Sunniva Vagstad & Dominic Munton “Innestengt”

Sunniva Vagstad & Dominic Munton “Innestengt”

 

Forlaget om boka:

 

Ben sniker seg inn på skolen på kveldstid, og blir vitne til en dramatisk krangel. Siv er opptatt av en skattejakt basert på vikinglegenden om Håkon Blodskjegg. Hva var det egentlig Ben så den kvelden på skolen? Har det noe med vikingskatten å gjøre? Snart er Fox og Fjell detektivbyrå viklet inn i en skattejakt på blodig alvor. Det handler om liv. Eller død.

 

Om forfatterne:

 

Sunniva Vagstad (f.1987) er fra Førde. Hun er ingeniør i undervannsteknologi og har også en mastergrad i russisk. I ti år var Sunniva aktiv i fallskjermmiljøet på Voss. Hun har over 500 fallskjermhopp og to fjerdeplasser i NM. Dette er hennes tredje bok.

Dominic Munton (f. 1986) er opprinnelig engelsk, men har de ti siste årene bodd ulike steder i Europa. Han har livnært seg som poet, gatemusikant og drevet en økologisk soppgård i Frankrike. For to år siden flyttet han til Norge, hvor han nå jobber mot å bli psykolog. Dette er hans andre bok.

Meg om boka:

Dette er bok nummer to fra denne forfatterduoen, en spenningsroman for barn fra ni til tolv år. Fox og Fjell detektivbyrå er ute på nye oppdrag.

Da Ben en kveld sniker seg inn på inn på skolen blir han vitne til en dramatisk krangel. Samtidig er Siv opptatt med en skattejakt, der vikinglegenden Håkon Blodskjegg er involvert.
Fox og Fjell detektivbyrå blir raskt viklet inn i begge sakene. Spørsmålene er mange. Hva var det Ben så på skolen den kvelden, og har det noe sammenheng med vikingskatten? De blir viklet inn i en spennende jakt hvor det etter hvert handler om liv og død og de befinner seg i stor fare.

Språket i boka er bra og passer fint til målgruppen det er beregnet for. Kapitlene har passe lengde, slik at leseren ikke går lei underveis. Handlingen er lineær. Vi blir passe kjent med både karakterer og plasser i boka.
Historien er skrevet slik at leseren har mulighet til å gjette på mulige gjerningspersoner underveis. Kapitlene veksler mellom Ben og Siv som forteller utover i boka, noe som gjør at boka har fin fremdrift med innlagte spennings topper.
Nok en gang har de to forfatterne laget et bra og spennende plott som garantert får det til å gå kaldt nedover ryggen på de unge leserne. De har også lagt ut nok tråder til at leseren kan finne mange mulige løsninger underveis, før det hele til slutt blir fint opprullet.
Jeg koste meg med denne andre boka i serien, og håper på flere bøker om Fox og Fjell detektivbyrå.
Dette er ei bok jeg anbefaler sterkt videre til alle barn som er på jakt etter en spennende bok. Jeg anbefaler også den første boka, og de bør helst leses i rekkefølge.

Jeg både lyttet og leste boka. Den fungerte bra i begge formater. Boka er innlest av Martin Lange.

 

Fakta:

 

Forfattere: Sunniva Vagstad & Dominic Munton “Innestengt”
Tittel: Innestengt
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Sjanger: Spenning 9-12 år

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 5-

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg