Kristian Melhum Lie – Konstabel bannefinger og Doktor Even – legenden om professor Blåbær 

Kristian Melhum “Lie Konstabel bannefinger og Doktor Even – legenden om professor Blåbær”

 

Forlaget om boka:

 

Den legendariske skurken Professor Blåbær har rømt fra Fjertnes fengsel og det finnes ingen spor etter ham. Samtidig forsvinner det nye kunstgresset på Fismyra stadion. Alt som er igjen, er en neve blåbær på den ødelagte fotballbanen. Er det Professor Blåbær som har forsynt seg? Konstabel Bannefinger og Doktor Even følger sporene og forsøker å oppklare saken ved hjelp av sin innleide konsulent; den amerikanske skuespilleren Axel Honey.

 

Om forfatteren:

 

Kristian Mehlum Lie er seniorrådgiver i sosiale medier i OMG AS. Han var tidligere ansvarlig for sosiale medier og PR i Eniro Norge, og har over en årrekke jobbet med å skape resultater i engasjerte kanaler. Han jobber daglig med innholdsproduksjon og spredning på nett. Dette er hans andre bok i serien.

 

Meg om boka:

 

Dette er den andre boken i denne serien, en spenningbok for barn i alderen fem til ti år.

Den legendariske skurken Professor Blåbær har rømt fra fengselet og det finnes ikke spor etter ham. Samtidig forsvinner det nye kunstgresset på Fismyra stadion. Igjen på den ødelagte stadion ligger kun en neve blåbær. Alle spor peker derfor mot Professor Blåbær.
Konstabel Bannefinger og Doktor Even kaster seg over saken. De søker hjelp av en innleid konsulent, den amerikanske skuespilleren Axel Honey. Det blir en spennende jakt, der de etter hvert befinner seg i stor fare.

Boka har et språk som passer målgruppen. Illustrasjonene er flotte og morsomme, med duse farger som passer til historien. Kapitlene er passe lange.
Boka begynner med kart over Fiseby, og introduksjon av karakterene i boka. Boka inneholder mye fis og rumpe, en humor som passer til både stor og liten. Handlingen er enkel og rett frem, men allikevel spennende for de minste.
Historien er skrevet slik at de minste skal kunne følge med uten hjelp fra voksne, og kan fint leses alene av lesesterke barn, men boka er også perfekt til høytlesning. Den er såpass spennende at det fort kan bli lest noen sider mer enn man først beregnet på sengekanten. Her er både spenning og humor, noe som gjorde den til en morsom og spennende lesestund. Selv lo jeg godt flere ganger under lesingen.
Jeg tror også at boka vil skape friske og gode samtaler med barna, både underveis og etter at den er ferdiglest.
Forfatteren viser virkelig godt fantasi, det er en rekke herlige navn, steder etc. Hadde denne boka kommet ut da jeg var liten, kunne den fort blitt en favoritt. En bok jeg anbefaler sterkt videre.

 

Min anmeldelse av første boka i serien:

https://henningbokhylle.blogg.no/kristian-melhum-lie-konstabel-bannefinger-og-doktor-even-mysteriet-paa-fismyra-bryggeri.html

 

Fakta:

 

Forfatter: Kristian Melhum Lie
Tittel: Konstabel Bannefinger og doktor Even
Forlag: Kontur
Utgivelsesår: 2022
Sjanger: spenning barn 5-10
Illustrert av: June Grosdatter Tryggvason

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 5

 

rbt
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg