Don Winslow – En by i brann

 

Don Winslow “En by i brann”

 

Forlaget om boka:

 

Danny Ryan ser kvinnen komme opp av vannet, som et syn fra en av drømmene hans om havet. Bortsett fra at hun er virkelig, og at hun kommer til å lage problemer. Så vakre kvinner gjør som regel det. Danny er 29 år gammel og jobber hardt som havnearbeider i Providence, Rhode Island. Han er en kjærlig ektemann, en lojal venn – og innimellom en hjelpende hånd for det irske krimkartellet som har kontroll på det meste av byen. Men da en moderne Helena av Troja utløser en krig mellom rivaliserende fraksjoner, blir Danny trukket inn i noe han ikke kommer seg ut av. Nå er det hans ansvar å redde familien, vennene sine og det eneste stedet han noen gang har kalt hjem.

 

Om forfatteren:

 

Don Winslow (født 1953 i New York) er en amerikansk forfatter og manusforfatter, mest kjent for sine krimromaner. Han arbeidet tidligere som skuespiller, journalist, safariguide og privat etterforsker. Flere av bøkene hans er oversatt til norsk.

 

Meg om boka:

Dette er første bok i en gangstertrilogi. Historien er spunnet rundt mafiaen på 80-tallet, inspirert av den kriminelle amerikanske virkeligheten.

Handlingen er lagt til Rhode Island på 1980-tallet, der to mafiafraksjoner, en italiensk og en irsk, har satt rivaliseringen til side og isteden delt det kriminelle markedet mellom seg. Etter år med fred forandrer dette seg. Årsaken er en vakker kvinne …

I boka følger vi 29 år gamle Dannny Ryan som er sønn av den tidligere irske mafiasjefen. Danny jobber som havnearbeider, og er en god ektemann og lojal venn som innimellom hjelper den irske mafiaen. Når den vakre damen dukker opp, snus livet hans på hodet og han blir viklet inn i noe som han ikke klarer å komme seg ut av.

Boka har korte handlingsmettede kapitler, med gode og hardkokte dialoger mafiabrødrene i mellom. Vi blir godt kjent med både karakterene i boka og plasser og miljø. Historien fortelles gjennom Danny.

Dette er en klassisk mafiahistorie med de velkjente ingrediensene vi kjenner fra andre bøker og filmer. Her er både grådighet, rivalisering, intriger, ære og hevn. Det er også korrupte politifolk, dommere og politikere som er kjøpt og betalt av mafiaen. Likte du feks “Gudfaren”, så er dette ei bok for deg.
Jeg synes forfatteren har skrevet en god bok, med jevne spenningstopper utover. Jeg levde meg inn i historien, selv om det var noe åpenlyst hva som kom til å skje. Den slutter likevel slik at en bare kan glede seg til neste bok.
Er du lei av etterforskningskrim, så har du et bra alternativ her. Jeg tror også dette kunne blitt en god film eller TV-serie. Det var en lovende start på denne serien der forfatteren har lagt lista høyt. Jeg gleder meg til fortsettelsen, og anbefaler boka sterkt videre.

 

Fakta:

 

Forfatter: Don Winslow
Tittel: En by i brann
Forlag: Harper Collins
Utgivelsesår: 2022
Sjanger: Krim
Serie: 1
Oversatt av: Jarle Tollefsrud

 

Boka er mottatt som pdf-fil av forlaget

 

Terningkast 5

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg