Mats Vederhus “Mord i Lima”

Mats Vederhus “Mord i Lima”

Kurt Hammer er i Lima for å unnslippe demonene sine og ta et endelig oppgjør med alkoholismen.
Der blir han vitne til et brutalt mord på en gammel venn.
Nå, mer enn noensinne, kommer han til å trenge hjelp for å løse den vanskeligste saken i livet sitt og unngå å bli spist opp av demonene sine.

Mats Vederhus ble født i 1988 i Hammerfest. Nå er han bosatt i Bergen, der han jobber som forfatter å Journalist. Han har gitt to bøker, den første har tittelen “Trøbbel i Trondheim.” 
Bøkenes hovedperson er Kurt Hammer, en tidligere politimann som nå jobber som journalist. Han reiser til Peru for å få bukt med sine alkoholproblemer og indre demoner. 
Under en middag der blir en av hans beste venner drept, og Kurt blir bedt om å løse saken da politiet der er veldig korrupt. Han takker ja, siden han er i beit for penger. I tillegg får han en kollega i Aftenbladet i Trondheim til å komme ned for å hjelpe til. Denne kollegaen har også opplevd vanskelige ting på privaten. Klarer de to plagede å løse saken?

Boka er ei kort og lettlest krimbok på 208 sider, så den består ikke av mye utenomsnakk. D fleste vil antagelig lese den ut på en kveld. Mesteparten av handlingen foregår i Lima og litt i Trondheim. Noe i nåtid, 2014, og litt i eldre tider.

Dessverre grep ikke denne boka meg helt, og det kunne med fordel vært arbeidet mer med både plott og språk. Noen setninger måtte jeg faktisk lese om igjen for å skjønne hva de betydde. De ca. første femti sidene var spesielt rotete, men deretter ble det bedre. Boka kunne med fordel vært lengre, slik at vi kunne blitt bedre kjent med personene i romanen, men det virket som om forfatteren isteden ville nå over mest mulig på kortest mulig tid. Jeg skjønte også ganske tidlig hvem gjerningspersonen var. Jeg tror dette kunne ha blitt en god krim, men den ble ikke mer enn en i mengden for meg. Boka egner seg nok likevel ypperlig som lesing på solsenga eller på reise.

Jeg har troen på at forfatteren har potensiale, så jeg håper han ikke slutter å skrive. Neste bok kan antagelig bli langt bedre!
Boka er et leseeksemplar sponset av forfatteren

Terningkast 2

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg