Natten reiser alene av Ørjan N. Karlsson

Natten reiser alene av Ørjan N. Karlsson

 

Forlaget om boka:

 

En fjellvandrer kommer til en hytte som ikke står på kartet. Nysgjerrig bestemmer han seg for å undersøke stedet, men da han nærmer seg hytta, kommer en skikkelse mot ham; en mann uten ansikt.
I en privat havn på naturperlen Kjerringøy ved Bodø isbader Tuva Mjelde og to venninner. Brått blir den ene venninnen sittende fast i noe under vann. I siste liten klarer Tuva å få trukket henne løs, men noe annet følger med til overflaten: det ille tilredte liket av en mann. Omtrent samtidig med det uhyggelig funnet på Kjerringøy blir den unge Veronika Paulsen funnet død i en liten og stusslig leilighet i Bodø. Et tragisk selvmord eller et iscenesatt drap?
Snart skal sjefetterforsker Jakob Weber og tidligere Kripos-etterforsker Noora Yun Sande stå ansikt til ansikt med en ondskap de aldri har opplevd maken til.
I Kjerringøys vakre villmark skjuler det seg et mørkets hjerte. Jakob er sikker på én ting: Om ikke politiet finner og stopper morderen, vil vedkommende drepe igjen.

 

Om forfatteren:

 

Ørjan N. Karlsson (1970) er født og oppvokst i Bodø, og bor i dag i Skien. Han er sosiolog, har befalsutdanning fra hæren og har også deltatt på utenlandsoppdrag. Han har jobbet i Forsvarsdepartementet og er i dag avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

 

Meg om boka:

 

Forfatteren har en rekke bøker på samvittigheten før han kom med første boka i ny serie i fjor. Nå er bok nummer to i serien ute. Det er nok mange som gleder deg til å lese boka, meg inkludert. Han har opptil flere ganger bevist at han er helt i toppsjiktet av norske krimforfattere.

 

Også denne gangen er handlingen lagt til Bodø traktene nærmere bestemt Kjerringøy hvor mesteparten av handlingen i boka utspiller seg. En nysgjerrig fjellvandrer kommer over ei hytte som ikke står på kartet. Han bestemmer seg for å undersøke hytta nærmere. En skikkelse uten ansikt kommer mot ham.

 

Sammen med to venninner isbader Tuva Mjelde i ei privat havn på Kjerringøy. Under badingen setter den ene vennina seg plutselig fast i noe under vann. Hun blir i siste liten trukket løs av Tuva. Noe blir med til overflaten. Det viser seg å være liket av en ille tilberedt mann. På omtrent samme tidspunkt blir en ung kvinne funnet død i en liten leilighet i Bodø. Den døde er Veronika Paulsen. Her må politiet fine ut om de står ovenfor et selvmord eller drap. Bodø politiets mest erfarne etterforsker Jakob Weber og tidligere Kripos etterforsker Noora Yun Sande blir satt på saken. Etterforskningenen avdekker en ondskap de aldri har stått ovenfor før. Det blir et rotte race mot klokka å stoppe morderen fra å drepe igjen.

 

Boka veksler mellom korte og lange handlingsmetta kapitler, hvor flere har cliffhangere. Språket er godt som vi kjenner fra forfatterens tidligere bøker. Boka har fin fremdrift og lite dødpunkter. Vi blir veldig godt kjent med plasser og miljø uten at det føles som det blir for mye av det gode. Karakterene er er bra og gjennomførte. Det er en del og holde styr på, men noe jeg synes går helt fint, samme gjelder karakterene. Handlingen er lineær og foregår for det meste på ei øy utenfor Bodø. Handlingen er 100% fiksjon. Dette gjør ikke boka noe dårlig av den grunn synes jeg .

 

Så er bok nummer to i serien lest. Jeg kan ikke si annet enn at jeg har blitt underholdt til de grader som i første boka. Her må leseren virkelig være våken for å få med seg hva som skjer, for forfatteren holder virkelig leseren på pinebenken boka gjennom. Noe får vi svar på og andre ting må vi smøre oss med tolmodighet å vente på neste bok i serien. Som i første boka beskriver han den nordnorske naturen og været bra. Som jeg sa etter første boka at jeg fikk lyst til å besøke Bodø traktene. Det ble ikke noe mindre etter det. Plottet er både bra og vanskelig, noe jeg setter pris på med ei god bok. Greit å få utfordret meg som leser. Boka kan muligens være noe makaber for enkelte lesere, men jeg synes det må være såpass. Her er er det både spenning og stemning hånd i hånd. Ei bok som fort kan bli en høstens store krimbøker. Jeg kan ikke si annet at dette er en krim helt etter min smak som inneholder det meste en god krim bør ha. Så nå er bare å vente på neste bok i serien. Ei spennende, litt mystisk og stemmningsfyllt bok. Terningen lander stødig på en sterk femmer. Ei bok jeg mer en gjerne anbefaler videre.

 

Jeg vil på det sterkeste anbefale å lese bok nummer en først pga ting som skjer i første boka.

 

Les gjerne Anita Ness sine fine annmeldse av boka:

https://artemisiasverden.blogspot.com/2023/09/natten-reiser-alene-av-rjan-n-karlsson.html?m=1

 

Min annmeldse av første boka:

https://henningbokhylle.blogg.no/det-siste-stykket-hjem-av-orjan-n-karlsson.html

 

 

 

Fakta:

 

Tittel: Natten reiser alene
Forfatter: Ørjan N. Karlsson
Forlag: Gyldendal forlag
Utgitt: 2023
Sjanger: krim
Serie: Bok nummer 2

 

Boka er et lesereksemplar fra forfatteren.

 

Terningkast 5

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg