Sven Petter Næss “Skyldig’

Sven Petter Næss “Skyldig” 

 

Forlaget om boka:

 

Helene Waaler slipper ut av fengsel etter å ha sonet 18 år for drapene på moren og stefaren. Hun har aldri innrømmet skyld.

 

Førstebetjent Harinder Singh er sykemeldt og sliter med å fylle dagene med innhold. Da han blir overtalt til å se på den gamle drapssaken, finner han raskt svakheter i det store etterforskningsmaterialet. Er det mulig at Helene ble feilaktig dømt?

 

Veien fører tilbake til deres felles hjemsted Elvestad i Østerdalen. Et sted hvor ingen liker å rippe opp i fortiden.

 

Jakten på sannheten bak det som skjedde for 18 år siden, blir raskt farlig for flere enn Harinder.

 

 

Om forfatteren:

 

Sven Petter Næss (f. 1973) er født og oppvokst i Oslo. Han jobber med IKT for høyere utdanning og forskning, og har bakgrunn fra bl.a. Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo.

 

Han hadde en sterk debut med kriminalromanen Den stille uke i 2019 og mottok Rivertonprisen for sin andre utgivelse Skjebnesteinen (2020). Høsten 2021 kommer Skyldig, den tredje boka med Kripos-etterforskeren Harinder Singh i hovedrollen.

 

Fra juryuttalelsen til Rivertonprisen: “Med sin andre kriminalroman etter debuten i 2019 skriver Næss seg inn i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur.”

 

 

Årets vinner av Rivertonprisen er ute med sin tredje bok om Kripos-etterforsker Harinder Singh i hovedrollen. Forfatteren har raskt skrevet seg inn i toppen av norsk krim, så det er med stor spenning jeg starter på denne romanen. Klarer han å holde seg i toppen enda?

 

Helene slipper ut fra Bredtveit fengsel etter en dom på 18 år. Hun har hele tiden hardnakket påstått at hun er uskyldig dømt. Hun flytter tilbake til hjemstedet sitt, Elvestad, men det er ikke populært blant innbyggerne som er overbevist om at hun er skyldig i drapene.

Samtidig blir Harinder Singh, som er langtids sykemeldt, kontaktet av Helenes advokat i håp om å få ham til å se på saken på ny. Var det noe de overså for 18 år siden?

Dette fører Harinder tilbake hjemstedet Elvestad i Østerdalen. Mange spørsmål dukker opp. Men det viktigste blir er Helene skyldig eller ikke?

Harinder finner raskt svakheter ved den gamle etterforskningen.

 

Det er lett å leve seg inn i handlingen. Boka er lettlest, uten for mye utenomsnakk, med korte intense kapitler. Kapitlene avsluttes sånn at du bare vil fortsette å lese, og vipps; så er boka ferdig. Forfatteren legger ut mange tråder underveis, så det er lett å tro at en har løsningen underveis, men brått skjedde det en vending utfra det blå, som jeg slett ikke hadde sett komme.

 

Nok en gang evner forfatteren å holde på leseren boka gjennom, en bok som har lite dødpunkter, her skjer det noe hele veien. Etter å ha lest hans tre bøker, synes jeg denne er han beste til nå, han befester sin posisjon i toppen av norske krimforfattere.

Kort oppsummert om boka: Spennende, underholdende pageturner som holder leseren på pinebenken.

 

Fakta:

 

Forfatter: Sven Petter Næss

Tittel: Skyldig

Forlag: Aschehoug

Format: E-bok

Sjanger: Politi krim

Serien: Nr. 3

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 6

Andre bloggere om boka: https://hverdagsnett.no/index.php/boktips/krimboker/1547-skyldig

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg