Anders Christoffersen “En sykepleiers hverdag”

Anders Christoffersen “En sykepleiers hverdag”

 

Forlaget om boka:

 

Jobben som sykepleier er svært variert og full av utfordringer. I denne boken tar sykepleier Anders Christoffersen oss med på innsiden av det norske helsevesenet. Vi følger ham i arbeid på legevakt, akuttmottak, nyfødtintensiv, ambulanse og psykiatrisk avdeling. Gjennom enkelthistorier får du et innblikk i hvordan sykepleiere døgnet rundt jobber med å redde og bevare liv i Helse-Norge. I boken blir du med når sykepleier Anders passer på premature barn på nyfødtintensiven, rykker ut på hjertestanser, tar imot syke og skadde på legevakten og mye mer. En sykepleiers hverdag gir deg et unikt innblikk i norsk helsevesen.

 

Om forfatteren:

 

Anders Christoffersen er utdannet hjelpepleier og sykepleier, og sommeren 2021 ble han ferdig utdannet lege ved Universitetet i Pécs. Han debuterte som forfatter i 2021, med dokumentarboken “En sykepleiers hverdag”.

 

Boka inneholder 37 historier fra en sykepleiers hverdag. Spekteret i historiene er vidt. Vi følger ham i arbeid på legevakt, akuttmottak, nyfødtintensiv, ambulanse og psykiatrisk avdeling. Forfatteren tar oss med oss inn i hverdagen til helsepersonell og deler sine opplevelser. Vi får høre om å bli truet på jobb, hvordan det er å jobbe med alvorlig syke nyfødte, hvordan det er å være medmenneske, og mye annet av alt yrket rommer. Et kapittel er viet til Korona, jobben han utførte på teststasjon, korona-legevakt og telefon. Vi får og se hvordan et trylletriks og en ballongfigur kan gjøre konsultasjon lettere for både store og små. Det er med andre ord både gode og triste historier som fortelles, og han deler også private historier fra turer han har vært på, der han bidra som sykepleier.

Vi får også høre om situasjoner der forfatteren tenker at han kunne gjort mer for pasienten, eller følte han tabbet seg ut. Når du er sykepleier så må du være skjerpet hver eneste dag på jobb. Å gjøre feil kan få meget store konsekvenser. Dette er historier som har gjort inntrykk på ham gjennom jobben i helsevesenet, tanker rundt dette, og det som skjer i et yrke der ingen dager er like.

Navnene på personene i boka er fiktive, og forfatteren har måttet begrense historiene for å ikke bryte taushetsplikten og personvernet.

Boka er lettest, med korte kapitler, og passer til alle som vil ha et innblikk i en sykepleiers hverdag

 

Etter å ha lest denne boka så ser jeg hvor mye dette yrket rommer, og viktigheten av det. Jeg fikk et fint innblikk i en sykepleiers hektiske hverdag, alt de står i å, og avgjørelser og vurderinger som må tas.  Hvis du synes det er lang ventetid når du oppsøker legevakten, så anbefaler jeg deg å lese denne boka. Etterpå er det lettere å forstå prioriteringene de må ta, og at noen må vente lenger enn andre. Boka bidrar til å forstå sykepleieryrket bedre. De skal være medmennesker, samtidig som de må ta viktige avgjørelser.

Dette er ei bok jeg anbefaler sterkt videre. Den kan være veldig grei å ha lest før du en gang må møte helsevesenet, enten som syk eller pårørende. Sykepleiere er vanligvis de første du møter i livet, og de siste du treffer når livet ebber ut.

 

Du tror kanskje du vet hva en sykepleier jobber med?

Dette vil nok endre seg etter å ha lest denne boka.

 

Fakta:

 

Forfatter: Anders Christoffersen

Tittel: En sykepleiers hverdag

Forlag: Cingulum forlag

Utgivelsesår: 2021

Format: Pocket

Antall sider: 199

Sjanger: Dokumentar 

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 5

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg