndbo “Planktonmannen”

Terningkast 4

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/frode-a-brondbo-planktonmannen.html

Forlaget om boka:

Marinbiologen Nils Vater har laget en stor oppfinnelse. Merkelige ting skjer utenfor kontoret hans om natten og han mistenker at noen er ute etter å få kloa i den. Nils ønsker å komme tyvene i forkjøpet og kontakter etterforskeren Benny Bang i politiet. Han finner raskt ut at noe faktisk er forsvunnet. På den andre siden av fjorden kommer Benny og Nils på sporet av en mystisk forsker som døde for snart hundre år siden. Det de finner ut er ikke til å tro og det leder frem til spørsmålet: Er det noe poeng i å leve evig?

 

 

Anja Hovde “Tuppeline i karantene”

Terningkast 4+

Meg om boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/anja-hovde-tuppeline-i-karantene.html

Forlaget om boka:

Det er oppdaget fugleinfluensa, og det av den farlige sorten. Hønene blir satt i karantene, og dagene blir lange når de ikke får gå ut. Tuppeline får en god ide, men vil hun klare å få med seg de andre hønene på den?

 

Silje Eckermann og Anja Storvand “De store små – superhelt”

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/silje-eckermann-anja-storvand-superhelt.html

Forlaget om boka:

Ane har alltid trodd at hun har vært en helt vanlig jente. Men denne lørdagen oppdager hun noe som gjør henne ganske uvanlig. Hun har nemlig superkrefter, og det har lillesøsteren, kusinen og fetteren hennes også. Sammen bestemmer de seg for å bli superhelter og danner superhelt-gruppen De Store Små. I denne boken hjelper de tvillingene Trine og Trude. De er slemme mot barn som er mindre enn seg. Men De Store Små oppdager at ingen barn egentlig er slemme, de har det bare vanskelig. “Superhelt” er den første boken i serien om De Store Små.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg