Roar Ræstad “Slagmark”

Roar Ræstad “Slagmark”

 

Forlaget om boka:

 

Krigen er snart over, men det blir bare fred for Gabriel Navarseth om han velger riktig vei ut.

Mai 1945. Gabriel Navarseth og forloveden Anna Rhone kjemper seg gjennom det krigsherjede Europa. Hva fikk dem til å forlate Trondheim og legge ut på en livsfarlig reise gjennom Europas slagmarker nå som krigen er så godt som over?

Roar Ræstad har levert en imponerende slutt på den storslåtte sagaen om dobbeltagenten Gabriel Navarseth.

 

Om forfatteren:

 

Roar Ræstad (f. 1968) debuterte med Sovende hunder i 2014, den første romanen om politibetjent Gabriel Navarseth i Trondhjem under andre verdenskrig.  Ræstad underviser på Strinda videregående skole i Trondheim og har en master i historie fra NTNU. Sovende hunder ble nominert til Maurits Hansen-prisen for beste krimdebut i 2014. Ræstad kombinerer det beste fra den historiske romanen og den plottdrevne spenningsfortellingen.

 

“Slagmark” er den fjerde og siste boka om politietterforsker Gabriel Navarseth. Navarseth, som egentlig er motstandsmann, balanserer på knivseggen her i sin rolle for tysk statspoliti og lokalt politi.

 

I boka følger vi to historier som er nære hverandre i tidsperspektiv. Den ene er i slutten av krigen i Trondheim hvor Navarseth etterforsker et mord på en barndomsvenn. Den andre er Gabriel og Annas flukt til Tyskland og tiden etter krigen. Etterforskningen av mordet er ikke risikofritt for Gabriel og han havner i flere farlige situasjoner underveis når han beveger seg mellom kommunister og motstandsfolk. Flukten setter også Gabriel og Anna i farlige situasjoner underveis. Anna er i tillegg gravid. Hvordan blir Gabriel sitt ettermæle etter flukten er og uvisst, selv om tyskerne underveis har kapitulert.

 

Boka er velskrevet, og kapitlene slutter slik at du bare må lese videre for å se hvordan historiene ender. Jeg ble veldig nysgjerrig på begge historiene underveis i lesingen.

I etterforskningen ble det umulig å gjette rett gjerningsperson blant alle personer vi er innom underveis. I flukten ble det spennende å se om de klarte å komme frem til bestemmelsesmålet. Spenningen varer gjennom hele boka, og det er lett å se at forfatteren har drevet god research.

 

Dette er historisk krim nært opp mot virkeligheten, som viser hvordan det var på den tiden og hvordan de hadde det da. Vi får gjennom disse fire bøkene høre om hvordan det var under krigen i Trondheims traktene. Liker du krim og historie fra krigen er denne boka derfor perfekt. Den er både realistisk og troverdig. For meg som liker begge deler ble dette perfekt i match. Dette er god historisk krim av beste kvalitet.

Boka avslutter på en måte som kan tyde på at det kommer flere bøker i serien.  

 

Fakta:

 

Forfatter: Roar Ræstad

Tittel: Slagmark

Forlag: Vigmostad&Bjørke

Format: Innbundet

Antall sider: 330

Sjanger: Historisk krim

Serie: Bok nr. 4

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 5 

 

Andre bloggere om boka:https://artemisiasverden.blogspot.com/2021/06/slagmark-av-roar-rstad-verdig.html?m=1

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg