Jo Nesbø “Rotteøya og andre fortellinger”

Jo Nesbø “Rotteøya og andre fortellinger”

 

Forlaget om boka:

 

Her er fem fortellinger fra fremtiden. I «Rotteøya» befinner vi oss i et post-pandemisk USA, hvor eliten venter på å bli evakuert fra taket på en skyskraper mens massene kriger i gatene for å overleve. I «Svart springer» møter vi en psykolog, som også er leiemorder på oppdrag for de multinasjonale selskapene. I «Sikadene» er to bestevenner på vei til okseløpene i Pamplona da de forelsker seg i den samme jenta. I «Makulator» har en mann som forsker på evig liv oppsøkt en minnemakulator i håp om å glemme alt, for det haster.

 

Om forfatteren:

 

Nesbø (født 1960) er en av verdens fremste krimforfattere. Bøkene hans er solgt i over 50 millioner eksemplarer, og er oversatt til mer enn 50 språk. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har Jo Nesbø høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Serien teller foreløpig 12 bøker, hvor Kniv fra 2019 er den nyeste. Forfatteren har mottatt en rekke priser, deriblant Riverton-prisen, Glassnøkkelen og Bokhandlerprisen, og vært nominert til den presitsjetunge Edgar-prisen og den birtiske CWA (Dagger)-prisen. Nesbø har også hatt stor norsk og internasjonal suksess med de frittstående romanene Hodejegerne (2008), Sønnen (2014), Blod på snø og Mere blod (2015), familiedramaet Kongeriket (2020) og med de fem barnebøkene om Doktor Proktor.

 

Det siste året har vært et produktivt år for forfatteren, med hele tre utgitte bøker. Jeg har lest alle tre, og denne er den jeg har likt best.

Med «Rotteøya» er forfatteren litt mer tilbake til der han er best. Hevn er en rød tråd i fortellingene, som foregår i en nærmest dystopisk fremtid. I tillegg byr forfatteren på vold, blod, sjalusi og kjærlighet.

Novellene er lange, spesielt den første – Rotteøya – er veldig lang til novelle å være. Lengden oppleves stort sett positivt, det gjør at man får noe mer «kjøtt på beinet.»

Som alltid i en novellesamling er det noen fortellinger som utmerker seg mer enn andre, og i denne samlingen er “Rotteøya” og “Svart springer” mine favoritter. “Sikadene” er også god.

 

Hvis man vil ha litt grotesk og brutal ferieleitteratur, så anbefaler jeg disse krimnovellene som ferielesning i sola. Jeg håper stadig flere får øyene opp for noveller. Lettleste noveller er perfekt utelesing!

 

Fakta:

 

Forfatter: Jo Nesbø

Tittel: Rotteøya og andre fortellinger

Forlag: Aschehoug

Format: E-bok

Sjanger: Krimnoveller

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 4+

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg