Nick Shenan – Når noen slår et menneske ihjel

Nick Shenan “Når noen slår et menneske ihjel”

 

Forlaget om boka:

Svein Robert sitter i avhør, mistenkt for å ha skutt Anita Sjøstrand. Han er overbevist om at det egentlig er Anitas voldelige ektemann som står bak drapet, men avhørslederen er ikke interessert i noe av det han forteller. Ektemannen har alibi, og flere vitner har observert Svein Robert ved åstedet. Etter hvert begynner Svein Robert å bli usikker. Kan det faktisk være at han har skutt Anita og fortrengt minnene? Å fortrenge traumatiske minner har han jo gjort tidligere … Samtidig ser det ut til å være flere mistenkelige hendelser politiet viser liten interesse for å etterforske. «Når noen slår et menneske i hjel» er en kriminalroman, men boka tar også et oppgjør med religiøse dogmer, fordommer, bygdedyr, patriarkater og annet som holder mennesker nede.

 

Om forfatteren:

 

Det var dessverre lite å finne om forfatteren på nett, men her er link til hjemmesiden hans:
https://www.nickshenan.com/

Meg om boka:

 

Da en enda en av årets debutanter innen krimsjangeren lest. Det er alltid kjekt når det dukker opp nye fortellerstemmer, så jeg gledet meg til å starte på boka.

Saken virker ganske opplagt. Svein Robert er fengslet for drapet på Anita. Han nekter for å ha utført drapshandlingen, og er overbevist om at det er Anitas voldelige ektemann som står bak drapet.
For politiet virker det nærmest oppklart. Det meste peker mot Svein Robert, og etter hvert som han presses i avhør, begynner han å tvile på seg selv. Kan han likevel ha utført det?
Det er i tillegg flere andre mistenkelige hendelser politiet viser liten interesse for å oppklare, og Svein Robert har i tillegg fått en advokat som også viser liten interesse for saken i starten.

Boka har korte og effektive kapitler som slutter slik at leseren vil lese videre. Boka er lettlest og det samme er språket. Vi blir greit kjent med både karakterer, miljø og plasser. Handlingen foregår på en ikke navngitt plass på bygda.
Dette er en kriminalroman, men den tar også oppgjør med religiøse dogmer, fordommer, bygdedyr, og annet som holder mennesker nede.

Det er alltid kjekt med nye forteller stemmer, men for meg ble plottet for enkelt og gjennomskuelig. Ting ble klart altfor tidlig under lesingen. Hadde det blitt kamuflert noe bedre, hadde det fort blitt en langt bedre krim. Nå ble det mer av en lang transportetappe, men jeg har likevel lyst til å lese neste bok av forfatteren for å se om han utvikler seg.
Boka er ganske fri for det brutale, og selv om dette ikke helt er boka for meg, så kan det være du liker den. Les og avgjør selv.

 

Fakta:

 

Forfatter: Nick Shenan
Tittel: når noen slår et menneske ihjel
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Kolofon forlag
Sjanger: Krim

 

Boka er mottatt som pdf-fil av forlaget

 

Terningkast 3+

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg