Anki Edvinsson – Havfruen

Anki Edvinsson “Havfruen”

 

Forlaget om boka:

 

En hjemløs kvinne blir funnet myrdet i Umeåelven. Drapsmetoden er brutal, og Charlotte von Klint og Per Berg forstår at de har å gjøre med en psykopat. De kaster seg inn i etterforskningen, men snart blir det klart at offeret ikke er den de først trodde. Etterforskningen tar enda en ny retning når byens rådhus rammes av et terrorangrep. Mye tyder på at hendelsene henger sammen og at gjerningsmannen vil slå til på nytt. Samtidig kjemper Per med både sin egen og konas sykdom, mens Charlotte opplever at tryggheten rakner i det en gammel bekjent dukker opp på politistasjonen.

 

Om forfatteren:

 

Anki Edvinsson(f. 1971) tidligere programleder og journalist, nå en ny stjerne på Sveriges krimhimmel. Hun har studert kriminologi ved Umeå universitet og kommer selv fra en politifamilie. Serien om Charlotte von Klint fra Umeåpolitiet har på kort tid blitt en av Sveriges mest populære.

 

Meg om boka:

 

«Havfruen» er den tredje boka om Charlotte von Klint og Per Berg i hovedrollene. Handlingen foregår i Umeå.

I Umeåelven blir en hjemløs kvinne funnet brutalt drept. Charlotte og Per blir satt på saken og tror de har med en psykopat å gjøre. Saken tar en ny vending når en person blir drept utenfor byens rådhus. Det er flere likheter mellom hendelsene og mye tyder på at gjerningspersonen vil slå til på nytt. Samtidig som det foregår en intens etterforskning og kamp mot klokken, så kjemper Per Berg både mot sin egen og konas sykdom. Når det i tillegg dukker opp en gammel bekjent av Charlotte i etterforskningsteamet så opplever hun at tryggheten rakner.

Boka har korte, handlingsmetta kapitler hvor opptil flere slutter med cliffhangere. Språket flyter lett. Vi blir passelig kjent med miljø og plasser. Karakteren fremstår som troverdige og vi kan kjenne oss igjen i dem. Vi får ta del i både jobben og privatlivet til Per og Charlotte, men jeg synes ikke det blir for mye privatliv.
Vi følger historien fra to sider. Den ene er selve etterforskningsdelen og den andre er Ibrahim som dras mellom sine kriminelle venner og forsøket på å skape seg et lovlydig liv. Et av temaene i boka er integrering av unge asylsøkere, der mange havner i kriminelle gjenger.
Jeg likte historien om Ibrahim og hvordan hans dras mellom gode og dårlige venner. Handlingen drives frem av vekslingen mellom disse to historiene og uventede vendinger.
Forfattere evner å holde på leseren, med både godt tempo og spenning. Dette er en bok som vil passe de fleste krimlesere, og en politikrim helt etter min smak. Jeg lot meg underholde til de grader, og boka ble slukt i ett. Til tider satt jeg og trippet ytterst på stolen av spenning. Dette er en velkomponert og spennende pagetuner med lite dødpunkter
Jeg synes forfatteren blander realitet og fiksjon på en fin måte, og boka fremstår troverdig og realistisk. Med disse tre bøkene så skjønner jeg godt at forfatteren er en av de nye krimstjernene i Sverige. Jeg har lest alle bøkene i serien, og synes de blir bare bedre og bedre. Jeg ser derfor frem til å lese neste bok i serien. Er du ute etter en spennende klassisk politikrim er dette ei bok jeg anbefaler videre.

 

Min omtale av bok nummer to i serien:

https://henningbokhylle.blogg.no/snoeengelen-av-anki-edvinsson.html

 

Fakta:

 

Forfatter: Anki Edvinsson
Tittel: Havfruen
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2022
Sjanger: krim
Serie: 3
Oversatt av: Kjersti Velsand

 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget

 

Terningkast 5

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg