Agnes L. Matre “Til døden”

Agnes L. Matre “Til døden”

 

Forlaget om boka:

 

Ella forelsker seg i Mathias. Mathias forelsker seg i Ella. Etter tre måneder gifter de seg og flytter inn i Mathias’ luksuriøse leilighet i Barcode, Oslos nye, skinnende fasade. Snart oppdager Ella mørke hemmeligheter i ektemannens fortid. Hemmeligheter som er så skremmende at hun ikke ser hvordan hun kan fortsette ekteskapet med ham. For Mathias er ekteskapsløftet også avgitt til Gud, et løfte som ikke kan brytes ved annet enn at døden skiller dem ad.

Det begynner å haste om alt Ella har jobbet mot ikke skal være forgjeves.

 

Om forfatteren:

 

Agnes Lovise Matre (f.1966) er adjunkt og forfatter fra Haugesund.

 

Hun har siden debuten «Stryk meg over håret» som kom i 2012, gitt ut fem romaner. Hennes første kriminalroman, Skinnet bedrar, kom ut på Gyldendal i 2017. Hun har totalt gitt ut fire bøker med lensmann Bengt Alvsaker i hovedrollen.

 

Matre jobber i dag som lærer i Haugesund, tidligere har hun arbeidet som frilansjournalist. Hun er medlem av Den norske Forfatterforening, og var også med i interimstyret som startet Forfatterforbundet. I 2020 ble Matre tildelt Sølvkniven for romanen «Iskald.»

 

Dette er fjerde boka i en serie romaner inspirert av De ti bud. Denne romanen omhandler det sjette budet: Du skal ikke bryte ekteskapet. Jeg har likt denne serien utrolig godt, og siden en av mine favorittbiter i twistposen har skrevet denne, rykket romanen rett til topps i lesebunken, og det blir både spennende og uvant å lese en krim av Matre uten at Bengt Alvsaker er med.

 

«Til døden» er det en kort psykologisk spenningsroman, og handler selvfølgelig om ekteskapet og det å stå sammen til døden skiller dem ad. Handlingen er lagt til til Barcode-miljøet i Oslo, der det bor en herlig miks av personer. Hovedpersonene er Ella og Mathias som forelsker seg i hverandre og gifter seg etter kort tid. Ella flytter inn i Mathias luksuriøse leilighet i Barcode i Oslo, et område med perfekte ytre fasader. Men det er like mange som har noe å skjule der, som det er på bygda …

Etter hvert kommer ting fram, og ekteskapet går fra vondt til verre for Ella. Kommer hun seg vekk i tide?

 

Dette er en kort roman på 191 sider. Den har korte kapitler der Ella og Mathias veksler på å fortelle sine historier. Boka er lettlest, og det ligger en nerve og spenning mellom linjene i som sniker seg innpå deg, jo lengre ut i boka du kommer. Alt er åpent til siste side er lest, og Matre holdt meg på pinebenken hele boka ut.

 

Jeg synes Matre leverer med glans. Hun har skrevet ei bra bok om det sjette bud, og de som kjenner litt til forfatteren forstår antagelig hvorfor hun valgte nettopp dette budet.  Jeg synes denne romanen er den beste så langt i denne serien, og ser fram til fortsettelsen.

Vil du ha noe lettlest og spennende, er denne boka perfekt!

Sliter du med lesetørke er boka også perfekt for å vekke den til live igjen, kort og lettlest som den er, og hvis du er glad i noveller anbefaler jeg hele serien. For tidligere fan av Agnes Matre sine bøker, så kan de muligens bli skuffet siden Bengt Alvsaker ikke er med, men jeg slukte boka en liten kveldsstund. Etter å ha lest alle Matres bøker, inkludert en novelle, så har hun nå bevist at hun behersker flere sjangere. Dette er ei bok jeg anbefaler sterkt videre!!

 

Tidligere utgivelser i serien om De ti bud er «Andre guder» av Jørgen Brekke, «Sannheten» av Knut Nærum og «Min sønn» av Arne Svingen. Disse bøkene kan leses helt uavhengige av hverandre.

 

Mine anmeldelser av de andre bøkene i serien:

miniblogg.no/henningbokhylle/96460/arne-svingen-min-soenn.html

https://miniblogg.no/henningbokhylle/90415/joergen-brekke-andre-guder.html

https://miniblogg.no/henningbokhylle/99992/knut-naerum-sannheten.html

https://tinesundal.blogspot.com/2021/08/til-dden-av-agnes-lovise-matre.html?m=1

Andre bloggere om boka: https://artemisiasverden.blogspot.com/2021/08/til-dden-av-agnes-lovis-matre.html?m=1

https://bokblogger.com/2021/08/16/til-doden/

https://beathesbibliotek.no/2021/08/15/til-doden-av-agnes-matre/

Fakta:

 

Forfatter: Agnes L. Matre

Tittel: Til døden

Forlag: Vigmostad&Bjørke

Format: Innbundet

Antall sider: 191

Sjanger: Krim

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 5+

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg