Kristina Ohlsson “Stormvakt”

Kristina Olsson “Stormvakt”

 

Forlaget om boka:

 

Samme stormfulle natt som August Strindberg kommer til Hovenäset i Bohuslän, forsvinner den populære læreren Agnes sporløst. August har lagt Stockholm og en fremgangsrik karriere i finansbransjen bak seg for å følge drømmen om å åpne «Strindbergs second hand». Endelig skal han få drive med noe han elsker å gjøre – kjøpe og selge brukte ting – og dessuten på et sted som han har lengtet etter å dra tilbake til.

Men hele vestkystidyllen rystes av Agnes’ forsvinning. Politiet, med den empatiske og engasjerte Maria Martinsson i spissen, leter etter Agnes dag og natt. Håpet om å finne henne i live svinner. Hva er det som har skjedd? Og hvorfor får August Strindberg en ubehagelig følelse av at han sitter på en del av løsningen.

 

Om forfatteren:

 

Kristina Ohlsson (f. 1979) er utdannet statsviter og med bakgrunn som analytiker i Säpo, og arbeid med terrortrusler i Europa for OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa), har Ohlsson mer kjennskap til verdenspolitikken enn de fleste av oss. Likevel ble en ni til firejobb for kjedelig for henne. Forfatterlivet fristet mer, og siden 2012 har hun vært forfatter på heltid. Kristina Ohlsson er født i 1979, kommer opprinnelig fra Kristianstad, men har nå bodd i Stockholm i mange år. Hun har gitt ut en rekke bøker for voksne og barn. Den ene barneboka har hun også vunnet en pris for.

 

Meg om boka:

 

Forfatteren har tidligere skrevet to andre krimserier. Nå er hun ute med en ny serie som forgår på Sveriges vestkyst, på en plass som heter Hovenäset i Bohuslän. Denne boka er første bok i August Strindberg-serien. Jeg har vært veldig begeistret fir hennes tidligere bøker, så spørsmålet er: Blir jeg det denne gangen også?

En stormfull natt forsvinner den populære læreren Agnes sporløst. August Strindberg ankommer Hovenäset samtidig som Agnes forsvinner. Han har lagt livet i Stockholm med en god jobb i finansbransjen bak seg. Nå vil han følge drømmen sin og starte en brukthandel på plassen, men isteden havner han midt oppi etterforskningen.

Politiet leter etter Agnes dag og natt, men håpet om å finne henne i live forsvinner for hver dag som går. I spissen for politiet står den engasjerte og empatiske Maria Martinson. Det store spørsmålet er: Hva har skjedd med Agnes?
Her må virkelig alle steiner snus for å komme til bunns i forsvinningen, og en beboer på gamlehjemmet kan muligens hjelpe politiet videre i etterforskningen.

Boka kar korte kapitler og språket er bra. Boka er lettlest med mye beskrivelser av plasser og steder. Vi blir i passelig mengde kjent med involverte personer.
Fysisk og psykisk vold i hjemmet er et av temaene vi følger i boka. Et annet er fordommer mot innflyttere utenfra. I tillegg reflekteres det over livet på landet. Leve livet rolig, ikke kjøpe unødvendig nytt, men heller ta vare på det man allerede har. Bytte ut bilen med sykkel …

For meg ble romanen tidvis i roligste slaget, selv om det hardner noe til mot slutten. Det ble for mye snakk, og plottet ble for gjennomsiktig. Med mer tempo og spenning så hadde det blitt mye mer underholdende for leseren, men er du glad i kosekrim, så er nok dette ei bok for deg.
Jeg kommer nok uansett til å lese neste bok i serien også, og håper det blir mer fart over sakene da.

 

Andre bloggere om boka:

https://tinesundal.blogspot.com/2022/01/stormvakt-av-kristina-ohlsson.html?m=1

https://hverdagsnett.no/index.php/boktips/krimboker/1604-stormvakt

 

 

Fakta:

 

Forfatter: Kristina Ohlsson
Tittel: Stormvakt
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Sjanger: Krim
Oversatt av: Ulrik Gundersen

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 4

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg