Skygger av Sara Strömberg

Skyggerav Sara Strömberg

Forlaget om boka:

 

Høsten river i Åre. Til tross for at turistene fortsatt glitrer på luksusrestaurantene, har lokalbefolkningen begynt å planlegge for jakten og mørket …

 

I andre etasje på en nedlagt togstasjon bor den avdankede lokalredaktøren Vera Bergström. Hun sover med en jaktbørse under senga, og kjemper med både overgangsalder og det livet som aldri ble noe av.

 

Når en kvinne blir funnet drept i skogen på baksiden av Åreskutan, påtar hun seg motvillig oppdraget med å skrive en reportasje om bygdefolkets frykt. Men på veien blir hun stadig mer besatt av å finne ut hvem offeret var, hvem som drepte henne – og hvorfor. Det tar ikke lang tid før Vera selv er i fare.

 

Om forfatteren:

 

SARA STRÖMBERG vokste opp i Västerbotten og Jämtland. Hun jobber som frilansjournalist og forfatter i Östersund, der hun også bor med sin familie. Hun er Sveriges nye krimstjerne og har på to bøker rukket å både vinne prisen for Årets beste krimdebut for Skygger (norsk 2023) og Årets beste krim for Skred (norsk 2024

 

Meg om boka:

 

Ei bok jeg ser frem til å lese etter vunnet årers krimdebut for Skygger og årets krim for Skred som kommer på norsk i 2024. Alltid spennende med nye fortellerstemmer synes jeg. En kan trygt si at forfatteren har tatt Sverige med storm.

 

Høsten står for døren i Åre. Restauranter er fulle av turister, mens lokalbefolkningen ser frem til jakta og mørket. Midt i dette lever den tidligere lokalavis redaktøren Vera Bergström. Avdanket er nok et bedre ord for det Vera er. Hun har sitt og stri med..

 

Vera tar motvillig på seg et oppdrag for lokalavisen når en kvinne blir funnet drept i skogen. Oppdraget hennes er å skrive om bygdefolkets frykt etter drapet. Etterhvert som hun interjuver folk, så blir hun mer og mer opptatt av finne mer ut om den drepte er, hvem drepte henne og ikke minst hvorfor ble hun det. Dette fører fort til at Vera selv befinner seg i stor fare.

 

Boka veksler mellom lange og korte kapitler. Språket er bra. Historien flyter fint fremover. Vi blir bra kjent med miljø og plasser som får en til å føle en er tilstede i Åre traktene. Karakterene er bra, og vi blir bra kjent med de. Handlingen er fiksjon. Handlingen er lagt til Åre traktene, som er en poplær ski destinajon hos mange nordmenn.

 

Dette er en meget bra debut bok synes jeg. Den er velskrevet og spennende. Både miljøbeskrivelser og karakterene er veldig bra beskrevet. Her er mange tråder og holde styr på, men forfatteren har riktig så god kontroll på det helt tilslutt. Det blir jo noe tidlig klart hvordan dette henger i sammen uten at det går utover leseopplevelsen. Når leser denne boka så ikke forvent action og spenning boka gjenom. Her bygger det seg sakte opp, og det er uhygge boka gjenom. Her ligger spenning på helt andre ting. Kall det gjerne en rolig krim. Det er mye annet som gjør denne boka til en riktig så bra krim. Den er ikke særlig brutal så den vil passe til alle krimelskere. Er du av de som ikke liker for mye politietterforskning? Da er dette boka for deg. Hun skriver bra om livet på bygda og humoristisk om hvordan turistene oppfattes. Hun er virkelig en god historie forteller. Kunne skrevet mye mer om boka. Anbefaler heller å lese den. Etter denne debuten så kan jeg ikke si annet enn at jeg ser frem til neste bok i serien. Dette likte jeg veldig godt. Her var det bare til å legge seg godt til rette og nyte en god krim historie. Så jeg har ikke noe problemer med å anbefale boka videre.

 

En ny svensk krimstjerne er født. En rolig, velskrevet, spennende og stemmningsfylt krim.

 

Fakta:

 

Tittel: Skygger
Forfatter: Sara Strömberg
Forlag: Kagge
Utgitt: Krim
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen

 

Boka er et lesereksemplar fra forlaget.

 

Terningkast 5

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg