Anne Elvedal – Mørkets tjener

 

Anne Elvedal “Mørkets tjener”

Forlaget om boka:

Etter fire måneder på ei ungdomspsykiatrisk avdeling, vender Martin tilbake til Hommelvik. Det er mye han ikke husker fra sommerferien. Han har heller ikke fått kontakt med Rebekka. Når han får vite at Rebekka er forsvunnet, og at det går rykter om at hun har drept kusina si, prøver Martin å finne henne. Det blir et kappløp med tiden, for mørke, farlige krefter herjer i bygda.

Om forfatteren:

Anne Elvedal (f.1973) er en av landets mest ettertraktede manusforfattere innen TV og film. Hun har skrevet manus til tre Amanda-nominerte spillefilmer (Børning 2, Kutoppen og Elias og jakten på havets gull) og tv-seriene Twin og Wisting har høstet gode kritikker og blitt solgt til flere land. Ungdomstrilogien Dødens spill er hennes debut som skjønnlitterær forfatter.

Meg om boka:

“Mørkets tjener” er bok nummer tre i serien “Dødens spill”, som er en paranormal grøssertrilogi for ungdom i alderen 14 – 18 år. Jeg har likt de to første i serien godt, så jeg så frem til å lese den siste og avsluttende boka.

Vi følger Martin, som er bokas jeg-person og hovedperson. Etter fire måneder på ungdomspsykiatrisk avdeling så vender han hjem til Hommelvik.
Han sliter med å huske ting fra sommerferien, og har ikke fått kontakt med Rebekka. Nå får han vite at hun har forsvunnet. Ryktene sier at hun har drept kusina si. Martin prøver å finne henne. Det blir et kappløp med tiden, for det mørke og farlige krefter som herjer i bygda.
Stort med kan jeg ikke røpe av handlingen, men jeg anbefaler at du leser de tidligere bøkene i serien først, for i denne får vi svar på løse tråder fra tidligere bøker.

Boka har noe lange kapitler. I noen av kapitlene beveger vi oss bakover i tid, men handlingen foregår for det meste i nåtid. Språket er veldig bra, med gode karakterbeskrivelser. Vi kommer fint under huden på både hovedpersonen og bipersonene, og blir godt kjent med steder og miljø.
Svik, kjærlighet og paranormale krefter står sentralt i denne serien, og med disse ingrediensene fletter forfatteren sammen en bra story som holder på leseren hele boka igjennom. Måten hun skriver på, gjør at leseren føler seg til stede i universet hun har skapt Du blir garantert dratt inn i forfatterens paranormale verden!

Jeg likte nok den forrige boka i serien bedre enn denne, men denne er langt fra dårlig. Nok en gang har jeg storkost meg underveis i lesingen. Dette er den siste boka i serien, men jeg håper virkelig at forfatteren fortsetter å skrive. Hun står ikke noe tilbake i forhold til internasjonale forfattere som skriver i samme sjanger. Det er ikke så mange bøker i denne sjangeren på norsk, så forfatterens bøker blir et frisk pust. Dette er en ungdomsbok, men den passer også til voksne. Jeg anbefaler både denne boka og resten av serien videre!

Fakta:

Navn: Anne Elvedal
Tittel: Mørkets tjener
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2022
Sjanger: Grøsser
Serie: 3

Boka er et lese-eksemplar fra forlaget.

Terningkast 5

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg