Andreas De La Motte & Måns Nilsson “Døden går på visning”

Andreas De La Motte & Måns Nilsson “Døden går på visning”

 

Forlaget om boka:

 

Når stjernemegleren Jessie Anderson blir funnet myrdet i forbindelse med en visning i Österlen, blir den firkantede og litt urolige politibetjenten Peter Vinstor trukket inn i etterforskningen, selv om han egentlig bare er på ferie i området. Han får hjelp fra den lokale politiassistenten Tove Esping, som er uerfaren, men ambisiøs og våken. De irriterer seg over hverandre, men danner et motvillig vennskap i jakten på sannheten. Bak hagehekkene ved de idylliske stedene på Skåneslätten lurer en morder. Spørsmålet er bare hvem.

 

Om forfatterne:

 

Anders de la Motte (f. 1971) er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper. Han har siden 2010 utgitt ti kritikerroste og bestselgende kriminalromaner, som utgis i en rekke land. Han har vunnet både Svenska deckarakademiens pris for årets beste debut (2010) og Svenska deckarakademiens pris for årets beste kriminalroman (2015). I Norge er han særlig kjent for Årstidskvartetten; Sensommen, Høstdåd, Vinterild og Våroffer.

Måns Nilsson (f. 1977) er komiker, programleder og manusforfatter av barnebøker, teater og film. Han har medvirket i en rekke radio- og tv-produksjoner gjennom årene, og driver den populære podcasten «Fråga Anders och Måns.»

 

Meg om boka:

 

Jeg har lest alt Andreas De La Motte tidligere har gitt ut på norsk, og jevnt over likt dem alle. Nå har han slått seg sammen med Måns Nilsson og gitt første boka i serien “Mordene på Österlen”.
Holder Andreas samme nivå som tidligere, nå som han skriver sammen med Måns?

I forbindelse med en visning Österlen blir stjernemegleren Jessie Anderson funnet drept. Politibetjent Peter Vinstor fra Riksmord i Stockholm som er på ferie i området, blir noe ufrivillig trukket inn i etterforskningen. Han er egentlig sykemeldt, men han bistår og hjelper den uerfarne, men ambisiøse, politiassistenten Tove Esping. De irriterer seg over hverandre, men danner likevel et noe motvillig vennskap i jakten på svar og sannheten om hva som virkelig hendte. Saken holder på å bli lagt til side, men de gir ikke opp så lett. Det blir møtt med både løgner og folk som er lite snakkesalige, men vil begge til bunns i saken.

Boka har passe lange kapitler og handlingen er lineær. Språket er bra. Karakterene i boka består av en herlig blanding personer, flere av dem ganske eksentriske. Det er vakre miljøskildringer og fine beskrivelser av stedene underveis.
Boka er likevel noe treig, mulig det skyldes at det er starten på en ny serie. Jeg savnet både mer action, tempo og spenningstopper, og den drevne krimleseren vil nok tidlig se konturene av hvordan det hele vil ende. For meg ble det for saktegående og flatt, så jeg ble ikke helt revet med. Isteden ble jeg sittende og vente på mer driv.
Jeg synes dessverre ikke denne boka står i stil i forhold til Andreas de la Mottes tidligere bøker, og jeg hadde forventet bedre. Likevel, jeg håper at det bare skyldes litt startvansker og at det tar seg opp i kommende bøker. Jeg kommer nok uansett til å lese neste bok i serien for å se om det blir bedre.
Men smaken er som baken; delt. Så les og avgjør selv.

 

Fakta:

 

Forfattere: Andreas De La Motte & Måns Nilsson
Tittel: Døden går på visning
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2022
Sjanger: Krim
Serie: Mordene på Österlen bok 1
Oversatt av: Nina Aspen

 

Boka er mottatt som e-bok og lydbok format av forlaget

 

Terningkast 3+

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg