Syv armer av Atle Nielsen

Syv armer av Atle Nielsen

 

Forlaget om boka:

 

Tittelen på den tredje boka i denne serien er Syv armer, noe som henspiller på menoraen, jødenes syv-armede hellige kandelaber, og denne boken er intet mindre enn «a good read» om fortidens gåter.

 

Den røde tråden er jakten på en skjult skatt. Goternes konge Alarik dør i 410 e.Kr. langt sør i Italia etter å ha røvet med seg jødenes syv-armede hellige kandelaber fra Roma dit keiser Titus hadde brakt den fra Jerusalem. Siden har denne helligdommen vært forsvunnet, og utallige har lett, ikke minst Heinrich Himmler. Nazistenes organisasjon Ahnenerbe jobbet med å grave fram ariernes historie verden over. Nå prøver Himmlers disipler i Neue Ahnenerbe å følge opp. En italiensk frilansjournalist i Roma mener å vite hvor kandelaberen er, men er i kontakt med ny-nazistene og blir drept før han får publisert noe. Ole Bull er på fylla i Roma, og etter et heftig besøk på et russer-betjent bordell våkner han opp til saken om drapet på en kollega.

 

Om forfatteren:

 

Atle Nielsen (f.1956) han har 40 års fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist. Han har utgitt en lang rekke bøker, blant annet Hytteboken og Den store boken om tog. Høsten 2024 er han klar med sin nye bok.

 

Meg om boka:

 

Atle Nielsen er et kjent ansikt fra tv skjermen. Han har i tillegg gitt ut en rekke bøker i forskjellige sjangere. Hans siste bok er tredje boka i krim serien med journalisten Ole Bull i hovedrollen. Jeg har lest de to første og latt meg underholde av de. Klarer forfatteren det nok en gang?

 

Vi blir kasta rett ut i det fra start når en italiensk journalist blir drept i Roma. Samtidig er Ole Bull på fylla i Roma. Han havner på et bordell drevet av Russiske bakmenn. Her kommer han i kontakt med russiske Sonja, men kaller seg Tanya på jobb. Natten etter bordell besøket våkner han opp til nyheten om en italiensk journalist  er drept. Ole Bull som alltid har nese for gode saker fatter interesse for drapet. Det viser seg at den drepte jorunalisten også har besøkt samme brodell som Ole. Han kom her i kontakt med Irna. Hva var det han jobbet med som fikk han drept? Etterhvert som Ole går inn i saken til den drepte jorunalisten så finner han ut at han jobbet mot et nynazistiske miljø. Her ser han muligheter for minst to gode saker. han jakter etterhvert på en historisk mystisk skatt. I kjent stil roter Ole Bull seg fort inn i problemer. Det blir en farefull fred som sender han fra Roma til Napoli og en liten by med navn Cosenza.
Klarer han å finne skatten?

 

Boka har alt i fra lange til korte handlingsmetta kapitler. Flere har cliffhangere. Språket er lett og flyter bra fremover. Boka har bra fremdrift. Miljø og plasser er i passe mengde beskrevet. En kan føle seg tilstede der vi befinner oss i handlingen. Karakterene blir vi akkurat passe mengde kjent med. De er varierte og spennende å følge og fremstår som ekte. Historien er spunnet rundt sanne historiske ting som er blandet med fiksjon. Noe som får den til å fremstå som realistisk i måten den er fortalt på. Boka er ikke noe særlig brutal synes jeg. Handlingen foregår for det meste i Italia. Handlingen er i hovedsak lineær, med noen tilbakeblikk for historiens skyld.

 

Jeg synes at han nok en gang har levert en spennende og underholdende krimbok med god fremdrift. Her skjer det noe fra start til slutt. Så han holder fint på leseren boka gjennom. Boka har lite rom for pustepauser og vi får tilslutt svar på løse tråder. Vi får fortalt historien fra flere sider. Plottet er bra bygd opp. Jeg klarte ikke løse det før nærmet seg slutten. Noe jeg tror mange lesere vil gjøre også. Likte godt at plottet er spunnet rundt historiske korrekte fakta som er en rød tråd boka gjennom. Dette kan leses mer om i bokas bakside tekst. Likte også miljø skildringer fra Italia. De fikk meg til å følge jeg var tilstede i Italia. Han viser at han har gjort en god research på den historiske delen og Italia. Dette gjør at han skrevet en meget underholdende krimbok.

 

Liker du Tom Egeland og Dan Brown sine bøker, så er dette ei bok for deg. Her det litt mer fart i enn deres bøker. Jeg ser frem til flere møter med Ole Bull. Liker du ikke for mye politi etterforskning er dette ei bok for deg. En spennende og underholdende krim som jeg anbefaler videre.

 

Fakta:

Tittel: Syv armer
Forfatter: Atle Nielsen
Forlag: Cappelen damm
Utgitt: 2024
Sjanger: krim
Serie: Bok nummer 3

 

Boka er et lesereksemplar fra forlaget i pdf-fil format.

 

Terningkast 4+

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg