Den natten av Gillian McAllister

Den natten av Gillian McAllister

 

Forlaget om boka:

 

Det er nemlig den natten, på familieferie i Italia, at alt forandres: Frannie kjører på en mann, og sammen med søsknene Joe og Cathy ser de ham dø, før de begraver liket hans. Så ringer politiet, og løgnene begynner. Tvilen om hvem som kan stole på hvem, tiltar. For hva skjedde egentlig den kvelden? Gradvis blir politiets spørsmål mer foruroligende, og de tette familiebåndene slår sprekker: Hvem lyver til hvem? Og hvem blir den første som bukker under for presset?

 

Om forfatteren:

 

Gillian McAllister (f. 1985) er en internasjonalt bestselgende forfatter, bosatt i England. Hun har skrevet 7 romaner, som alle har vært bestselgere, men opplever et stort gjennombrudd verden over med Feil sted, feil tid. Bøkene hennes er solgt til 32 land.

 

Meg om boka:

 

Gillian McAllister er en engelsk forfatter som har oppnådd stor suksess på kort tid. Dette er hennes andre bok oversatt til norsk. En for meg ulest forfatter. Jeg er spent på om denne psykologiske thrillere, om det er ei bok for meg, da den er i en sjanger som ikke er min favoritt sjanger. Synes det langt mellom høydepunktene i denne sjangeren her. Jeg leser den med åpent sin.

 

Søskene Joe, Cathy og Frannie er på ferie i huset sitt i Verona i Italia. Klokken halv to natten blir de oppringt av Frannie. De må hjelpe hun. For hun har kjørt på en mann på veien rett med huset deres. Han dør i hendene deres. Sammen bestemmer de seg for å begrave han. Politiet er på døra dagen etter påkjørselen. Nå begynner løgene fra søskene. Hvem kan stole på hvem av de tre. Politiets spørsmål blir mer og mer nærgående angående mannen som ble påkjørt. Søskene har alltid hatt tette bånd seg i mellom. De begynner å slå sprekker. Hvem av de lyver og sprekker først? Kunne skrevet mye mer om handlingen, men da vil jeg røpe for mye.

 

Boka har passe lange kapitler. Historien siger sakte men sikkert fremover. Språket er bra. Miljø og plasser blir beskrevet i passe mengde. Karakterene er få men gode, vi blir godt kjent med de. Boka er ikke noe særlig brutal. Historien er rein fiksjon. Handlingen foregår i Italia og England. Historien fortelles i før og nåtid.

 

Etter at boka er lest er det bare å konstatere at dette er en psykologisk thriller som jeg likte. Jeg ble raskt slukt inn i historien fra første side. Det er en nerve boka igjennom om hvordan dette vil ende. Her er det mange muligheter for leseren til å tro hvordan det ender. Jo mer vi nærmer oss slutten, så kommer forfatter med noen overraskelser jeg ikke hadde sett komme. Slutten er virkelig overaskende. Forfatteren har leseren i sin hule hånd. Det er både spennende, nervepirrende og uhygge boka gjennom. Karakterene er artige å følge i hvordan reagerer og oppfører seg. Vi får vite før hvert kapitel om er før eller nåtid og hvem som er forteller stemmen. Vi følger også en historie hvor en person snakker med en advokat innenllom hovedhistorien.

 

Det er lenge siden jeg har lest en så god og spennende psykologisk thriller. Her virkelig koste jeg meg fra start til slutt. Jeg ser frem til å lese flere bøket fra hu. Så håper de er minst like spennende. Er du ute etter en spennende psykologisk thriller så ta å les denne og du vil ikke bli skuffet. Du kan kjenne uhyggen bre seg gjennom rommet når du leser og ikke minst er den spennende og nervepirrende. Perfekt spenning til Sommerenlesingen. Jeg anbefaler boka videre.

 

Fakta:

 

Tittel: Den natten
Forfatter: Gillian McAllister
Forlag: Kagge Forlag
Utgitt: 2024
Sjanger: psykologisk thriller

 

Boka er lesereksemplar fra forlaget i Pdf-fil format.

 

Terningkast 5

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg