Hundedager av Geir Tangen

Hundedager av Geir Tangen

 

Forlaget om boka:

 

En liten gutt blir funnet drept i et turområde i Haugesund. Han er slått i hjel med en stein og kastet nedfor en bratt skråning. Den brutale volden mot det forsvarsløse barnet sjokkerer selv erfarne politifolk. Overbetjent Gabriel Fjell og hans team må ha hjelp, og Kripos-etterforskeren Aida Ibrahim kommer fra Oslo for å bistå arbeidet. Timer og dager går uten at noen melder gutten savnet, og til tross for at Gabriel Fjell og teamet hans arbeider døgnet rundt, klarer de ikke å identifisere gutten.
Samtidig vikler en lokal frilansjournalist seg inn i garnet, og velter med det den første dominobrikken i dette dystre mysteriet.
Etter hvert avdekkes en historie, mørkere og farligere enn noen kunne ane.

 

Om forfatteren:

 

Geir Tangen er en norsk krimforfatter, skribent, lærer og bokblogger. Han debuterte på eget forlag med romanen Maestro i januar 2016, og har etter overgangen til Gyldendal Norsk Forlag våren 2016 også gitt ut to kriminalromaner til i samme serie med handling fra Haugesund. Hjerteknuser og Død manns tango. I 2021 kom hanmed <<Vargtimen>> som er første boka i en ny serie.

 

Meg om boka:

 

Så er vi kommet til forfatterens andre bok i hans nye serie. Etter den meget bra første boka i serien er jeg veldig spent hva han kommer med nå. Det skal litt til for å toppe den. I første boka <<Vargtimen>> handlet det om ungdommer som var med i et spill, og begikk selvmord. Denne gangen er det vold i familien.

 

Overbetjent Gabriel Fjell er endelig tilbake i jobb på Haugesund politikammer etter en lengre tids sykemelding. Han sliter forsatt med ettervirkningene fra forrige sak. Hans første sak blir å etterforske mordet på en liten gutt som ble funnet drept i et populært turområde i Haugesund. Han er blitt slått ihjel med en stein og kastet utenfor en bratt skråning. Den brutale volden som er brukt mot det forsvarsløse barnet sjokkerer selv de mest erfarne politifolk. Det blir et press uten like i fra media anngående drapet. De må ha hjelp fra Kripos, nok en gang kommer Kripos-etterforskeren Aida Ibrahim fra Oslo for hjelpe dem i en vanskelig sak. Det rare i saken er at etter flere dager har gått så har ingen meldt gutten savnet. Dette medfører at Gabriel Fjell og teamet hans jobber dag og natt for å få løst det brutale mordet. En lokal frilansjournalist som dekker drapet vikler seg inn i saken, og velter den første dominibrikken. En mørk og farligere historie avdekkes.

 

Kapitlene er korte og handlings metta. Kapitlene avsluttes sånn at en bare må lese et til. Språket er meget bra. Miljø og plasser er bra beskrevet som får lesere dratt inn i boka og føle seg til stede i handlingen fra første side. Karakterene er bra og fremstår som levende og ekte på måten de blir fremstilt på. Personer vi kan kjenne oss igjen i. Handlingen er lagt til Haugesund området. Boka fremstår som både realistisk og troverdig i måten historien formidles på. For dette er desverre sånn mange har det innforbi husets fire vegger. Noe forfatteren får frem på en fin måte og med verdighet for de innvolverte. En får vite akkurat nok uten at det blir for detaljert. Resten klarer leseren fint å tenke seg til på egen hånd. Handlingen er linær. Vi følger to historier i boka. Hovedhistorien er selve etterforskningen og den andre er en mor som skriver en slags dagbok til sønnen. De lever i et forhold hvor mannen/faren er voldelig. Hvor vi får se hvor vanskelig det er å komme seg helt ut av et sånn forhold er og at de som utfører volden faktisk elsker de den utøves mot. Noe jeg vet alt om fra kjente. I Boka blir vi kasta rett inn i det før det blir noe roligere og vi følger etterforskningen, men spenning er det boka gjenom.

 

Nok en gang gang har jeg ligget som limt fast til sofaen med en av forfatterens bøker. Her blir det meste en skulle gjort satt på pause til boka er lest. Disse to bøkene i denne serien er helt etter min smak. Her får vi og sett hvor langt enkelte journalister er villige til å gå for å få en god sak og være først ut med en nyhets sak på nettet. Politi arbeidet i boka er meget bra fremstilt. Noe som mye av handlingen dreier seg om. Karakterene med sine personligheter er med på å gjøre boka bra, som når det blir tempratur og gnisiger mellom polititeamet og Kripos etter forskeren. Jeg liker også mixen mellom politi og mediadekning. Med disse to bøkene her legger forfatteren seg på en mørkere linje når ser på de tunge temaer i bøkene, men de er sterke og viktige temaer i begge bøkene. Tittelen står i grunnen meget godt til boka uten at jeg vil røpe det for mye om det. Forfatteren klarer å holde på leseren boka gjenom selv om løsningen ligger helt oppi dagen, så vil nok mange tenke feil. Synes plottet i boka er bra. Dette er ei bok en vil bli følelse messig berørt av, men jeg liker når det blir berg og dal bane kjøring med følelsene, og at en blir sittende å tenke etter at boka er lest. Ei bok som vil sitte i lenge etter at den lest. Denne noka måtte synke litt inn før jeg klarte og begynne på annmeldelsen av den. Boka vil passe for de fleste tross det den handler om. Jeg ser frem til neste møte med Gabriel Fjell og teamet hans. Selv om det er en tung og mørk historie forfatteren serverer oss lesere. Han blander fiksjon og virkelighet på en fin og god måte.

 

Jeg synes at dette er en av hans beste bøker til nå. Er du ute etter en krim som fremstår som realistisk og troverdige, og ikke minst spennende så er dette boka for deg. En god og velkompenert krimbok fra øverste hylle. En topp politikrim. Denne boka burde fått stemplet pagetuner. Her lander terningen stødig på tallet seks. Et perfekt valg til årets påskekrim og ei bok jeg anbefaler sterkt videre.

 

Andre bloggere om boka:

https://bokblogger.com/2023/03/16/hundedager-2/

https://hverdagsnett.no/boktips/krimboker/1812-hundedager

 

Min omtale av første boka i serien:

https://henningbokhylle.blogg.no/geir-tangen-vargtimen.html

 

Fakta:

 

Tittel: Hundedager
Forfatter: Geir Tangen
Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2023
Sjanger: Krim
Serie: Gabriel Fjell nr. 2

 

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

 

Terningkast 6

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg