Jørgen Brekke “Nå har natten alt”

Jørgen Brekke “Nå har natten alt”

 

Forlaget om boka:

 

Den 23. oktober 2012 blir femten år gamle Liv Hassel drept i et skogholt i fredelige Horten, mens foreldrene hennes er i Mexico. Den tre år eldre Vegar Johnsen blir dømt for drapet.
Åtte år senere møter Livs søster, Mia Hassel, uventet et tidligere vitne i saken. Dette møtet reiser foruroligende spørsmål. Er Johnsen den skyldige? Kan Mia stole på forklaringene til sine aller nærmeste?
Mia kontakter Helene Paus, en anerkjent forfatter av True Crime-bøker. Paus har selv mistet en datter i krybbedød, og har bestemt seg for å slutte å skrive om drapssaker. Men hun klarer ikke å la saken ligge, det er for mye som skurrer i den. Makter Paus å skrive seg ut av sin egen sorg, eller vil arbeidet med boken om det tragiske drapet bare føre henne dypere ned i det mørket hun befinner seg i?

 

Om forfatteren:

 

Jørgen Brekke (f. 1968) bor i Horten. Han debuterte med Nådens omkrets i 2011, som ble hovedbok i to bokklubber og solgt til en rekke land. Han har siden skrevet en rekke krimromaner både for voksne og ungdom, og har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Romanen Menneskets natur, som utkom på norsk i 2013, ble valgt av Kirkus Reviews til en av de ti beste krimutgivelsene i USA i 2017.

 

Meg om boka:

 

Med denne romanen foretar forfatteren et aldri så lite stilskifte, fra ordinær politikrim til psykologisk thriller. Han forlater også sin gamle helt, Odd Singsaker. Jeg synes alltid det er spennende når en forfatter kommer med noe nytt. Blir det like bra som det gamle?

Liv Hassel blir drept i Horten i 2012. Hennes foreldre Rolf og Vera er kjent langt utover Norges grenser som tegneserievirtuos og fotograf. Livs kjæreste blir fengslet for drapet etter å ha tilstått, men senere trekker han tilståelsen tilbake

Forfatteren Helene Paus har tidligere skrevet en rekke true-crime bøker, men tragiske ting som har skjedd henne privat har fått henne til å slutte å skrive. Hun treffer tilfeldigvis på et tidligere vitne i saken, som gir henne nye opplysninger. Dette vekker skrivelysten hennes igjen. Hun mistenker at feil person sitter fengslet.

Boka har passe lange kapitler. Forfatteren skriver godt og skaper troverdige karakterer. Historien veksler mellom nåtid og en fortid som foregår i 2012. Det er mange fortellerstemmer i boka, men den mest fremtredende er Helene Paus og de andre er personene som sto offeret nær.
Romanen gir et dypdykk inn i menneske sinnet, den handler om savn og det å forsøke og komme seg videre i livet når noe ille har rammet deg. Forfatteren gir oss spennende smådrypp utover i boka, noe som driver handlingen framover.. Jeg synes at forfatteren har skrevet ei bra bok og lot meg underholde underveis i lesingen. Det gikk litt sakte i starten, før det ble mer spennende mot slutten. Jeg har ikke så lett for å la meg begeistra for denne sjangeren, men her ble jeg det. Jeg synes forfatteren kommer bra ut fra stilskiftet, og anbefaler gjerne boka videre.

Jeg har lyttet til boka og den er glimrende innlest av Nina Woxholtt.

 

Tine Sundal har også blogget om boka. Les hennes annmeldelse av vedlagt link.

 

https://tinesundal.blogspot.com/2020/08/na-har-natten-alt-av-jrgen-brekke.html?m=1

 

Fakta:

 

Forfatter: Jørgen Brekke
Tittel: Nå har natten alt
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Sjanger: Psykologisk thriller

 

Boka er lånt på biblioteket.

 

Terningkast 5

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg