Abbas Khider “Et slag i ansiktet”

Abbas Khider “Et slag i ansiktet”

 

Hvor langt må man gå for å bli hørt? Etter tre års venting i ulike asylmottak får den irakiske flyktningen, Karim Mensy, vite at asylsøknaden hans er endelig avslått. I et anfall av frustrasjon og håpløshet konfronterer han saksbehandleren sin og tvinger henne til å lytte til historien hans. Et slag i ansiktet er en hardtslående og original roman som gir et verdifullt innblikk i flyktningers dramatiske møte med Europa. En medrivende og dypt aktuell fortelling som blir med deg videre etter endt lesing.

 

Abbas Khider (f. 1973) vokste opp i Bagdad, et land han flyktet fra. Bokas hovedperson er Karim som etter over tre års venting i ulike asylmottak fikk avslått søknaden sin om oppholdstillatelse. I denne boka tar han et oppgjør med saksbehandleren sin, i frustrasjon og håpløshet over situasjonen som asylsøker.  

Dette er ei bok som gir et verdifullt innblikk i flyktningers dramatiske møte med Europa, og håpet deres om en bedre fremtid. Boka forteller en viktig historie om hvordan flyktningene har det under ventetiden. Her får vi lese om selve flukten, veien til Europa, håpet, frustrasjon og håpløsheten, hvordan de opplever å vente på svaret om fremtiden og følelsene i forbindelse med avslaget.

Boka er tidsaktuell og troverdig. Trist, men samtidig full av humor, skrevet av en forfatter med en sterk og tydelig stemme.

 

Jeg likte boka godt. Jeg levde meg inn i historien til Karim og kjente at følelsene hans grep meg.

Historien er gripende, sterk, trist og rørende, den gir et fint innblikk i tilværelsen som flyktning. Historien berører, og den kommer til å følge meg en stund videre.  Den er lettlest, og passer derfor til de fleste lesere, alt fra eldre ungdommer til godt voksne.

 

Dette er en bok jeg anbefaler videre. En flott historie som flere bør lese!

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

Terningkast 5

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg