Lesetips til sommerferien. Mindre kjente forfattere #10

Sommeren står for tur å mange lurer på hva de vil lese på late dager på solsenga i sommer elker der du befinner deg i ferien. Fremover vil jeg komme med lesetips til dere. Det vil bli mindre kjente som skriver bra og fortjener å nå ut til flere lesere enn det de har til nå.

 

Denne gangen er det Helge Time-Iversen som er mitt tips. Han har til nå gitt ut tre bøker med Njål Natland i hovedrollen. Alle tre bøkene er i thriller sjangeren. Jeg har lest og likt alle. Bøkene er ganske forskjellige, men bra for det om. Persinlig synes jeg siste boka offiseren er den beste så langt. Han skriver minst like bra thrillere som sine mer kjente forfatter kollegaer. Helge har fått en rekke gode anmeldelser for sine bøker av både bokbloggere og lesere. Så er du på jakt etter en god thriller eller tre så er Helge sine bøker verdt å bli vurdert i den forbindelse. Du blir garantert ikke skuffet etter lest de. De kan fint leses uavhengig av hverandre. Heldigvis er forfatteren i gang med ny bok.

 

Boka X finnes også som lydbok men da heter den Mordkode sånn at det ikke blir forvirring. Ellers får du bøkene i alle formater.

 

Dette er nok en mindre kjent forfatter som skriver bra og fortjener å nå ut til flere lesere.

 

Bøkene er nok lettest å få tak i via nettbokhandlere eller hos forlagene. Et tips er å kontakte forfatteren på facebook.

 

Om forfatteren:

Han har studert hovedfag historie, mellomfag arkeologi og grunnfag kulturvern og kulturformidling ved Universitetet i Bergen. I dag er jeg seksjonssjef i Sjøfartsdirektoratet, og bor i Haugesund med kone og tre barn.

Blodørn utgitt 2019

Ternigkast 5

Min omtale av boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/helge-thime-iversen-blodoern.html

 

Forlaget om boka:

Kriposetterforsker Njaal Natland inviteres til et ferieopphold kombinert med mysterieløsning. Njaal takker ja, og befinner seg snart sammen med syv andre gjester på en værhard, isolert øy i Nordfjord. Gamle mysterier må løses mens deltakerne kjenner på følelsen av å befinne seg i et selv. Drømmeturen minner stadig mer om et mareritt, og Njaal må gjøre alt han kan for å få kontroll på tilværelsen. Blodørn er andre bok om Njaal Natland.

 

 

X utgitt 2013

Ternigkast 5

Min omtale av boka

https://henningbokhylle.blogg.no/helge-thime-iversen-x.html

Forlaget om boka:

X er dekknavnet til en av de mest gåtefulle seriemorderne i krimlitteraturen. Hva har egentlig en ambisiøs kokebokforfatter i Bergen felles med en kvinnelig tannlege i Trondheim? Hva knytter dem sammen med en einstøing av en fi sker i Vardø, eller en sliten småbarnsmor i Bodø? Tilsynelatende ingenting annet enn at de alle er utsett til å bli ofrene til X. Og hvorfor har X sett seg ut kripos etterforsker Njaal Natland til sin hovedmotstander? Njaal, som befi nner seg ved et veikryss i sitt eget liv? Har du noen gang spurt deg selv hvordan det føles å være paranoid? Å se smil som skjult fl ekking av tenner, å høre undertekster i den mest hverdagslige replikk? Å vite at en morder kan nærme seg bakfra i hvert hverdagslige øyeblikk, mens du steker fi skekaker eller sitter på kafé med en venninne. Om du dukker inn i denne boka, kan det hende du får vite svaret.

 

Offiseren utgitt 2021

Ternigkast 6

Min omtale av boka

https://henningbokhylle.blogg.no/helge-thime-iversen-offiseren.html

Forlaget om boka:

En mann blir kastet over bord fra en ferge på Vestlandet. Samtidig blir Njaal Natland ved Kripos kontaktet angående en kodet tallrekke som kan knyttes til en kommende terroraksjon. En intens og personlig jakt på svar starter, – både på en drapsmann og en løsning på koden. Kan Njaal finne svarene i tide til å forhindre både nye drap og en grusom terroraksjon på norsk jord?

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg