Terje Bjøranger “Kalifatet”

Terje Bjøranger “Kalifatet”

 

Forlaget om boka:

 

En ung mann blir funnet drept på Bygdøy. Han er iført en oransje kjeledress og holder sitt eget hode i hendene. Det tenkes umiddelbart på IS. Kan det være link til ekstreme islamister eller er det iscenesatt? Charlie Robertson og hans politikolleger må jobbe effektivt og godt for å avverge flere drap og ikke minst avverge terroraksjoner man frykter er under planlegging.

 

Om forfatteren:

 

Terje Bjøranger (f. 1959) bor i Lillestrøm og jobber som politiadvokat i Kripos. Han debuterte i 2012 med Den tredje søsteren. I Barcode (2017) og Business (2019) følger vi den røffe politietterforskeren Charlie Robertsen.

 

Dette er forfatterens fjerde bok om den røffe Charlie Robertsen, en politietterforsker som går over grensen enkelte ganger. Jeg har vært veldig de begeistra for de tre første bøkene i serien.

 

Vi blir kasta rett ut i det ved at en ung mann blir funnet drept på Bygdøy iført oransje kjeledress. Han holder sitt eget avkappede hode i hendene. Det virker som noe som IS kan ha utført.

Er dette iscenesatt, eller er det virkelig ekstreme islamister som står bak?

Etterforskningen blir høyt prioritert av Charlie og kollegaene hans. Etter hvert blir det klart at dette er mer enn bare et mord, og de må jobbe intenst for å avverge noe større. Det blir den berømmelige kampen mot klokka …

 

Boka har korte og effektive kapitler som er med på å gjøre den både lettlest og spennende. Det er en del personer å forholde seg, samt noen arabiske utrykk, men dette kommer en fort inn i. Det skjer mye hele veien fra start til slutt.

Robertsons venn, Kim, som han har et far/sønn-forhold til, får en framtredende rolle. Han har nylig sluppet ut av fengsel.

Vi følger også en historie om ei jente som blir fanget av IS, kjøpt og tvangsgiftet, med alt det innebærer.

Som forfatterens tidligere bøker, så er også denne spennende og realistisk. Vi ser at forfatteren har god peiling på det han skriver om. Både skildringer av etterforskningen og karakterene fremstår troverdige, og noe vi kan kjenne oss igjen i.

Hvis du ikke har lest noen av bøkene hans før, så anbefaler jeg deg sterkt å begynne med den første. Da får du best leseopplevelse.

 

Jeg satt klistra til boka fra start til slutt, den var umulig å legge fra seg når jeg først hadde starta på den. Dette var en krimthriller helt etter mitt hjerte, Bjørangers bøker får meg til å glemme både tid og sted. Jeg håper på flere møter med Charlie og gjengen, og måten boka sluttet på kan tyde på at det blir det.

Jeg sier bare løp og kjøp!

«Kalifatet» er en realistisk, veldig spennende og troverdig og thriller fra øverste hylle.

 

Fakta:

 

Forfatter: Terje Bjøranger

Tittel: Kalifatet

Forlag: Cappelen Damm

Format: E-bok

Sjanger: Krim thriller

Serie: 4

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 6

Andre bøker jeg har blogget om av forfatteren: https://miniblogg.no/henningbokhylle/64226/business-terje-bjoeranger.html

https://miniblogg.no/henningbokhylle/52766/barcode-terje-bjoeranger.html

Andre bloggere om boka: https://tinesundal.blogspot.com/2021/07/kalifatet-av-terje-bjranger.html?m=1

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg