Leste bøker i oktober 2022

Oktober måned er over og en spennende bokhøst er i gang med mange spennende nyheter, og jeg har lest fjorten bøker med variert innhold, selv om det ble mye krim denne måneden.

Noen av bøkene har jeg både lest og lyttet til. Alle bøkene som er motatt som lese-eksemplar fra forlagene.

Bøkene er lest som både ebok og lydbok

Håper dere finner noe som dere vil lese

En fin november ønskes dere alle, og en fin lesehøst til dere alle. Takk for følget denne måneden.

 

Under finner dere bøkene jeg har lest og lyttet til denne måneden.

 

 

Kleptokratiet av Espen Skjerven

Terningkast 6

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/kleptokratiet-av-espen-skjerven.html

Forlaget om boka:

«Den norske miljø- og menneskerettighetsforkjemperen Sofie Christensen er fast bestemt på å avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken Kongo. Samtidig ber en avhopper fra en beryktet opprørsgruppe Christensens svenske kollega, Anna Hagberg, om hjelp til å finne sønnene hans. Kort tid senere blir kvinnene angrepet i leiligheten deres i Kinshasa. Avhopperen og en fremmed mann blir drept. Kvinnene blir arrestert for drap. Politioverbetjent Tom Grayston og makkeren Chris Møller i Kripos får i oppdrag å reise til Kongo for å undersøke saken. Det blir starten på en sak de aldri kommer til å glemme. “Kleptokratiet” er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Det er den tredje romanen i serien om politimannen Tom Grayston

 

 

 

Cassandra-saken av Jan-Erik Fjell

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/cassandra-saken-av-jan-erik-fjell.html

Forlaget om boka:

Cassandra Gran blir funnet drept i sin egen leilighet. Gjerningsmannen blir raskt identifisert og dømt. Et år senere oppsøker søsteren hans den tidligere Kriposetterforskeren Anton Brekke og ber om hjelp til å bevise brorens uskyld. Anton er skeptisk, for broren var den perfekte gjerningsmannen. Det må være ham. Eller … må det egentlig det?
Parallelt etterforsker Magnus Torp drapet på småbarnsmoren Sunniva Nylund. En tilfeldighet fører de to tidligere kollegene på samme vei mot en felles morder.

 

 

 

Løgnere av Trude Teige

Terningkast 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/lognere-av-trude-teige.html

Forlaget om boka:

Hvordan avsløre den skyldige når alle lyver? En mann pisser på en gravstein. En liten gutt har hengt en katt i et tre. Gamle levninger av et menneske blir funnet i Nordmarka. I en liten idyllisk veistump fører en forbrytelse til at mørke hemmeligheter blir avslørt. Alt henger sammen. Journalisten Kajsa Coren lager en dokumentarfilm om venninnen, Anki, som hevder at hun er blitt voldtatt hjemme i sin egen seng. Samboeren hennes, politiførstebetjent Karsten Kjølås, etterforsker funnet av et gammelt skjelett i Nordmarka, og etterforskningen fører politiet til Kajsas venninne. Men en dag forsvinner Anki.

 

 

Dronningland av Eva Fretheim

Terningkast 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/dronningland-av-eva-fretheim.html

Forlaget om boka:

En bil har kjørt inn i en fjellvegg. Bak rattet sitter en 42 år gammel kvinne. Død. Etter hvert som nyheten om dødsfallet sprer seg i bygda, blir det klart for politietterforsker Vigdis Malmstrøm at noe ikke stemmer. Skadene på bilen burde ha vært større. Det er ingen bremsespor på veien. Og veska, den ligger i baksetet – som om det har vært en passasjer med i ulykkesbilen. Samtidig brer uroen seg på gården til brødrene Jonny og Jarle Svartskog. Hvordan skal det gå med bilene de kjøper og selger når politiet banker på? Hvem er egentlig Unn Hansen, som holder til på gården, som driver birøkt i skogen, og som ingen vet hvor kommer fra? Og hva skjedde egentlig den sommerdagen for to år siden, da ei nitten år gammel jente forsvant sporløst fra bygda? Mens Vigdis gjør det hun kan for å nøste opp i de stadig mer innviklede trådene, glir våren over i trykkende sommervarme. Og i skogen summer biene, på oppdrag for dronningen. Uten henne har de ingen sjanse.
Med «Dronningland» har Eva Fretheim skrevet en krimroman utenom det vanlige.

 

 

 

Splintra av Hilde Myklebust

Terningkast 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/splintra-av-hilde-myklebust.html

Forlaget om boka:

Sommaren etter tiande klasse ligg fri og utstrekt framfor Mia og vennegjengen hennar. Snart ventar vidaregåande, og dei skal splintrast og fyke i kvar sine retningar. Men dei har denne sommaren i lag, her og no. I løpet av ferien kjem Mia og Are nær kvarandre på ein ny måte, og det blir vanskeleg å skilje mellom kva som er vennskap og kva som er kjærleik.

Hausten kjem, og Mia flyttar på hybel. Ho blømer i det nye miljøet på musikklinja med musikal og konsertar, hybelliv, festing og nye venner.
Så blir Are sjuk. Veldig sjuk.

 

 

 

Glassdronningen av Lill Heidi Opsahl

Terningkast 5-

Min omtale av:

https://henningbokhylle.blogg.no/glassdronningen-av-lill-heidi-opsahl.html

Forlaget om boka:

Storbondedatteren Katarina Sigurdsdatter møter den kommende kong Håkon V Magnusson under en reise til Oslo. Det blir begynnelsen på et forhold med sterke følelser, skuffelser og svik. I bakgrunnen tar de nordiske landene form, og Katarina blir del av et brutalt maktspill og stadig skiftende allianser. I sentrum står svensekongens bror, hertug Erik av Södermanland, en navngjeten ridder og den største renkespilleren rikene har sett. Imens bygges den lille Mariakriken i kongsgården om til en gravkikre for Sverreætten, og glassmakere fra Notre Dame i Paris kommer for å lage praktfulle glassmalerier det vil gå gjetord om på kontinentet. Glassdronningen er en historisk roman lagt til 1300-tallets begynnelse. Vi får et innblikk i konfliktene som formet Norge, Sverige og Danmark. Her møter vi også historiske personer, både konger og dronninger, abbedisser og mennesker av lavere byrd. Romanen er inspirert av virkelige hendelser.

 

 

 

Rasountins relikvie av Marion L. Villekjær

Terningkast 4

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/rasputins-relikvie-av-marion-l-villekjaer.html

Forlaget om boka:

Vårflommen avslører en hesteskalle fra Bysants langs Glommas elvebredd. Mysteriet tar en uventet vending når museolog Amanda tar et dypdykk i historien- Sammen med bonden Kristoffer, bryter de alle regler i sin søken etter svar, og de føres inn i jakten på en middelalderkirke som kun nevnes i lokale sagn. På Koppangsøyene finner de spor etter en relikvie som stammer fra Olga den fagres grav – som på mystisk vis har havnet i Østerdalen. Amanda må sloss med både gamle og nye demoner da en sekt med røtter fra sekstenhundretallet melder seg på i jakten. Nå er alle ute etter relikvien som selveste Rasputin mente ville redde den russiske tsar-familien, og sekten skyr ingen midler. Amanda vet ikke lenger hvem hun kan stole på, eller hvor langt hun er villig til å gå for at sannheten skal komme for en dag. I sin søken etter historiske skatter, setter hun alt på spill, også sitt eget liv. Men sannheten må frem, loste hva det koste vil. Rasputins relikvie er en spenningsroman basert på faktiske steder og hendelser.

 

 

 

Gjengmysteriet av Hanne Kristin Rhode

Terningkast 4+

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/gjengmysteriet-av-hanne-kristin-rhode.html

Forlaget om boka:

I Gjengmysteriet forsvinner flere hunder fra nabolaget til Astrid og Yusuf, og fortvilte eiere blir presset for penger. Hvem står bak? Løsningen overrasker alle, og hjelpen kommer fra uventet hold. Samtidig som Astrid og Yusuf undersøker hundeforsvinningene, begynner en ny jente i klassen deres. Ane ble mobbet på den forrige skolen sin, men blir raskt en del av Astrids vennegjeng. Etter hvert viser det seg at hun har noen erfaringer fra den tidligere skolen sin som kan være nyttige i Astrid og Yusufs etterforskning. Gjengmysteriet er en spennende fortelling om gjengmentalitet, mobbing og gruppepress, og om hvor fort gjort det er å ta fryktelig feil av noen …

 

 

 

Om stein og jord av Peter

Terningkast 4+

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/om-stein-og-jord-av-peter-f-strassegger.html

Forlaget om boka:

Om stein og jord er som få andre bøker om krigen. Samtidig angår den oss alle, med sin gripende og levende beskrivelse av hvilken kamp det kan være å prøve å forstå sin egen historie.

I romanen kommer fortelleren over en tekst skrevet av hans egen morfar – om erfaringene som nazisoldat under andre verdenskrig. Oppdagelsen blir startskuddet for en unik beretning hvor Peter Strassegger fletter to historier sammen. Begge er like fengslende som de er tankevekkende, og har handling fra så ulike steder som Østfronten, Tyskland og Bryne.

På den ene siden leser vi om morfarens opplevelser, skildret slik at vi kan lukte festene på bierstubene og kjenner smaken av skyttergravsjorda i munnen. På den andre ser vi forfatteren selv, som kjemper for å forstå sin egen historie. For hvordan skal etterkommere forholde seg til fortiden? Kan NS-frontkjempernes barnebarn og oldebarn frigjøre seg fra sin egen arv?

 

 

 

En venn som meg av Helene Guåker

Terningkast 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/ein-venn-som-meg-av-helene-guaker.html

Forlaget om boka:

Sofie går i niande klasse. Ho blir fryst ut av alle og har ikkje ein einaste venn etter at ho blei svikta av Emilie sommaren før åttande. No tel Sofie ned dei 340 skuledagane før ho kan flytta frå øya og begynne på vidaregåande.

Så kjem det ei ny jente i klassen, Carla. Ho er så sjølvsikker at ho ikkje ser ut til å ha eit einaste problem i heile verda. Kan Sofie få ein ny venn i Carla?

Men så viser det seg at Carla ber på ei hemmelegheit. Ei hemmelegheit som kan setja heile vennskapet i fare.

Kan Sofie greie å vera ein ordentleg venn?

 

 

 

Dunkle fortellinger av Rebecca Wexelsen og Per Kristensen

Terningkast 4+

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/dunkle-fortellinger-av-rebecca-wexelsen-jens-kristensen.html

Forlaget om boka:

En samling frittstående noveller fra en verden som minner veldig om vår egen, men allikevel er noe helt annet. Her blandes det hverdagslige med det uforklarlige, og resultatet er mørkt, ubehagelig og helt særegent.

 

 

Juleantologien Sammen

Terningkast 5-

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/juleantologien-sammen.html

Forlaget om boka:

 

Denne boka er en samling av tekster fra flere forfattere. Temaet i boka er jul og tekstene er i ulike sjangere. En spennende samling som gir ulike opplevelser på godt og vondt.
Følgende forfattere bidrar: Svanhild Fosback Larsen, Hildegunn Bjelland, Lisette S. Askø, Per Erik Skogan, Petter Fergestas, Hanne Einang, Anita Olsen, Aslaug Tidemann, Veronica Karlsmoen, Maja Sæternes, Tonje Brantenberg, Frank Brekke Oterbech Larsen, Geir Jacobsen, Greta Moland, Linda etlimo, Tina Aschjem Brantenberg, Elena Angelica Askø Skogan, Astrid Dyve, Magnus Jagland Kjeldsen, Anne Stavnes Wilhelmsen, Linda Opskar, Heidi Raae, Robert Hansen, Ragnar Blichfeldt Haug, Wenche Wangsmo, Amund Sigurdssønn Karlsen, Kari Nyberg og AndreTjelde

 

 

Anngitt av mamma av Oddvar Schjølberg

Terningkast 5

Min omtale av boka :

https://henningbokhylle.blogg.no/anngitt-av-mamma-av-oddvar-schjolberg.html

Forlaget om boka:

Aktive Fredsforlag har gitt ut boken “Angitt av mamma”, en biografi om vårt tidsvitne Maria (Schwartz) Gabrielsen. Her kan man lese historien om Marias barndom som brutalt blir ødelagt da hennes mor angir sin egen ektemann og barnas far til Gestapo. Han ble sendt til gasskammeret i Auschwitz. Deretter angir hun sine egne barn, og Maria og hennes seks søsken blir sendt til konsentrasjonsleiren Therezienstadt

 

 

 

Monika Steinholm

Terningkast 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/ikke-la-de-dode-komme-hit-av-monika-steinholm-og-anneli-furmark.html

Forlaget om boka:

Psykologisk thriller med overnaturlige elementer i vakker innpakning.
Cecilia har mistet moren sin. Nå har hun ikke lenger noen. Cecilia vil skape seg et enklere liv, og da hun oppdager det falleferdige småbruket langt inne i fjellheimen, er det som å komme hjem. Familien som bor der, sier til og med at de har ventet på henne …
Langsomt sniker uroen seg inn i den nye tilværelsen. Hvorfor får hun ikke krysse elva? Hva skjer egentlig der ute ved det store rognetreet hvert verv? Og vil hun noen gang kunne forlate sitt nye hjem?

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg