Helene Flood “Elskeren”

Helene Flood “Elskeren”

 

Forlaget om boka:

 

Forlaget om Elskeren

Rikke jobber som forsker og er lykkelig gift med ungdomskjæresten Åsmund. Sammen har de barna Emma og Lukas, og en leilighet i Oslos beste boligstrøk. Da familien var på visning i firemannsboligen på Tåsen, falt alt på plass: Her kunne livet bli helt perfekt. Harmonien brytes da naboen i etasjen over blir funnet drept. Eller var den brutt for lenge siden? Ettersom firemannsboligen inntas av politi og presse blir det vanskeligere og vanskeligere for naboene å holde hemmeligheter og ugjerninger skjult for hverandre. Drapet på Jørgen angår dem alle, ikke minst Rikke, og i takt med at etterforskningen skrider frem konfronteres hun med hvor lite hun egentlig vet om dem som lever vegg i vegg med henne.

 

 

Om forfatteren:

 

Helene Flood (f. 1982) er psykolog og forsker. Hun har tidligere utgitt sakprosaboken Hei, skam (2018) og ungdomsromanen Heis med Houdini (2008). Hun bor i Oslo. Hennes første roman for voksne, Terapeuten, er solgt til 23 land før utgivelse i Norge.

 

“Elskeren” er forfatterens andre bok. Jeg har også lest den første, som jeg likte godt. Denne «vanskelige» andre boka synes jeg var enda bedre.

Lik den første, så er dette heller ikke ei bok med mye action og spenning, men mer med en snikende intens spenning som kommer etter hvert som man leser. Her er det slitte parforhold som gjelder, og hverdagsproblemer mange av oss kan slite med. Hvor godt kjenner du egentlig dine naboer?

Det er Rikke som er forteller stemmen i boka, og den fortelles i jeg-form. Innimellom blir det også noe politietterforskning. «Elskeren» har korte kapitler i forhold til debutboka «Terapeuten», noe som bidrar til å øke spenningen, men boka kan nok muligens bli litt for saktegående for enkelte lesere.

Boka har et lite persongalleri, noe som gjør den oversiktlig, likevel finnes det nok av aktuelle gjerningspersoner. Jeg satt og trodde jeg hadde løsningen helt til siste side, men ble grundig lurt.

Slutten kan tyde på at det muligens kommer en oppfølger.

 

Mot alle odds ble jeg begeistret for bok nr. 2 også.  Det er noe med måten forfatteren bygger opp spenningen på som jeg liker. I tillegg skriver hun meget bra. Dette er derfor en psykologisk thriller jeg anbefaler videre.

 

Fakta:

 

Forfatter: Helene Flood

Tittel: Elskeren

Forlag: Aschehoug

Format: Pocket

Antall sider: 450

Sjanger: Psykologisk thriller

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 5

Andre bøker jeg har lest av forfatteren: https://miniblogg.no/henningbokhylle/125131/helene-flood-terapeuten.html

Andre bloggere om boka:https://hverdagsnett.no/index.php/boktips/krimboker/1533-elskeren

http://ibokhylla.blogspot.com/2021/06/elskeren-av-helene-flood-en-fin-samling.html?m=1

https://artemisiasverden.blogspot.com/2021/06/elskeren-av-helene-flood-utskt.html?m=1

https://tinesundal.blogspot.com/2021/07/elskeren-en-spennende-krim-fra-helene.html?showComment=1626739341858&m=1#c222411148752635638

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg