Plukkfisk enkel og god mat

Før helga bestemte jeg meg for å lage plukkfisk som er en av mine absolutte favoritt retter. Dette er en oppskrift jeg lærte av min kjære mor. Den er i grunnen veldig enkel å lage. Til denne retten trenger du kun poteter, fisk, gulerot ogløk. Krydder du trenger er salt, pepper og kniv sodd muskat og ingefær. Fisken jeg valgte er First price torske blokk. I retten har en ca lik mengde fisk og potet. Løk tar en i etter eget ønske. Gulerøttene server jeg raspet på minste hull i rivjernet.

 

Her er fremgangsmåten jeg gjør det på:

 

  1. Kok poteter, jeg deler dem i terninger før koking siden de skal moses, og fisk som vanlig. Bruker du torske blokk kan den kokes i mikrobølgeovn. Jeg koker den på vanlige måten.
  2. Lag hvit saus. Smelt smør i en tykkbunnet kjele på middels varme. Rør inn mel og spe med melk i flere omganger. Rør ut klumpene og la det koke opp mellom hver omgang. Ikke lag for mye hvit saus. Spe heller på med melk når fisk og potet er tilsatt. Konsistens skal være som potetmos men ikke for bløt.
  3. Ha oppi poteter og mos dem. Bland deretter inn fisken.
  4. Rasp gulerøttene
  5. La det småkoke en ti minutters tid

Servers med flatbrød og strø pepper over. Enkel og veldig god hverdagsmat. Lag gjerne stor porsjon. Minst like god dagen etterpå. Det går fint å fryse den. 

Jeg har med stort hell laget plukkfiskkaker av rester dagen etter. Blander inn to eg og server med raspet gulrlt

 

Til tilberedelsen av maten hadde jeg lydbok av Karin Slaughter på øret “Den tause kvinnen”  som er hennes siste bok på norsk. Dette er en forfatter jeg har lest ført å likt hennes bøker. Når gjør ting er lydbok perfekt å høre. Tiden man bruker til å tilberede maten fyker avgårde. Boka har begynt bra, så ser frem til fortsettelsen. Dette er en murstein av ei krimbok på 579 sider. Jeg kommer til å både lese å lytte til denne boka her. Innleser av lydboka er bra å lytte til for som sliter med hørselen som meg. 

Siden jeg leser å anmelder bøker kommer jeg fremover til å lytte litt til lydbøker å si hva jeg synes om boka opp i mot å ha dårlig hørsel. Jeg sliter som sagt selv med dårlig hørsel. Noen av innleser stemmer er bare klin umulig å lytte til for pga stemmen til innleser. Velger å skrive litt om det i anmeldelser fremover for finnes nokde som leser bøker som gjerne kunne tenkt seg å lytte til bøker, men som sliter med det samme som meg. 

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget. Lydbok er lånt i allbok. 

Bon Appetitt 

Legger ved litt bilder av retten 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg